Notebook do školy a na hry.
Re: Notebook do školy a na hry.
CPU: AMD Athlon X4 750K MB: Gigabyte GA-F2A75-D3H RAM: Corsair Vengeance XMP LP 2x 2GB 1600MHz GPU: Gigabyte HD 7850 PSU: BeQuiet Pure Power BQT L8-CM-630W
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To má odkudsi za dolary objednávat noname laptop, na který tady nedostane záruku? 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Mě ten výběr notebooku už leze na nervy
Mě to přijde všechno stejné.
Myslíte , že po prázdninách tyto notebooky slevní?

Myslíte , že po prázdninách tyto notebooky slevní?
NTB : Lenovo Y570
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
To Strikis: Já myslím že ano.
To d1amond: Uznávám, jako jedinou chybu v mém příspěvku vychvalování full HD u 15,6". Jinak nemáš s čím nesouhlasit. Ostatní hardware jsou novinky na trhu, ať s tím souhlasíš nebo ne. A možnost přibrat i SSD disc je, cena se pak posouvá zhruba na 30tis. Kč. 5h je také slušná výdrž a řekl bych, že nadupaný stroj chce kvůli hraní, ne škole. Proto bych bral stejně raději Lenovo Y580 než ten Timeline, který je na tom s herními vlastnostmi o poznání hůře
, jak pouhé dvou-jádro 2. řady, tak podřadnější ne zrovna herní grafická karta, také o řadu níže a i menší operační paměť.
To d1amond: Uznávám, jako jedinou chybu v mém příspěvku vychvalování full HD u 15,6". Jinak nemáš s čím nesouhlasit. Ostatní hardware jsou novinky na trhu, ať s tím souhlasíš nebo ne. A možnost přibrat i SSD disc je, cena se pak posouvá zhruba na 30tis. Kč. 5h je také slušná výdrž a řekl bych, že nadupaný stroj chce kvůli hraní, ne škole. Proto bych bral stejně raději Lenovo Y580 než ten Timeline, který je na tom s herními vlastnostmi o poznání hůře

Naposledy upravil(a) bohnice05 dne 19 kvě 2012 22:50, celkem upraveno 2 x.
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
Potřebuju aby byl výkonný protože bude sloužit i na hry typu Minecraft, Battlefield... třeba přes LAN u kamarádů. Jinak určitě je ještě čas když ho budu kupovat tak opravdu někdy o prázdninách. Ivy bridge s Keplerem mne jako fanouška kombinace Intel a Nvidia nadchla. Opravdu uvidim v budoucnu, chtěl jsem jenom chytit přehled.
Neřekl bych že Minecraft je zrovna hra potřebující nejnovější hardware
. Ale to Lenovo Y580 spustí naprosto plynně každou hru, která je teď na trhu s maximálním nastavením a rozlišením. GTX 660M je opravdu herní grafická karta a díky technologii boostu 2x lepší než v základu. Skok mezi ní a grafickými čipy v nynějších noteboocích v této cenové relaci je opravdu markantní. Samozřejmě už teď jsou natrhu výkonnější grafické čipy, ale ty najdeš v noteboocích silně překračující tvůj peněžní limit.

Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Až uvidím mobilní herní GK, tak prodávám PC
Nehledě na to, že na fullHD rozlišení bude mít i 660M sakra problém. Takže o důvod víc, sáhnout po klasickém rozlišení.
Nenabízel jsem 4830, ačkoliv na ní LAN party zvládám bez problémů. Jen jsem vyvracel názor, že laptopy nemají výdrž.

Nenabízel jsem 4830, ačkoliv na ní LAN party zvládám bez problémů. Jen jsem vyvracel názor, že laptopy nemají výdrž.
V tom případě začni hledat kupce, tento den brzy přijde.
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
To by ses divil jak je Minecraft náročnej- je v javě takže optimalizace se rovná GTA IV na pc
, + když tam máš texture pack, mojí i5 2500K vytíží na 60 procent, Ještě když přitom natáčíš tak je to fakt záhul. Battlefield 3 zvládne GTX660m na medium v 1080p při 60-50 FPS 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
bohnice05 píše:V tom případě začni hledat kupce, tento den brzy přijde.
Z toho opravdu strach nemám, protože křemík jakkoliv velký se stále zahřívá a čím víc z něj mačkáš, tím to je horší. Proto se nevyrovná mobilní grafika té desktopové. Zatím, a ještě to nějakou dobu vydrží.
Nikdo se nebavil o tom, že by měla mobilní grafická karta být lepší než ta stolní. Ta bude vždy lepší (s cenou jsme samozřejmě někde úplně jinde). Ale napsal jsi, že své pc prodáš, až uvidíš mobilní herní GK. A ty na trh v létě přijdou. Nové řady notebooků s čtyř-jádry i7 s Ivy Bridge a grafickými kartami s jádry Kepler, jsou spolu dokonale laděné a tak dokážou zvládnou jakoukoliv hru na nynějším trhu s max. nastavením a full HD rozlišením. Nemůžu teď najít ten článek, kde bylo dopodrobna popisované, jak to funguje. Že výkon proti nynějším notebookům se ztrojnásobil. Nějakým způsobem boostu a vzájemné pomoci CPU i GPU. Uvidíme v létě. Přeci jen mám pouze slib od výrobce, ale nějak tomu věřím.
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
bohnice05: Tos slyšel od Hosrta Fuchse ne? Takové jako "3x výkonější!", "absolutně sladěný!", "rozkrojí jiný nůž jak máslo!", "můžeš po něm pálit vzduchovkou armády"...
3x to bude těžko. Možná tak nesrovnatelné modely, ale u sobě rovných (tj beru hi-end dneška a hi-end léta) bude rozdíl odhadem 50%. Dneska už hráči občas využijí 3 24" monitory FullHD najednou v 3D. To ti notebook nedá ještě hodně velkou chvíli. A jak příjdou nové konzole, nůžky se rozevřou ještě víc.
Je to jak psal d1amond. Pokud máš stejné technologie a něco žere 5* tolik, musí tam být přímá úměra s výkonem. Když postavím motor 1 litr, zvětším ho na 6 litrů a přitom zachovám stejné složení, kdo bude mít asi vyšší výkon?
3x to bude těžko. Možná tak nesrovnatelné modely, ale u sobě rovných (tj beru hi-end dneška a hi-end léta) bude rozdíl odhadem 50%. Dneska už hráči občas využijí 3 24" monitory FullHD najednou v 3D. To ti notebook nedá ještě hodně velkou chvíli. A jak příjdou nové konzole, nůžky se rozevřou ještě víc.
Je to jak psal d1amond. Pokud máš stejné technologie a něco žere 5* tolik, musí tam být přímá úměra s výkonem. Když postavím motor 1 litr, zvětším ho na 6 litrů a přitom zachovám stejné složení, kdo bude mít asi vyšší výkon?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2606
-
od cmuch
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 18:25