Zdravím,
potřeboval bych doporučit nějaký nový router na domácí použití. Vůbec nevím, na co se koukat. Nepotřebuji žádné speciální funkce ani silné antény - notebooky / telefony jsou v dosahu dvou místností, jinak je rozvedený LAN. Co potřebuji je, aby mi neklekal při vyšších rychlostech (tenhle starý router většinou spadne kdykoli zapnu Steam a vykopne mě to kolem 8MB/s, případně pokud torrent má tisíce jiných uživatelů, pak začnou padat ostatní zařízení na wifi)
Ani nevím, jestli potřebuji nějaké speciální porty v tom routeru, nebo jsou všechny stejné..
Cenový limit nemám, ale čím levnější, tím lepší. Jak říkám, kdyby byl prostě stabilní, pak by mi kompletně vyhovoval..
Doporučte stabilní, domácí router na steam, torrenty..
Doporučte stabilní, domácí router na steam, torrenty..
Naposledy upravil(a) Ltb dne 05 dub 2012 15:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Domací router
a vykopne mě to kolem 8MB/s
??? Mbit nebo Mbyte? A jak vykopne?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
8Mbyte/s. To připojení je teď cca 70Mbit.
Prostě ten router odpadne a je potřeba ho restartovat natvrdo vytáhnutím ze zásuvky, aby to začalo znovu fungovat. To se stává buď při těchto vyšších rychlostech (steam / občas youtube), případně pokud neomezím rychlost torrentů.. (teď mám cap na 1MB/s a je to celkem otravné)
Prostě ten router odpadne a je potřeba ho restartovat natvrdo vytáhnutím ze zásuvky, aby to začalo znovu fungovat. To se stává buď při těchto vyšších rychlostech (steam / občas youtube), případně pokud neomezím rychlost torrentů.. (teď mám cap na 1MB/s a je to celkem otravné)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A kolik jsi teda ochoten dat penez? Na toto ti obyc router za par stovek stacit nebude... Jak moc torrentis? A co za router mas ted?
Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Nebude? Abych to specifikoval, já nepotřebuji roznést ten 70Mbit na Wifi. Tuhle rychlost využívám pouze na stolním PC, kam mám internet rozvedený na druhý konec bytu přes kabel z toho routeru. Ta bezdrátová síť nemusí být ani zdaleka takhle rychlá, ta je tam pouze pro mobily / pár notebooků na kontrolování emailů. Jediný problém mám v tom, že ten router prostě permanentně padá.
- - -
Torrenty využívám relativně hodně.. je to relevantní? :) Router mám nějaký úplně základní značka SMC co přivezli kluci od UPC před pár lety.. Jméno teď nevím, je v pokoji, kam momentálně nemůžu.
edit: Jinak jak říkám, kolik to bude stát, tolik to bude stát. Jediné co od toho routeru vyžaduju je, aby mi nepadal. Rychlost Wifi / jiný okolnosti mě moc nezajímají..
- - -
Torrenty využívám relativně hodně.. je to relevantní? :) Router mám nějaký úplně základní značka SMC co přivezli kluci od UPC před pár lety.. Jméno teď nevím, je v pokoji, kam momentálně nemůžu.

edit: Jinak jak říkám, kolik to bude stát, tolik to bude stát. Jediné co od toho routeru vyžaduju je, aby mi nepadal. Rychlost Wifi / jiný okolnosti mě moc nezajímají..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tento SMC jsem měl a po chvilce letěl z okna. Horší router jsem v životě neviděl. Ani jsem nemusel stahovat a padal 
S tím torrentem se to má tak - je to P2P, takže má spoustu aktivních připojení. Proto potřebuješ železo, co se nezahltí. Vem aspoň http://www.mironet.cz/tplink-tlwr1043nd ... +dp108978/ Gbit určitě oceníš ve vlastní síti a je to takové zlatá střední cesta. Neumí toho nejvíc, není nejrychlejší, ale za tu cenu lepší těžko pohledat
Jestli koupíš, pak sem určitě napiš zkušenosti

S tím torrentem se to má tak - je to P2P, takže má spoustu aktivních připojení. Proto potřebuješ železo, co se nezahltí. Vem aspoň http://www.mironet.cz/tplink-tlwr1043nd ... +dp108978/ Gbit určitě oceníš ve vlastní síti a je to takové zlatá střední cesta. Neumí toho nejvíc, není nejrychlejší, ale za tu cenu lepší těžko pohledat
Jestli koupíš, pak sem určitě napiš zkušenosti
No já mám ty torrenty omezené na max 100 simultánních připojení, takže taková spousta to podle mne zase není. Na router kouknu, díky .)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3507
-
od petrvorisek
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 16:26