Dobrý den, potřeboval bych pomoc s notebookem. Mám služební notebook Lenovo, na kterém po konci v zaměstnání byl nainstalován Win98. Na tomto systému nefungovalo vůbec nic. Ani DVD mechanika, abych přeinstaloval systém. Vyndal jsem tedy HDD a nainstaloval tam Win7HP. Když HDD vložím zase do notebooku, nechce mi systém naběhnout. Dostanu se leda do Biosu. Po jeho načtení se zobrazí černá obrazovka a bliká podtržítko jako v příkazovém řádku.
Děkuju za rady.
Načtení Windows z HDD Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Načtení Windows z HDD
Ten hardware určitě nepůjde s novými W7, podle toho systému bych tipoval stáří kolem 12-15let:)
Navíc nelze systém instalovat někde a pak disk vzít a dát do jiného stroje. Jestli bych něco instaloval, tak Win XP. Pomocí externí CD mechaniky.
Navíc nelze systém instalovat někde a pak disk vzít a dát do jiného stroje. Jestli bych něco instaloval, tak Win XP. Pomocí externí CD mechaniky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ne, ten notebook není tak starý, teď nevím model, ale je v něm C2D a slušný parametry, takže v tom by problém být neměl. Ten Win98 tam dali protože jsem skončil v práci a notebook mi zůstal, jenže kvuli licenci a datům museli smazat původní systém a dali tam 98, ten je totiž zdarma.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Potom zůstává ten problém s instalací jinde. To nepojede i kdybys nakrásně chtěl. Asi bych to řešil cestou instalace z USB flashky.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Dobře, díky moc. Vyzkouším to a dám vědět. Takže jenom nastavím boot z USB a mělo by se to rozjet? No vyzkouším všechno.
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
To s tim Usb je dobrej nápad, ale nějak sem nepochopil proč rovnou nanabootuješ z DVD instalaci W7, to že nefungovala DVD pod W98 neznámená že ''normálně'' by fungovat neměla. Takže zkus nejdřív normálně nabootovat instalaci W7 z onoho Lenova i s HDD ve vnitř ( jestly to nejde, tak se podívej do Biosu jak je nastavené Bootování z DVD.
Re: Načtení Windows z HDD Vyřešeno
No taky mě napadlo, že nefunkčnost DVD mechaniky mohla být způsobená jenom těmi 98. Každopádně by to bylo jednodušší. Vyžkouším 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8198
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30