Doporučte stabilní, domácí router na steam, torrenty..

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Poky
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Doporučte stabilní, domácí router na steam, torrenty..

Příspěvekod Poky » 04 dub 2012 17:52

Zdravím,
potřeboval bych doporučit nějaký nový router na domácí použití. Vůbec nevím, na co se koukat. Nepotřebuji žádné speciální funkce ani silné antény - notebooky / telefony jsou v dosahu dvou místností, jinak je rozvedený LAN. Co potřebuji je, aby mi neklekal při vyšších rychlostech (tenhle starý router většinou spadne kdykoli zapnu Steam a vykopne mě to kolem 8MB/s, případně pokud torrent má tisíce jiných uživatelů, pak začnou padat ostatní zařízení na wifi)

Ani nevím, jestli potřebuji nějaké speciální porty v tom routeru, nebo jsou všechny stejné..
Cenový limit nemám, ale čím levnější, tím lepší. Jak říkám, kdyby byl prostě stabilní, pak by mi kompletně vyhovoval..
Naposledy upravil(a) Ltb dne 05 dub 2012 15:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Domací router

Příspěvekod Žbeky » 04 dub 2012 19:32

a vykopne mě to kolem 8MB/s

??? Mbit nebo Mbyte? A jak vykopne?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 05 dub 2012 11:32

8Mbyte/s. To připojení je teď cca 70Mbit.
Prostě ten router odpadne a je potřeba ho restartovat natvrdo vytáhnutím ze zásuvky, aby to začalo znovu fungovat. To se stává buď při těchto vyšších rychlostech (steam / občas youtube), případně pokud neomezím rychlost torrentů.. (teď mám cap na 1MB/s a je to celkem otravné)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 dub 2012 11:56

A kolik jsi teda ochoten dat penez? Na toto ti obyc router za par stovek stacit nebude... Jak moc torrentis? A co za router mas ted?

Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 05 dub 2012 12:11

Nebude? Abych to specifikoval, já nepotřebuji roznést ten 70Mbit na Wifi. Tuhle rychlost využívám pouze na stolním PC, kam mám internet rozvedený na druhý konec bytu přes kabel z toho routeru. Ta bezdrátová síť nemusí být ani zdaleka takhle rychlá, ta je tam pouze pro mobily / pár notebooků na kontrolování emailů. Jediný problém mám v tom, že ten router prostě permanentně padá.
- - -
Torrenty využívám relativně hodně.. je to relevantní? :) Router mám nějaký úplně základní značka SMC co přivezli kluci od UPC před pár lety.. Jméno teď nevím, je v pokoji, kam momentálně nemůžu. Obrázek

edit: Jinak jak říkám, kolik to bude stát, tolik to bude stát. Jediné co od toho routeru vyžaduju je, aby mi nepadal. Rychlost Wifi / jiný okolnosti mě moc nezajímají..

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 dub 2012 14:31

Tento SMC jsem měl a po chvilce letěl z okna. Horší router jsem v životě neviděl. Ani jsem nemusel stahovat a padal :D

S tím torrentem se to má tak - je to P2P, takže má spoustu aktivních připojení. Proto potřebuješ železo, co se nezahltí. Vem aspoň http://www.mironet.cz/tplink-tlwr1043nd ... +dp108978/ Gbit určitě oceníš ve vlastní síti a je to takové zlatá střední cesta. Neumí toho nejvíc, není nejrychlejší, ale za tu cenu lepší těžko pohledat

Jestli koupíš, pak sem určitě napiš zkušenosti

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 05 dub 2012 14:57

No já mám ty torrenty omezené na max 100 simultánních připojení, takže taková spousta to podle mne zase není. Na router kouknu, díky .)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3507
    od petrvorisek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:26
  • Rekonstrukce bytu - nová domácí síť
    od cervcek » 25 čer 2025 22:35 » v Sítě - hardware
    1
    2673
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 čer 2025 12:41
  • 15" notebook na domácí použití
    od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3804
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    28 zář 2024 10:05
  • Jakou laserovou tiskárnu pro domácí tisk
    od Miranda6 » 10 dub 2025 18:52 » v Vše ostatní (hw)
    9
    4410
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 23:23
  • P: Steam klíč Frostpunk 2 Deluxe Edition Příloha(y)
    od sim20 » 05 pro 2024 20:07 » v P: Software
    0
    2613
    od sim20 Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 20:07

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”