Průvodce nově rozpoznaným hardwarem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Naen22
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Průvodce nově rozpoznaným hardwarem

Příspěvekod Naen22 » 12 čer 2012 14:53

Dobrý den, prosím vás o radu.Dostala jsem upozornění,že dochází místo na disku a bylo by dobré vymazat nepoužívané soubory.Vymazala jsem jen pár,jen ty,u kterých bylo upozornění,že jsem je více než rok nepoužila.Druhý den po zapnutí notebooku se objevila tabulka-Průvodce nově rozpoznaným hardwarem a oznámení,že činnost systému byla obnovena po závažné chybě.Navíc zmizel avast antivirus,který jsem ale neodinstalovala.A navíc notebook začal vydávat divné zvuky,něco jako vrčení.Možná to s tím vůbec nesouvisí a je to shoda náhod, ale nikdy před tím zvuky nevydával.Omlouvám se,ale jsem laik a vůbec si s tím nevím rady.
Předem moc děkuji za odpověď.

Reklama
gabberek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Průvodce nově rozpoznaným hardwarem

Příspěvekod gabberek » 12 čer 2012 16:16

Tvůj pc(notebook zřejmně prodělal virovou nákazu...stáhni si norton power eraser a skenni to... ono je to česky a navede tě to

jinak s místem na disku musíš mít přehled přes explorer - uvidíš na ikonce disku volné a využité místo - neexistuje aby tě systém win automaticky upozorňoval na nedostatek místa na C:/

Jestliže ti zmizel i avast(což je podle mně šmejd), tak si stáhni AVG 2012 free edition a nainstaluj

Pokud zvládneš reinstall pc, bylo by to nejvhodnější....mám s tím zkušenosti> kdyžtak mně kontaktuj na icq 211727972> jsem tam pořád...ahoj :smile:

mikeczcom
nováček
Stav:

Příspěvekod mikeczcom » 12 čer 2012 16:33

no to pozor, winy si na nedostatek místa na kterémkoli disku opravdu stěžují a pouští průvodce vyčištěním disku. Je možné že ten způsobil problém s antivirem.
co se týče doporučení antivirů, já mám naopak hodně negativní zkušenosti s AVG... ono nám to sice v práci něco našlo, po týdnu co ten pc rozesílal spamy, ale něco s tím udělat.... hehe ani prd, a to je business edice.

Co se týče reinstalu, ten bych opravdu neřešil po ICQ, radši kontaktovat někoho kdo to přímo udělá (bratr, kamarád...) a má opravdu dost zkušeností s OS. Kdyby nakonec k "reinstallu po ICQ" došlo, zálohovat zálohovat zálohovat ;-)))

jinak k průvodci rozpoznaným hw, co za HW to chtělo instalovat? Ten zvuk to mohlo začít dělat protože můžou chybět ovladače na grafickou kartu - ta bez nich pouští větrák na vyšší otáčky.

gabberek
nováček
Stav:

Příspěvekod gabberek » 12 čer 2012 16:47

bootnout winy z mechny a záloha hadru je malý problém... horší je to pokud ti vir znemožnil načtení netloaderu

mikeczcom
nováček
Stav:

Příspěvekod mikeczcom » 12 čer 2012 17:02

přijde ti že by psala že ten systém vůbec nejde spustit? já to tam nikde neviděl....

Naen22
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Naen22 » 12 čer 2012 17:16

Moc vám děkuju za rady :) Jak vidím, určitě je třeba,aby se na to někdo podíval. Sama si na reinstalování netroufám, raději poprosím někoho,kdo to udělá přímo.
A ten průvodce HW píše: Systém Windows vyhledá nejnovější a aktualizovaný software v pc,na instalačním disku CD-ROM hardwaru nebo na webu Windows update.Může se systém připojit k webu Windows update a vyhledat software? Ano, pouze nyní, Ano a při každém připojení, Ne. Raději jsem nic nepotrvdila,bude nejlepší, když se na to někdo podívá.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM - co znamená rezervováno hardwarem ? Příloha(y)
    od Minapark » 05 zář 2024 13:21 » v Problémy s hardwarem
    10
    3155
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 zář 2024 16:21
  • Nové PC 20-25K
    od Kincl6 » 02 led 2025 19:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2560
    od Kincl6 Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 10:39
  • Nové PC 50K