Avast-Free antivir problém XP Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

RoOfli
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Avast-Free antivir problém XP

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 11:33

Zdravím, chtěl bych se zeptat. Dnes mě skončila nějaká free verze Avastu. Tak jsem si z oficiálních stránek www.avast.com stáhl free verzi. Odinstaloval starou verzi a a hned nainstaloval tu další. Jenže po odinstalování to chtělo restart, já sem to odložil a mezitím nainstaloval novou verzi, potom jsem dal restart. Teď jsem zapnul pc, podívám se na lištu k hodinám a žádná ikonka. Přes procesy jsem zjistil, že žádny proces s názvem Avast není v počítači spušťen. Když kliknu na aplikaci, nic se neděje jen to občas ukáže: Failed to load language dll [1033/UILangRes.dll] . Tak se ptám, jestli mám počítač chráněn a jestli ne jak tuhle prekérní situaci vyřešit. Díky

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Avast-Free antivir problém XP

Příspěvekod satam » 24 čer 2012 11:37

Právě proto je tam ten restart. Podívej se do Ovládacích panelů, zda tam je Avast! Free, patrně ne, pokud ano, odinstaluj, restartuj! a nainstaluj nový. Chráněn teď na 99% nejsi.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 11:39

Ten program tam je nainstalovaný, jen se obávám, že když nechám pc nechráněn po dobu restartu nebude to horší? Nebo to už horší být nemůže?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 24 čer 2012 11:41

Prekérním situacím je nejlepší předcházet a ne je řešit. Pro korektní odinstalování je třeba vždy ten restart použít a ne odkládat, v tom případě se stará verze přeplácne novou a dělá to problémy.

Pokud je v Ovladacích panelech Avast, pak ho odinstaluj a pročisti PC CCleanerem včetě registrů - tam si povol zálohu registrů.

Potom nainstaluj potřebnou verzi Avastu.

Případně můžeš zkusit - http://www.avast.com/uninstall-utility

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 11:47

V ovládacích panelech mě to nereaguje na odinstalaci, co teď stím?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Avast-Free antivir problém XP  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 24 čer 2012 11:48

Dal jsem ti odkaz, tak to zkus.

RoOfli
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RoOfli » 24 čer 2012 12:06

Utilitkou odinstalované, potom restart, pročištění registrů znova nainstalované, jede to ;) Děkuju moc. Lock

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”