Překopírování vybraných buněk z Listu1 do Listu2

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

david.dda
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Překopírování vybraných buněk z Listu1 do Listu2

Příspěvekod david.dda » 27 kvě 2012 17:59

to s tou podmínkou splněno funguje správně. To makro je ale moc složité, už to nikdo kromě mě neupraví a list bude používat více lidí a bude se ještě různě upravovat. Jakmile tedy někdo vymaže kolonku se splněno, již to fungovat nebude. Nelze pouze tou funkcí ActiveSheet_Change refreshovat obsah na listu2 pokud se na něj myší klikne? V příloze zasílám ještě jednou moje řešení, zkopíroval jsem do listu2 všechny potřebné sloupečky a u kolonky F dal ve filtru (neprázdné) - tedy prázdné buňky odpadly. Poté jsem ještě u první kolonky dal u filtru (seřadit sestupně). Pokud ale v listu1 do kolonky splněno napíši poznámku, již se list2 sám neaktualizuje, musím opět na listu2 kliknout na filtr v kolonce "splněno" a vybrat opět (neprázdné) - třeba by to tou funkcí ActiveSheet_Change šlo udělat automaticky?
Přílohy
2.vzor.xls
(41.5 KiB) Staženo 28 x

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2012 19:22

To už by byla zase událost Worksheet_Activate. Zadání je hrozně nejednoznačné, chtělo by to ujasnit, kde bude ta podmínka splněno zadávaná. Nechci nechat procházet celý list buňku po buňce a funkcí Find hledat výskyt slova splněno. To bude strašně zdlouhavé - rychlejší je určení konkrétní oblasti a v ní hledat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

david.dda
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod david.dda » 27 kvě 2012 21:32

Původně měly být vypsány pouze řádky u kterých je ve sloupci F nějaký zápis - text "splněno" tam tedy vůbec být nemusí - může tam být také jenom nějaká jiná poznámka. Jestli je text "splněno" pro makro ale nutný, mohli bychom do sloupečku G (pomocný sloupec) přidat ještě podmínku - KDYŽ(F2<>""; "splněno"; "") - pomohlo by to?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2012 23:35

Pokud už jednou používáš makro, je zbytečné dávat do listu funkce. Jde jen o to, jaký příznak určuje, co se bude kopírovat a kde se má příznak hledat - to si ale musíš rozhodnout.
Pokud bych hledal v buňce jakýkoliv text, bude to problém. Nepoznám, zda sem již dříve nekopíroval ten záznam - pokud zase před uložením neprohledám již zkopírované na shodu (zdlouhavé pro více dat). Proto jsem naznačil možnost stavů dokladu - tak k tomu urči sloupec (viz ten pomocný), kde bude "pořízen", "splněn", "archivován" a nic jiného. Pak je to snadné, co se má kopírovat. A navíc se podle toho bude krásně filtrovat.
Možná kdybys přesněji popsal účel zkopírovaných dat na listu2, tak třeba rovnou řeknu, že to je úplně špatně a navrhnu něco jiného :wink:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Kancelářské balíky”