Zdravím, mám starší grafickou kartu ATI Mobility Radeon HD 3400 a do určité doby jsem byl s původními ovladači spokojen. Nedávno na mě vyskočila chyba týkající se OpenGl, což mě vedlo k aktualizaci starých ovladačů. Na oficiálních stránkách AMD jsem si stáhl program, který by měl sám rozpoznat kartu, ovladače a stáhnout vhodnou aktualizaci.
To taky udělal a stáhl Catalyst 12.4. Nainstaloval jsem ho tedy, ale po aktualizaci ovladačů mi začala grafika her neskutečně zlobit (textury rozmázlé skrz celou místnost, někde úplně chybějící a vyměněné ostrým světlem, postavy se změnily na pobíhající roztrojuhelníkované něco). Tak jsem pomocí správce zařízení vrátil změny ovladače a dostal se na začátek.
Trochu jsem hledal a vyzkoušel jsem jiný způsob. Pomocí DriverSweeperu jsem odinstaloval staré ovladače a opět skusil nainstalovat 12.4. Problém bohužel přetrval a já neměl jinou možnost než vyzkoušet něco jiného (zkoušel jsem verze 12.6 beta a 12.3). Nakonec jsem to podělal tak že mi windows začal hlásit že ovladače jsou aktuální i když všechny odinstaloval. Nakonec mě zachránil bod obnovy který mě naštěstí vrátil na původní ovladače, bohužel v tuto chvíli mi už Catalyst není schopný nainstalovat jakýkkoli jiný ovladač (buď říká že je aktuální, nebo je vůbec nenainstaluje - nemám to ani v nabídce)
Omlovám se za tak dlouhý popis, ale strávil jsem nad tím den, takže se to trochu natáhlo.
Ptám se tedy jestli se s tím už někdo setkal, popřípadě by měl nějakou radu jak lépe aktualizovat ovladače.
Předem děkuji za odpověď.
Problém s grafickými ovladači Vyřešeno
Re: Problém s grafickými ovladači
Ahoj SigmarCZ.
Ja pouzivam uz roky program slimdrivers. Zatial som s aktualizaciou ovladacov nemal ziaden problem. Najdes ho na http://www.stahuj.centrum.cz/
Ja pouzivam uz roky program slimdrivers. Zatial som s aktualizaciou ovladacov nemal ziaden problem. Najdes ho na http://www.stahuj.centrum.cz/
Děkuji za rychlou odpověď, bohužel SlimDrivers mi nepomohl.Stáhl sice nějaký ovladač, ale po jeho spuštění na mě vyskočilo okno "Setup has detected incomplete build. Setup will now exit."
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zbav se toho nesmyslu a ovladač vrať přes správce zařízení nebo pořádně přeinstaluj ten stávající.http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Ano, odtud jsem stahoval ten nejnovější Catalyst 12.4, ale jak jsem psal výš po úplné odinstalaci stávajících ovladačů a nainstalování 12.4 mi grafika začala hrozně blbnout.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi toho správce zařízení?
Přes správce zařízení nemůžu nic vrátit, protože mi SlimDriver nic nenainstaloval a já mám v tuto chvíli původní ovladače.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Slimdriver kopni do ..........a udělej to ručně.Přes správce buď vrať ovladač nebo odinstaluj ovladač a udělej aktualizaci.
Slimdriver kopnut do ... :-) A já jdu udělat bod obnovy a skusit nainstalovat starší verzi Catalystu 12.3, třeba to je tou 12.4. Děkuji, dám vědět jak to dopadlo.
EDIT: VYŘEŠENO! Opravdu to bylo Catalystem 12.4 proto jsem skusil nainstalovat 12.3 (12-3_mobility_vista_win7_64_dd_ccc). To MOBILITY je důležité jinak se drivery nenainstalují.
Všem děkuji za rady :-)
EDIT: VYŘEŠENO! Opravdu to bylo Catalystem 12.4 proto jsem skusil nainstalovat 12.3 (12-3_mobility_vista_win7_64_dd_ccc). To MOBILITY je důležité jinak se drivery nenainstalují.
Všem děkuji za rady :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3381
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek