Jaký LCD monitor ???
- Phoenix666
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaký LCD monitor ???
Mám přes 2 roky CRT monitor 17" AOC TCO03 s kterým jsem byl spokojen do doby než se mi začala po chvilce běhu "smršťovat" obrazovka. Záruka je ještě platná, je na 3 roky, ale po tom co jsem byl v jedné nejmenované firmě reklamovat DVD-RW a rádoby technici se mnou jednali jak s blbem, zařekl jsem se, že už tam nikdy nepůjdu a že tam nekoupím ani placku. Proto chci kupovat new monitor LCD 19". Upozorňuji, že na to budu mít pouze 6 litrů. Značek je spousty, v práci používáme třeba NEOVO 19", stále běží, nevypínají se a zatím makají v pohodě. Repro v monitoru nepotřebuji a nechci. Otázka tedy zní jaký koupit monitor, je lepší připojení na GK přes VGA nebo DVI jaké máte zkušenosti s tím či oním monitorem, co výhradně nedoporučujete kupovat. Díky za každej názor 

WIN XP PRO SP 2 CZ, MB Gibabyte K8NSNXP, AMD Athlon 64 3000+ Venice, 1 GB RAM Corsair DDR 400, Gigabyte GF 6600GT, SB Audigy4, LCD Yakumo 19", Genius Home Theathre 5.1
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
re
No tak to je dost těžké -jak se říká: jíný pán- jiná stáj
Ale tak všeobecně je svítivost na optimal - 300cd/m2, kontrast 700:1 (stačí to ale čím víc tím líp i když do té sumy no nevím)
odezva tak dnes max 8 ms (stejně většinou jsou ty hodnoty v realu dvojnásobné ale je otázka jestli to poznáš? jo na šmejdu za 5000,- asi jo
)
jinak rozlišení je klasika 1280x1024 a bud 60 nebo 75Hz(tohle by v podstatě nevadilo-nebliká totiž)
a měl by mít DVI vstup - obraz je bez rušivých elementů a zdá se i lepší na seřízení .......
Je kopec recenzí a dost se liší od sebe je dost lidí co kupují naslepo a pak jsou spokojeni.
Osobně jsem spokojen s značkou Fujitsu Siemens .
Dále někdo upřednostňuje wide neboli širokoůhlý ale osobně na 19" je to málo obraz na výšku je dost málo(se vyplatí až tak 21")
takže klasiku do 6000,- což zužuje výběr na tyto značky
1.Monitor Samsung 940N 19'' TFT 8ms, 700:1, TCO03 nejdražší ale asi nejlepší podání barev cena cca 6200,-
2.MO BenQ FP 91GP 19˝ TFT Black-Silver, 8ms, 1000:1, DVI,TCO03 kvalitní podsvícení a dobrý kontrast cca 6100,-
3.MO LG 19'' TFT L1953HR-SF Silver/Black,2000:1,2ms,DVI,výškově stavitelný !novinka! (tajný favorit) cca 5900
4.MO ACER 19''TFT AL1916Csd 1280×1024,700:1, 300cd/m2,5MS, DVI, TCO 03 tady je zajímavá cena zase
cca 5100,-
Nevím jestli Ti to pomůže ale z tohoto bych bral asi 3 volbu
Ale tak všeobecně je svítivost na optimal - 300cd/m2, kontrast 700:1 (stačí to ale čím víc tím líp i když do té sumy no nevím)
odezva tak dnes max 8 ms (stejně většinou jsou ty hodnoty v realu dvojnásobné ale je otázka jestli to poznáš? jo na šmejdu za 5000,- asi jo

jinak rozlišení je klasika 1280x1024 a bud 60 nebo 75Hz(tohle by v podstatě nevadilo-nebliká totiž)
a měl by mít DVI vstup - obraz je bez rušivých elementů a zdá se i lepší na seřízení .......
Je kopec recenzí a dost se liší od sebe je dost lidí co kupují naslepo a pak jsou spokojeni.
Osobně jsem spokojen s značkou Fujitsu Siemens .
Dále někdo upřednostňuje wide neboli širokoůhlý ale osobně na 19" je to málo obraz na výšku je dost málo(se vyplatí až tak 21")
takže klasiku do 6000,- což zužuje výběr na tyto značky
1.Monitor Samsung 940N 19'' TFT 8ms, 700:1, TCO03 nejdražší ale asi nejlepší podání barev cena cca 6200,-
2.MO BenQ FP 91GP 19˝ TFT Black-Silver, 8ms, 1000:1, DVI,TCO03 kvalitní podsvícení a dobrý kontrast cca 6100,-
3.MO LG 19'' TFT L1953HR-SF Silver/Black,2000:1,2ms,DVI,výškově stavitelný !novinka! (tajný favorit) cca 5900
4.MO ACER 19''TFT AL1916Csd 1280×1024,700:1, 300cd/m2,5MS, DVI, TCO 03 tady je zajímavá cena zase
cca 5100,-
Nevím jestli Ti to pomůže ale z tohoto bych bral asi 3 volbu

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Phoenix666
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky za pomoc při výběru LCD, těch 6000 jsem myslel orientačně +-500, takže bych se mohl vejít do něčeho trochu slušnýho. Uvažuji o tom Fujitsu Siemens, protože známej z PC krámku ho používá a taky je s jím spokojen.
WIN XP PRO SP 2 CZ, MB Gibabyte K8NSNXP, AMD Athlon 64 3000+ Venice, 1 GB RAM Corsair DDR 400, Gigabyte GF 6600GT, SB Audigy4, LCD Yakumo 19", Genius Home Theathre 5.1
- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravim, osobne jsem mohl porovnat primo pred sebou monitory z 2 cenove velmi odlisnych skupin a mohu v pohode rict ze dvojnasobna cena neznamena 2x kvalitu.
Jednalo se o LG Flatron L1919S a Samsung SyncMaster BF930.
LG Flatron L1919S - pouze DSub - mirne "kovovejsi" barvy nez Sam., zato ma lepsi pohledove uhly, o neco malo horsi odezva
Samsung SyncMaster BF930 - digital i analog - pri pohledu nize nez je normalne obyvykle:-) je obraz o dosti tmavy nez na LG, zato ma o neco lepsi odezvu papirove i fyzicky - (nejlepsi je to sledovat na bezicim textu, coz jiste vyuzijes vice nez ze ti meni obrazovka z bile na cernou:-D ) U samsungu se mi taky libilo jeho bytelnejsi konstrukce.
Obe LCD byly zapojeny pres do 2x digital. vystupu na me GK
Kdyztak jeste neco doplnim, co by te zajimalo:-)
Jednalo se o LG Flatron L1919S a Samsung SyncMaster BF930.
LG Flatron L1919S - pouze DSub - mirne "kovovejsi" barvy nez Sam., zato ma lepsi pohledove uhly, o neco malo horsi odezva
Samsung SyncMaster BF930 - digital i analog - pri pohledu nize nez je normalne obyvykle:-) je obraz o dosti tmavy nez na LG, zato ma o neco lepsi odezvu papirove i fyzicky - (nejlepsi je to sledovat na bezicim textu, coz jiste vyuzijes vice nez ze ti meni obrazovka z bile na cernou:-D ) U samsungu se mi taky libilo jeho bytelnejsi konstrukce.
Obe LCD byly zapojeny pres do 2x digital. vystupu na me GK
Kdyztak jeste neco doplnim, co by te zajimalo:-)

Počítač: ANO! 

-
- Pohlaví:
AOC
Jen k tomu prvnímu příspěvku. Pokud je ještě v záruce (AOC mají 3 roky) tak bych s technikem moc nediskutoval. Jen bych to položil na pult a slušně se zeptal, kdy si pro to mám příjít. Nevím jakou máte záruku, ale mám takové tušení (musel bych to někde vyhrabat) že tam jsou 2 roky + , ale pak to musíte dodat k výrobci nikoliv k prodejci. Chováním technika - potažmo techniků bych se nenechal rozhodit. Lidi jsou holt různí a jak říká můj kamarád "V rozmanitosti je krása", ale to je spíš o ženskejch. 

- Phoenix666
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ještě jednou díky za různé recenze k monitorům, ale abych přišel o 2 roky života po stresu, který
by na mě čekal při reklamaci monitoru, to radši oželím, nechám si ho jako pracák a budu hlavně
v klidu. Jsem stále na vážkách co pořídit, Fujitsu Siemens, Samsung nebo LG ???. Nevím do čeho tzv.
jít.
by na mě čekal při reklamaci monitoru, to radši oželím, nechám si ho jako pracák a budu hlavně
v klidu. Jsem stále na vážkách co pořídit, Fujitsu Siemens, Samsung nebo LG ???. Nevím do čeho tzv.
jít.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak pokud už máš svoje favority, není co řešit. Běž do krámu, nech si je zapojit a vem ten, který se ti bude subjektivně líbit nejvíc. Další rady by už asi byly typu "TEN je nejlepší, protože TOHO mám já a jsem spokojenej".
P.S.Taky jsem přešel z CRT AOC a s LCD je to úplně o něčem jiným (mnohem ostřejší a plochý obraz, žádné blikání a vysoký kontrast).
Pro rejpaly: znám nevýhody LCD oproti CRT, ale panč nejsem profi grafik, oči mám jenom jedny a místo na stole se taky počítá, jsem hippy s LCD. Howg.

P.S.Taky jsem přešel z CRT AOC a s LCD je to úplně o něčem jiným (mnohem ostřejší a plochý obraz, žádné blikání a vysoký kontrast).
Pro rejpaly: znám nevýhody LCD oproti CRT, ale panč nejsem profi grafik, oči mám jenom jedny a místo na stole se taky počítá, jsem hippy s LCD. Howg.

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mam LG1919S a sem plne spokojen..myslim ze za tu cenu je to super monitor
..takze muzu jenom doporucit!!

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 10868
-
od JuRas