Reprosoustava Logitech Z-5500 "brum"

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

wiky2001
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Reprosoustava Logitech Z-5500 "brum"

Příspěvekod wiky2001 » 24 úno 2007 14:19

Ahojky, prosím vas, nechce se mi balit a tahat k reklamaci tato repro soustava http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29680 a v červenci mi bude končit záruka.
Jedná se o to, že vždycky časem, nevím čím a jak, prostě zrovna když se třeba dívám na DVD, tak mi začne z basového repra dunět. Přikládám MP3 ukázku, pokud se nepodaří přiložit, tak pošlu mailem nebo na ICQ. V nahrávce jsou slyšet více praskání, ale o to nejde. Hlavně si musíte zvýšit basy, aby ty basy v nahrávce byli slyšet. Hlasitost basů na to nereaguje, jedině vypnutí soustavy nebo přepnutí na jiný režim vstupu (výstupu) digital, ptical, .. Mám to zapojené na 6Ch Direct. Pomáhá ponechat soustavu vypnutou. Tak pište prosím aspoň něco :-) Jestli by mi pomohlo propojit zvukovku s repro přes optical nebo coax tak do toho jdu, ale to asi nepomůže.
Přílohy
Logitech-Z5500-basy.zip
Zvuková nahrávka basového reproduktoru, který vydává zvuky "brum". Nahráno přes mikrofon který byl u basu.
(120.09 KiB) Staženo 47 x

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 24 úno 2007 23:26

Zní to jako hlavičky HDD, jako by se do toho míchal signál ze sběrnice. Zkus přeinstalovat ovladače zvukovky... BTW nemáš integrovanou? Když odpojíš repro od PC je to slyšet taky?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

wiky2001
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod wiky2001 » 14 bře 2007 23:45

El Diablo píše:Zní to jako hlavičky HDD, jako by se do toho míchal signál ze sběrnice. Zkus přeinstalovat ovladače zvukovky... BTW nemáš integrovanou? Když odpojíš repro od PC je to slyšet taky?

Zvukovku mám Sound Blaster X-Fi, takže ne integrovanou. Zkoušel jsem když mi to dělalo, odpojit soustavu od zvukárny, ale nic se nezlepšilo. Takže ovladače nemá cenu přeinstalovávat a už jsem je i kvuli aktualizaci instaloval nové. Rád bych to dořešil co nejdříve.
30.3 jedu na 10 dnů dovlené, tak asi pokud to nevyřeším do té doby, dám repso soustavu na reklamaci.
Předem díky za každé další rady

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 bře 2007 04:58

Na kladívka v HDD se mi to zdá pomalý. Spíš bych tipoval, že tam zlobí nějakej filtr-pásmová propust. Nejspíš bych to reklamoval. Tady hledat závadu vyžaduje nejspíš mít v pohotovosti osciloskop a pokud to nedělá trvale, pak to může být na dlouho.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 15 bře 2007 06:39

taky by to mohlo být frekvenční rušení - zkontroluj káblíky zda tam není blízko napěťový káblík či jiná rušička.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”