Nový Antivir - jaký vybrat? Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Novy Antivir

Příspěvekod Koja » 17 kvě 2012 22:08

Každej ti napíše něco jinýho. 100 lidí = 100 názorů. Vyber si něco, co ti bude sedět a vyhovovat. Nemůžeš čekat, že se tady sejde 20 lidí, a všichni ti řeknou stejnou věc a rozhodnou se za tebe.
Na všech osobních PC používám free Avast! - naprostá spokojenost, žádnej problém. Na všech firemních PC a serveru používám NOD32 pro podniky - naprostá spokojenost a žádnej problém.
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Reklama
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 17 kvě 2012 22:10

Ona ta detekce je +/- u všech AV stejná, virlaby spolupracujou. Ještě mě napadlo, pokud máš originální OS ( běda Ti jestli ne :evil:), tak je nejlepší volbou MS Security Essentials. Nevytěžuje komp a skoro o něm nevíš.

Ale nezapomeň na pořádnej FW. Ten zabudovanej v MS není moc funkční.
3513801_700b.jpg
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 kvě 2012 22:11

Nechápu co ho tady strašíte s tím Avastem. Léta ho používám a používám i free NOD a naprostá spokojenost. Byly sice časy kdy Avast plašil zbytečně, ale to už je dávno pryč.

Za mne tedy free Avast a Zone Alarm, pro normálního uživatele to udělá stejnou službu jako placené verze.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 17 kvě 2012 22:23

Avast +comodo firewall nebo rovnou security balík a to free.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=47&t=86300&p=644759#p644759

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Nový Antivir - jaký vybrat?

Příspěvekod Magnat » 18 kvě 2012 12:03

vlastní zkušenost, nějaké 3 roky jsem si platil Nortona ( celý security balíček ), byla to dobrá volba, ale zbytečná, dnes jedu na Comodo balíčku a spokojenost, antivir má též dobrý, takže zbytečné FW kombinovat s jiným ( jen mě tam trošku štve nastavení, nenašel jsem tam možnost u AV " tento soubor pro příště považovat za věrohodný" - lze akorat vyjmout z kontroly, ale to nestaci k tomu, aby mi nektere soubory porad nehazel do karanteny )
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 18 kvě 2012 15:15

Av-nastavení kontroly-vyjímky-přidat.

Hlebka
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hlebka » 18 kvě 2012 15:17

Microsoft Security Essentials
PC
AMD Ryzen 7 5700X 4.5Ghz | MSI B450 TOMAHAWK MAX II | G.Skill Trident Z RGB 64 GB 3600 | Sapphire PURE RX 7800 XT 16GB | ADATA XPG SX8200 Pro 1TB NVMe | EVGA 600BQ | Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance
Peripherals
27'' Acer Nitro XV272UP 144HZ 1440P | Logitech G203 | Cougar Puri w/ Cherry MX Red | HyperX Cloud, Superlux 668B, Superlux 661B

Hlebka
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hlebka » 18 kvě 2012 15:17

ale ESET je taky dobrej
PC
AMD Ryzen 7 5700X 4.5Ghz | MSI B450 TOMAHAWK MAX II | G.Skill Trident Z RGB 64 GB 3600 | Sapphire PURE RX 7800 XT 16GB | ADATA XPG SX8200 Pro 1TB NVMe | EVGA 600BQ | Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance
Peripherals
27'' Acer Nitro XV272UP 144HZ 1440P | Logitech G203 | Cougar Puri w/ Cherry MX Red | HyperX Cloud, Superlux 668B, Superlux 661B

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 19 kvě 2012 08:26

richchie píše:Av-nastavení kontroly-vyjímky-přidat.

Vím, ale i tak mi to ne vždy pomohlo, ale poslední dobou mám klid, tak možná nějaká aktualizace, problémy programu přímo nesleduji; každopádně tazateli doporučuji, to co jiní. Nebýt líný a vyzkoušet různé produkty, pro mě vítězí Comodo, jakožto jediný kompletní balík na trhu, který je pro domácí uživatele free, a o kvalitě ani diskutovat nemusíme...
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 19 kvě 2012 08:52

nakatomi
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nakatomi » 19 kvě 2012 09:44

Já použivám Avast Free a jsem max spokojený
MB /PRIME B760M-A WIFI D4 CPU /Intel i5 13400F 2.5 GHz + SilentiumPC Navis RGB 120 AiO RAM /Kingston HyperX Fury 24GB (Kit 2x8GB,2x4GB) 3200MHz DDR4 GPU /ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 O8G SSD /WD BLUE SSD SN550 250GB NVMe M.2 + WD Blue 3D NAND SSD 1TB PSU /Seasonic Focus GX-650 GOLD CASE /Zalman S5 Black OS /Windows 11 Pro 64Bit

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 19 kvě 2012 10:32

Hunter_III píše:tvl tak co? jeden pise Avast a AZ a druhej Avira , ano vlastni rozum mam :D ale nejsem takovy expert :D

Pokud se zeptáš na fóru, jaký si máš vybrat antivir (ale týká se to i jiných programů a např. i hardwaru), musíš počítat s tím, že prakticky co odpověď, to jiný názor. A není se co divit, každý má zkušenosti s jiným programem a k "objektivnímu" zhodnocení by bylo nutné vyzkoušet různé programy za stejných okolností na jednom počítači. Pokud ti přijde dostatečné množství odpovědí, můžeš si udělat statistiku a pravděpodobně zjistíš, že + / - statistická odchylka dostane každý antivir stejný počet hlasů.
Pokud chceš aspoň trochu objektivní zhodnocení, bude lepší si v Googlu najít nějaké recenze antivirů, případně si ve svém okolí vybrat jednoho člověka, znalého problematiky antivirů a dát na jeho názor. Ani tím ale nevyloučíš, že kdyby sis vybral někoho jiného, byl by jiný i jeho názor.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”