Vista: 32-bit nebo 64-bit?
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vista: 32-bit nebo 64-bit?
Zdravím, poradí mi někdo? V čem je 64-bit systém lepší? Je rychlejší? Fungují na něm programy bez problémů? A ovladače, jaká je dostupnost pro 64-bit? Děkuji za podnětné názory. 

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vista: 32-bit nebo 64-bit?
Elusive píše:Zdravím, poradí mi někdo? V čem je 64-bit systém lepší? Je rychlejší? Fungují na něm programy bez problémů? A ovladače, jaká je dostupnost pro 64-bit? Děkuji za podnětné názory.
Neco podobnyho jsem resil u XP, jelikoz mam Athlona A64 tak jsem si rikal proc nevyuzit jeho 64 bit. instrukce naplno. Jak jsem hledal po netu tak vysledek byl ze aplikaci pro 64 bit neni zas tolik aby se nejaka zmena z 32 na 64 bit by vyplatila. Tvrdi se ze 32b aplikace behaji na 64b uplne normalne, ikdyz nejsou primarne pro tento system staveny...u 64b by mela byt vyhoda ze urcite instrukce jsou rychlejsi. Tak si myslm ze 64b je hodne reklame propagavana zalezitost, ale nic kloudnyho z toho nevzeslo - mozna budoucnost ukaze zda-li se vice uplatni

Počítač: ANO! 

- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jde mně o to, že budu pořizovat novou základní desku+procesor a mám v plánu koupit Visty OEM. Mají jak 32-bit, tak 64-bit, cenově se to nijak závratně neliší, tak co s tím? Kdybych koupil 32-bit, dá se nějakým patchem přejít na 64-bit (bylo by to vůbec k něčemu?)? Snažím se myslet tak nějak do budoucna a jsem úplně bezradný. Na různých diskuzích jsem četl, že nárůst výkonu při 64-bit WXP je mizivý a to jen v určitých aplikacích a navíc je tu menší podpora ze stran výrobců sw. Tak já teda nevim. 

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hmmm tak to se potvrdilo co jsem rikal ze 64 neni zadna extra vyhra, ale spis k ty viste to se to tomu panovi pekne mlati slama kdyz ma 4GB ramky, to bych si visty taky hned koupil a byl spokojenej jak kraaaasne slapou
takze pocitejte s tim az bude vista SP1 popr. SP2 budete si pro pohodlnou praci koupit server a do nej 12GB ramky a tam je budete v pohode provozovat
Vista MINUS 

takze pocitejte s tim az bude vista SP1 popr. SP2 budete si pro pohodlnou praci koupit server a do nej 12GB ramky a tam je budete v pohode provozovat

Počítač: ANO! 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”