jak z win 7 pripojit do domeny?
jak z win 7 pripojit do domeny?
Dobry den ,mam zkuseben na jednom PC server r2 8 ,mel by byt nastaven DNS,DHCP statickou IP ma a AD tam je take... ale nevim jak se na nej pripojit z WIN 7.Kde ten server ve win 7 uvidim? neabizi se mi pouze v grafu domaci sit homegroup.Je nutne touto PC zalozit ucet v AD directory> trochu se tom motam prosim naznacit zpusob ,dekuji
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak z win 7 pripojit do domeny?
Jednak musí na serveru existovat uživatel, který se snaží připojit, musí mít heslo a musí být na serveru povolená vzdálená plocha.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
NA serveru mam pouze ucet administrator a heslo. Me zajima kde tu domenu najdu tak jako se mi ve win 7 objevi nabidka u mapy sitovych adapteru PC kam se lze pripojit pomoci homegroup,nevidim tam zadnou nabidku toho serveru potazmo domeny co sem zalozila.ASi me nechapes asi sem lama:-(
PS: jedna se o PC za mym routerem moje vlastní instalace ,ja jsem tam administrator,alspon tak je to nazvane ja se tak v žádném případě necitím:) alspon zatim
Proste doma 4 PC za routerem: 3x Win 7 ,1x win server 8 beta,Sichni PC se vidi navzajem ale v ramci domaci site,Serveru se pridelila statickou IP a chova se v PC poho,ale jak se pripojim s tech win do toho pc se serverem AD to nechapu,kde mam najit tu domenu ,proste mam v tom težký chaos
PS: jedna se o PC za mym routerem moje vlastní instalace ,ja jsem tam administrator,alspon tak je to nazvane ja se tak v žádném případě necitím:) alspon zatim
Proste doma 4 PC za routerem: 3x Win 7 ,1x win server 8 beta,Sichni PC se vidi navzajem ale v ramci domaci site,Serveru se pridelila statickou IP a chova se v PC poho,ale jak se pripojim s tech win do toho pc se serverem AD to nechapu,kde mam najit tu domenu ,proste mam v tom težký chaos

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jde ti o sitove slozky (sdileni souboru) nebo vzdalenou plochu (sprava toho serveru)?
Lama nejsi, ale adminka zatim taky ne
Lama nejsi, ale adminka zatim taky ne

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
jde mi o ty sitove slozky,presne.Na vzdalenou plochu tam mam team viewer na tom serveru takze se tam dostanu uplne v pohode bez jakkykoliv komplikaci na plochu.Ja chci proste aby ta 3 pc co na nich mma windows 7 se mohla pripojovat k tomu co jim povolim na serveru a HDD na nemz je server teda sdilene slozky presne nebo tiskarny apod.Jen nemam absolutne poneti jak v tech 3 PC s win 7 k te domene pripojit,nebot nikde zadnou nevidim v sitove mape win 7.Proste kde vyhledat tu domenu na tech win 7 ,tu domenu co jsem si zalozila. (firma.local.cz)a pak kdyz ji najdu teda nejak co dal....musim vytvorit nejaky ucet v active directory a priradit mu jmeno a heslo a pak budu vyzvana pri pripojovani s win 7 na tuto domenu toto vlozit? Kdyz ma server nainstalovany DHCP asi neni nutne nijak zvlast konfigurovat ?? proste dve veci mi nejdou do hlavy: 1.kde nalezt tu domenu a jakym stylem se pripojit(ke sdilenym slozkam ) nejedna se teda o vzdalenou spravu.
Ty Windows 7 jsou co za verzi? Musi to byt verze Windows ktera umoznuje zarazeni do domeny.
Predpokladam ze server je spravne nainstalovany (nejenom next-next-next-restart a hotovo), tedy minimalne ma roli domenoveho kontroleru
Pocitac se zarazuje do domeny tak, ze v Active Directory zalozis nazev pocitace, pak na nem v nastaveni pocitace (tam co je videt pracovni skupina) zvolis domenu, zadas nazev domeny a ucet administratora domeny.
Predpokladam ze server je spravne nainstalovany (nejenom next-next-next-restart a hotovo), tedy minimalne ma roli domenoveho kontroleru
Pocitac se zarazuje do domeny tak, ze v Active Directory zalozis nazev pocitace, pak na nem v nastaveni pocitace (tam co je videt pracovni skupina) zvolis domenu, zadas nazev domeny a ucet administratora domeny.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Proc na server pristupujes pres teamviewer, kdyz to ma vlastni vestavene vzdalene plochy?
Zbytecne slozite pridavat PC do domeny (mas to stejne jenom na hrani, ze?), do slozek a na tiskarnu se dostanes pomoci prik.radku
petre, ucet v domene si PC vytvori sam pri pridani do ni - proto pozaduje admin heslo
//objekty v AD lze temer libovolne presouvat
Zbytecne slozite pridavat PC do domeny (mas to stejne jenom na hrani, ze?), do slozek a na tiskarnu se dostanes pomoci prik.radku
Kód: Vybrat vše
net use * \\server\sdilena_slozka /user:domena\ucet_v_ni
petre, ucet v domene si PC vytvori sam pri pridani do ni - proto pozaduje admin heslo
//objekty v AD lze temer libovolne presouvat
Naposledy upravil(a) zeus dne 13 čer 2012 09:46, celkem upraveno 1 x.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Pokud ti nevadi to umisteni kde se vytvori, tak ho dopredu vytvaret nemusis.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Do domény se lze připojit pouze s Windows 7 Pro a vyšší. Což bude asi kámen úrazu. Nicméně jen na sdílení složek mi přijde W2008 jak kanon na vrabce:)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Ale Win 7 jsou ok-Professional 64 bit takze maji domenove moznosti...Ja delam Vejsku sice ne obor IT,ale mam pristup a ucet v MSdnaa a nejak me to zaclo bavit takze vse je od MSDNAA jinak nevim kde bych mela sanci ziskat server 8..ztoho plyne ze mam i vsehcna win 7 professional a legalne (2x 64 bit( jedny EN jedny CZ) a 1x Win 7 professional 32 bit cze. Ja vim,ze server jen na sdileni slozek je nesmysl,ze na to staci pouzit nektery pc z Win 7 a domaci sit,... ja to jen zkousim co kdyz se mi to v budoucnu nekdy hodi a take me to bavi...:-) Proste je to nesmysl a prakticky to doma nevyuziju tento server,ale kdyz zu sem se do toho pustila chci to zprovoznit.CO se tyce pristupu pres team server ,mam uz u nej ucet ,takze jen kliknout a jsem vsude kde chci bez vyplnovani hesel apod To je duvod....a dalsi duvod,ze se tam dostanu treba i z online prostredi z weboveho rozhrani kdekoliv bez jakkykoliv nutnosti nastaveni atd atd.a hlavne mi nejde o vzdalenou plochu to si nemyslim,ze by bylo neco tezkeho obecne...zato AD a nastaveni vsech tech veci primo v serveru to uz myslim vyzaduje docela slusne znalosti.... a me to proste bavi si hrat tak se na me moc nezlobte,jsem proste zvedava a hrava:-)
Pocitac - prave tlacitko - vlastnosti, zmenit nastaveni, zmenit - zaradit do skupiny nebo zaradit do domeny
Server musi mit aktivni roli domenoveho kontroleru
Server musi mit aktivni roli domenoveho kontroleru
TO: petr22 Server musi mit aktivni roli domenoveho kontroleru -A to zjistim jak mozna je tohle prave ten problem proc se tma nemuzu dostat:-(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2539
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 08:55