Win 7 32bit a 64bit - nabíhají současně, 32bit nejde smazat

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

PavelB
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Win 7 32bit a 64bit - nabíhají současně, 32bit nejde smazat

Příspěvekod PavelB » 25 čer 2012 17:34

Ahoj všichni,

nainstaloval jsem si win 7 32bit na starý HDD, pak jsem si koupil SSD a z práce dostal win 7 64bit. Nainstaloval jsem 64bit na nový SSD disk s tím, že pak příslušný partition na HDD smažu a bude hotovo. ALE, když zapínám PC nabízí se mi možnost dvou win 7, i když jsem dal jako primární boot jednotku právě SSD s 64bit... :( Partition s 32bit nejde naformátovat, a to ani když jsem upravoval "vlastníka". Zkusil jsem odpojit HDD a 64bit na SSD samostatně nenaběhne, asi se nějaká část potvora sloučila či co.

Dokážete mi někdo poradit prosím, moc se mi nechce vše instalovat znovu a tohle už je nad mé síly.

MOC DĚKUJU ZA RADY!

Pavel

Reklama
jadd
nováček
Stav:

Re: Win 7 32bit a 64bit - nabíhají současně, 32bit nejde sma

Příspěvekod jadd » 25 čer 2012 17:43

[cite]Zkusil jsem odpojit HDD a 64bit na SSD samostatně nenaběhne, asi se nějaká část potvora sloučila či co.[cite]
Nové win zapsaly spouštěcí info, do starého skrytého boot souboru.
Naformátovat to jde, to jsem si jistý. Podívej se po vložení inst. CD, a před samotnou instalací na nabídku formátování apod..
Jak zjistit rychle info o OS, HW, SW:
Start>Spustit>napiš msinfo32 nebo msinfo64>stiskni enter.
Ulož soubor ".nfo">přejmenuj příponu nfo na txt, a pošli v příloze.
Důvěrné info tam není(hesla, adresa, reg.čísla k sw, apod.), jen uživ. jméno.
Nebo jen okopíruj určité části

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 25 čer 2012 17:50

Disky odpoj a nainstaluj samotný OS na ssd.http://pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/17030-optimalizace-windows-7-pro-ssd-co-funguje-a-co-ne?start=2Po instalu přepnout na boot ssd.Vypnout pc-připojit zbylé disky a ten co chceš zformátovat tak formát.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 25 čer 2012 19:12

Na HDD jsou soubory potřebné ke spuštění obou operačních systémů (boot manager, BCD soubor). Stačí je vytvořit na SSD disku + pár úprav. Platí ten samý postup, jako jsem psal zde.
Momentálně je bootmgr na HDD a systém se spouští z tohoto disku. Pak jen stačí pomocí např. EasyBCD jednoduše odmazat z nabídky položku Windows 7 32 bit.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

PavelB
nováček
Stav:

Příspěvekod PavelB » 27 čer 2012 21:52

Ahoj, díky všem za odpovědi, provést nový instal se mi moc nechce (už jsem toho doinstaloval hodně), nerad bych vše nastavoval znovu, když je i jiný cesta...

To MiliNess: zkusil jsem tvůj postup, vše je jak má, ale v kroku 3), mi příkazový řádek píše d:\bootsect.exe není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu spustielného programu nebo dávkového souboru.

Máš představu co je špatně? Nový systém mám na C:, starý na D:. Když jsem postupoval podle návodu, nahradil jsem tedy X: za D:. Disk C: s novým systémem jsem aktivoval, vše ok, až na krok 3 (bootsect jsem samozřejmě stáhl a překopíroval do D:\Windows (nebo jsem měl někam jinam?, např.: D:\Windows\Boot\PCAT)

Ještě jednou děkuji za rady!!

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 27 čer 2012 22:37

Pokud jsi bootsect.exe stáhl na D:, tak samozřejmě musíš v příkazu upravit cestu na D:\bootsect.exe /nt60 X: /force /mbr Zkopíruj ho do kořene D:, ne do D:\Windows (pak by příkaz musel být D:\Windows\bootsect.exe /nt60 X: /force /mbr)
Je úplně jedno kam bootsect.exe zkopíruješ, musíš pak ale podle toho v příkazu upravit cestu k souboru. Pokud ho zkopíruješ do některé složky nastavené v proměnné prostředí PATH (např. C:\Windows), nemusíš cestu psát vůbec (bootsect.exe /nt60 X: /force /mbr)
Jinak systém chceš zavádět z C:, kde máš nový Windows, ne? Pak musíš X: nahradit písmenem C: (C: je na tom SSD disku, ne?)
Až skončíš, musí být oddíl na kterém je C: aktivní a musí na něm být v kořeni soubor bootmgr a složka BOOT (v ní pár podsložek a BCD soubor).
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”