Windows XP - žádné připojení k místní síti Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

rebelkarel
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows XP - žádné připojení k místní síti

Příspěvekod rebelkarel » 16 čer 2012 19:26

Ahoj,
přeinstaloval jsem v PC Windows XP Home a mám problém s tím, že nemohu zprovoznit internet. Respektive se mi v Síťových připojeních nezobrazí žádné "Připojení k místní síti 1" apod. Ta "složka" je prázdná. A když chci vytvořit nové připojení, tak mi to hlásí, že síťový hardware není nainstalován. I ve správci zařízení je u Ovladače Ethernetu žlutý vykřičník. Bohužel PC není můj, je to u tchyně, je to starý desktop z roku 2004 a žádné CD od výrobce s ovladači již nemá... Mohl by mi někdo prosím pomoci a poradit?

Kdyby byl někdo ochoten a napsal mi postup, jak udělat, aby se mi v síťových zařízeních zobrazilo připojení k místní síti 1 a já mohl jen zadat hodnoty v TCP/IP, byl bych bvážně moc vděčný...

Základní deska: msi k8t neo-fsr skt.754

Děkuju moc všem

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Windows XP - žádné připojení k místní síti

Příspěvekod Žbeky » 16 čer 2012 19:35

Stahni si ovladace z webu MSI

Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk 2
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rebelkarel » 16 čer 2012 19:44

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 čer 2012 19:57

Ano
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rebelkarel » 17 čer 2012 10:58

Ahoj, stáhl jsem si ovladače, mohl by mi někdo poradit co dále? Pokud je jen nainstaluji pomocí "setup" nic se nezmění...

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 17 čer 2012 11:07

Omlouvám se, ptám se "po lopatě":
Stáhl jsi a nainstaloval "Realtek Gigabit LAN MB.zip"?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod rebelkarel » 17 čer 2012 11:09

Ten jsem také zkoušel, ale nemá žádný "setupo" tak nevím, jak jej nainstalovat...

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 17 čer 2012 11:22

Takže z toho seznamu ovladačů na odkazu je jedině tenhle právě ten co potřebuješ, těch ostatních si zatím nevšímej.
Pokud ho tedy máš stažený, v .zip-u, rozbal ho klidně do stejné složky, ve které ho máš v .zip-u. Cestu do složky (to, kde ji v PC máš) si musíš zapamatovat. Pak přes Ovládací panely - Systém - Hardware - Správce zařízení dvojklikni na ten Ovladač ethernetu a v otevřeném okně v příslušné záložce na Aktualizovat ovladač. Otevře se ti další okno, připojení k internetu zaškrtneš Zatím ne, pak Další, zaškrtneš ne první, ale druhou položku - z hlavy si nevybavím, jak se jmenuje - a v následujícím okně v liště Zahrnout také toto umístění" pomocí "Procházet" zadej umístění té rozbalené složky ovladače. Po klinutí na další, pokud vše uděláš správně, by měl počítač najít ten nový ovladač a nainstalovat jej. Vykřičník ve Správci zařízení by měl zmizet a PC by se měl automaticky připojit k net.
Doufám, že jsem nic nespletl a přeji hodně štěstí.

--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2012 11:25) ---

PS: Zkontroluj si správnou verzi pro Win XP podle stránky, ze ktrých jsi ovladač stáhnul. Ale myslím, že by to mělo jít automaticky.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

rebelkarel
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Windows XP - žádné připojení k místní síti  Vyřešeno

Příspěvekod rebelkarel » 17 čer 2012 13:54

Děkuju moc, vše funguje :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek