jak z win 7 pripojit do domeny?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

jak z win 7 pripojit do domeny?

Příspěvekod Veroniqua » 12 čer 2012 19:02

Dobry den ,mam zkuseben na jednom PC server r2 8 ,mel by byt nastaven DNS,DHCP statickou IP ma a AD tam je take... ale nevim jak se na nej pripojit z WIN 7.Kde ten server ve win 7 uvidim? neabizi se mi pouze v grafu domaci sit homegroup.Je nutne touto PC zalozit ucet v AD directory> trochu se tom motam prosim naznacit zpusob ,dekuji

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: jak z win 7 pripojit do domeny?

Příspěvekod d1amond » 12 čer 2012 20:14

Jednak musí na serveru existovat uživatel, který se snaží připojit, musí mít heslo a musí být na serveru povolená vzdálená plocha.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 12 čer 2012 20:31

NA serveru mam pouze ucet administrator a heslo. Me zajima kde tu domenu najdu tak jako se mi ve win 7 objevi nabidka u mapy sitovych adapteru PC kam se lze pripojit pomoci homegroup,nevidim tam zadnou nabidku toho serveru potazmo domeny co sem zalozila.ASi me nechapes asi sem lama:-(

PS: jedna se o PC za mym routerem moje vlastní instalace ,ja jsem tam administrator,alspon tak je to nazvane ja se tak v žádném případě necitím:) alspon zatim

Proste doma 4 PC za routerem: 3x Win 7 ,1x win server 8 beta,Sichni PC se vidi navzajem ale v ramci domaci site,Serveru se pridelila statickou IP a chova se v PC poho,ale jak se pripojim s tech win do toho pc se serverem AD to nechapu,kde mam najit tu domenu ,proste mam v tom težký chaos :roll:

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 12 čer 2012 21:36

Jde ti o sitove slozky (sdileni souboru) nebo vzdalenou plochu (sprava toho serveru)?
Lama nejsi, ale adminka zatim taky ne :wink:
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 12 čer 2012 22:10

jde mi o ty sitove slozky,presne.Na vzdalenou plochu tam mam team viewer na tom serveru takze se tam dostanu uplne v pohode bez jakkykoliv komplikaci na plochu.Ja chci proste aby ta 3 pc co na nich mma windows 7 se mohla pripojovat k tomu co jim povolim na serveru a HDD na nemz je server teda sdilene slozky presne nebo tiskarny apod.Jen nemam absolutne poneti jak v tech 3 PC s win 7 k te domene pripojit,nebot nikde zadnou nevidim v sitove mape win 7.Proste kde vyhledat tu domenu na tech win 7 ,tu domenu co jsem si zalozila. (firma.local.cz)a pak kdyz ji najdu teda nejak co dal....musim vytvorit nejaky ucet v active directory a priradit mu jmeno a heslo a pak budu vyzvana pri pripojovani s win 7 na tuto domenu toto vlozit? Kdyz ma server nainstalovany DHCP asi neni nutne nijak zvlast konfigurovat ?? proste dve veci mi nejdou do hlavy: 1.kde nalezt tu domenu a jakym stylem se pripojit(ke sdilenym slozkam ) nejedna se teda o vzdalenou spravu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 čer 2012 07:42

Ty Windows 7 jsou co za verzi? Musi to byt verze Windows ktera umoznuje zarazeni do domeny.

Predpokladam ze server je spravne nainstalovany (nejenom next-next-next-restart a hotovo), tedy minimalne ma roli domenoveho kontroleru

Pocitac se zarazuje do domeny tak, ze v Active Directory zalozis nazev pocitace, pak na nem v nastaveni pocitace (tam co je videt pracovni skupina) zvolis domenu, zadas nazev domeny a ucet administratora domeny.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 čer 2012 09:18

Proc na server pristupujes pres teamviewer, kdyz to ma vlastni vestavene vzdalene plochy?
Zbytecne slozite pridavat PC do domeny (mas to stejne jenom na hrani, ze?), do slozek a na tiskarnu se dostanes pomoci prik.radku

Kód: Vybrat vše

net use * \\server\sdilena_slozka /user:domena\ucet_v_ni

petre, ucet v domene si PC vytvori sam pri pridani do ni - proto pozaduje admin heslo

//objekty v AD lze temer libovolne presouvat
Naposledy upravil(a) zeus dne 13 čer 2012 09:46, celkem upraveno 1 x.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 čer 2012 09:38

Pokud ti nevadi to umisteni kde se vytvori, tak ho dopredu vytvaret nemusis.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 13 čer 2012 11:42

Do domény se lze připojit pouze s Windows 7 Pro a vyšší. Což bude asi kámen úrazu. Nicméně jen na sdílení složek mi přijde W2008 jak kanon na vrabce:)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 13 čer 2012 12:30

Ale Win 7 jsou ok-Professional 64 bit takze maji domenove moznosti...Ja delam Vejsku sice ne obor IT,ale mam pristup a ucet v MSdnaa a nejak me to zaclo bavit takze vse je od MSDNAA jinak nevim kde bych mela sanci ziskat server 8..ztoho plyne ze mam i vsehcna win 7 professional a legalne (2x 64 bit( jedny EN jedny CZ) a 1x Win 7 professional 32 bit cze. Ja vim,ze server jen na sdileni slozek je nesmysl,ze na to staci pouzit nektery pc z Win 7 a domaci sit,... ja to jen zkousim co kdyz se mi to v budoucnu nekdy hodi a take me to bavi...:-) Proste je to nesmysl a prakticky to doma nevyuziju tento server,ale kdyz zu sem se do toho pustila chci to zprovoznit.CO se tyce pristupu pres team server ,mam uz u nej ucet ,takze jen kliknout a jsem vsude kde chci bez vyplnovani hesel apod To je duvod....a dalsi duvod,ze se tam dostanu treba i z online prostredi z weboveho rozhrani kdekoliv bez jakkykoliv nutnosti nastaveni atd atd.a hlavne mi nejde o vzdalenou plochu to si nemyslim,ze by bylo neco tezkeho obecne...zato AD a nastaveni vsech tech veci primo v serveru to uz myslim vyzaduje docela slusne znalosti.... a me to proste bavi si hrat tak se na me moc nezlobte,jsem proste zvedava a hrava:-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 čer 2012 13:10

Pocitac - prave tlacitko - vlastnosti, zmenit nastaveni, zmenit - zaradit do skupiny nebo zaradit do domeny

Server musi mit aktivni roli domenoveho kontroleru

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 13 čer 2012 13:25

TO: petr22 Server musi mit aktivni roli domenoveho kontroleru -A to zjistim jak mozna je tohle prave ten problem proc se tma nemuzu dostat:-(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2539
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55
  • Notebook se nemůže připojit na WiFi
    od lukas212 » 03 srp 2024 12:44 » v Vše ostatní (inet)
    6
    3239
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 21:26
  • Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
    od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky
    1
    2578
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:24
  • PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
    od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet)
    14
    7913
    od Renee Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:01

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”