Doplňky pro vlastní distribuci

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

Antaury
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Doplňky pro vlastní distribuci

Příspěvekod Antaury » 04 dub 2012 18:12

Zdravíčko! Tak jsem se nedávno rozhodl,že se konečně pustím do ,,vlastní" distribuce (nečekejte prosím nic velkýho,je to jen taková malá úprava již existující distribuce). Důvod byl takový, že se mi dosti znechutilo GNOME 3 /shell uživatelské prostředí (Jeho náhrada v nových distribucích jménem gnome classic je dle mě naprostá troska!) a GNOME 2+ je v základním tvaru trochu neohrabané. Pokusil jsem se o trochu menší úpravu vzhledu a ovládání systému (samořejmě úpravou GNOME 2+) a prostě mi to nedalo a dostal jsem zálusk z toho vytvořit vlastní distribuci (nejsem žádné 13cti leté děcko,takže né,nechci tímhle pohřbít Windows :D ). Bohužel mám už pár starostí, během toho co dokončuju finální vzhled. Zabalit celý systém a udělat z něj Live CD distribuci už dnes umí takřka každej,když si vezmu v potaz,že na to existují nejméně 3 programy.Ale tohle není přesně to co potřebuji,jelikož tu mám pár starostí se kterými si zatím nemohu poradit a to s :

1) Jak i po odstranění mého účtu (před zabalením pro instalaci) zachovám úpravu,jakou jsem provedl na GNOME 2+ (P.S.:Nejsou to nikterak velké úpravy,jde tam hlavně o grafickou podobu hlavního horního panelu a jeho prvků+jejich seřazení)
2) Pokud se v budoucnu rozhodnu,že budu v distribuci dál pokračovat (aktualizace a upgrade na novější verzi),jak si zajistím,že budu moct jednoduše uvolnit aktualizace přímo do systému? (asi bude potřeba ještě do synapticu dopsat adresu,odkud se budou balíčky,popřípadě jiné věcičky,o kterých nemám šajnu,stahovat)
3) Jak mohu vytvořit grafickou instalaci pro lidi,kteří by třeba měli zájem vyzkoušet,jak systém funguje s upraveným prostředím (myšleno něco jako v ubuntu,kde při instalaci si nastavíte bydliště,jméno a heslo uživatele a po dokončení zadání důležitých informací ukázka (screenshoty) ze systému a jeho programů a dalších jeho výhod)
(pokud jste mě nepochopili co myslím tou grafickou instalací,myslím něco jako toto Obrázek)

Pokud mi budete chtít odpovědět,že žádnou jednoduchou cestou se s těmi problémy nevypořádám,nebudu se zlobit,ale budu rád za každou informaci navíc,alespoň se zase něco nového dozvím.Alespoň tedy,že se z úprav gnome 2+ mohu potěšit já :)

Předem děkuji a omlouvám se,źe je někde místo háčku čárka (buď mám poškozenou klávesnici a nebo se u mě vyvinul pokročilý stav demence,pŕi kterém si mozek myslí že mačkám shift,ale vůbec ho nemáčkám :D )

Reklama
domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Doplňky pro vlastní distribuci

Příspěvekod domitea » 05 dub 2012 10:32

1) Někde je musí být globální nastavení gnome, čili ne v /home, ale asi někde v /usr? (to je pouhý odhad)
2) Vytvořit vlastní repozitář a přidat zdroj v systému
3) Instalátor Ubuntu se jmenuje Ubiquity a jeho "stránky" jsou prosté HTML

Doporučuji odpovědi konzultovat s tvým strýčkem googlem :wink:

// "nečejte nic velkého" - to řekl taky jeden chlapík v roce 1991 :wink:

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”