Grafická chyba Windows Vista (vyřešeno)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

xdusa
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Grafická chyba Windows Vista (vyřešeno)

Příspěvekod xdusa » 15 bře 2007 21:05

Ahoj. Mám takovej šílenej problém. Nainstaloval sem si Win Vista (Ultimate), všechno je v pohodě až na jedno jediný - grafika, konkrétně to rozhraní Aero. Totiž funguje dobře až do chvíle než kliknu na něco, co je "chráněný" windowsovským firewallem - správně má obrazovka zešednout a zobrazit se varování, jenže mě v tu chvíli grafika úplně zešílí - viz obrázek a jediný co je v tu chvíli čitelný je to upozornění firewallu. Nejdřív tam byl ovladač na grafiku od Microsoftu, ten sem přeinstaloval a dělá to stejně. Mám ATI Radeon 9550 256MB a stáhl sem si na to nenovější ovladače přímo pro Win Vista z webu Ati... Jednou se mi to povedlo vyřešit tak že sem nainstaloval ty ovladače od Ati a k tomu DirectX 9.0c (Vistu mám nainstalovanou znovu) teď sem to udělal taky a nepomohlo to... :-( prosím poraďte čím to může být!! Dík moc...
Obrázek
Neříkej hop, ani když přeskočíš... Nejdřív se podívej, do čeho jsi skočil!

Reklama
aproch
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod aproch » 15 bře 2007 23:10

Tady se asi bude radit těžko, protože tipuju, že jsi jeden z prvních průkopníků, který Vistu nainstaloval (také vzhledem k teprve nedávné lokalizaci do češtiny) a jako na potvoru s ní má problémy :evil: . Zkušeností asi ještě nebude tolik, aby někdo mohl kvalifikovaně poradit, ale můžu se mýlit. Třeba se někdo ozve :wink: .

cybernovi
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

legalita

Příspěvekod cybernovi » 16 bře 2007 09:28

jestli to preba nebude problem s legalitou Vist, nemas tam nejakej ,,osvedcenej crack" kterej je stejne naprd jako ostatni a nerozhaze to on? Oni Visty nebudou uz tak blbe jako Xpečka. Třeba já kdyz jsem zkousel Visty, tak jsem taky zkousel jednu radu, jak vyzrat nad legalitou. po postupu sice 30dni do konce licence neubíhalo, ale pri přepinani oken win+tab na chvili zamrzl a nic se nedelo. Vratil jsem zmeni ktere jsem provedl pri cracknuti a slapali zase ok. A jestli mas legalni, tak te lituji a zaroven zkus technickou podporu Microsoftu;)

kobra
nováček
Stav:

Příspěvekod kobra » 16 bře 2007 12:35

Hele jedna doplnujici otazka, k tem info. cos napsal: jakou mas RAMku a procesor?

xdusa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xdusa » 16 bře 2007 16:08

cybernovi píše:jestli to preba nebude problem s legalitou Vist, nemas tam nejakej ,,osvedcenej crack" kterej je stejne naprd jako ostatni a nerozhaze to on? Oni Visty nebudou uz tak blbe jako Xpečka. Třeba já kdyz jsem zkousel Visty, tak jsem taky zkousel jednu radu, jak vyzrat nad legalitou. po postupu sice 30dni do konce licence neubíhalo, ale pri přepinani oken win+tab na chvili zamrzl a nic se nedelo. Vratil jsem zmeni ktere jsem provedl pri cracknuti a slapali zase ok. A jestli mas legalni, tak te lituji a zaroven zkus technickou podporu Microsoftu;)

Tak Vistu sem si stáhl, ale použil sem spešl postup kterej sem našel a Vistu mám "legální". Tam kde to ukazuje odpočítávání dnů do aktivace mi to píše Systém Windows je aktivován. Ají se mi povedlo v pohodě stáhnout cosi z webu Microsoftu, co chtělo ověření pravosti :lol: :lol: :lol:

kobra píše:Hele jedna doplnujici otazka, k tem info. cos napsal: jakou mas RAMku a procesor?

Mám AMD Sempron 2400+ (1,665 GHz) a 640 MB RAM (512 + 128 MB).

Jo a zistil sem, že se mi asi grafika přehřívá a bude to tím nebo co :mad: protože když Windows zapnu, tak mi to funguje v pohodě :shock: :shock: ale zhruba po hodině používání to začne z ničeho nic blbnou... Asi to bude tím že mám na grafice jenom pasivní chladič, což mě při jejím vybalení dost šokovalo....

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 bře 2007 16:53

Podle všeho to je skutečně grafická karta. Zkus zlepšit ofukování pasivního chladiče grafiky, prostě větší průvan v bedně.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

xdusa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xdusa » 16 bře 2007 17:11

Jo no zkusil sem tam přidat větráček kerej odtahuje vzduch ven z bedny. Od té doby co sem sem psal poslední příspěvek (15:08) to zatím funguje, ale posledních asi 15 minut mám bednu otevřenou tak uvidím co to udělá po chvíli až ju zase zavřu...

Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 16 bře 2007 18:26

No já spíš počítám, že až tu bednu zavřeš, tak to bude chladit líp. Ten větrník co odsává ti tam bude dělat průvan, což při otevřený bedně neni.
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.

xdusa
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xdusa » 16 bře 2007 18:55

Hurá tak vypadá to dobře - hned jak sem semka naposled napsal tak sem to zavřel. A teďka sem to zkoušl a NEBLBNE to!!! :banana: :banana: Ale taky by to eště mohlo být tím že sem téměř celou tu dobu s počítačem nic nedělal... Ale uvidím snad je to vyřešený dyžtak zas napíšu.. Díky!!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”