Dobrý den,
prosím o radu. Nedávno jsem měnila GK, původní GTX 260 byla nahrazena tímto:http://www.alza.cz/sapphire-hd-7770-vapor-x-oc-d332710.htm#popis. Krom pár problémů při instalaci ovladačů vše vypadalo ok, ale... Po cca hodině běhu pc se na monitoru začnou objevovat přibližně ve třetinách plochy podélné velmi slabé probleskující čáry modrobílé barvy. Jsou vidět především na tmavém (černém) pozadí. Při ještě delším běhu se začíná na černých plochách objevovat podélné čárkované zrnění též modré a trochu i bílé barvy a i zobrazení tmavých mlhavých ploch přechází do jakéhosi zjednodušeného modrého odstínu.
Zkoušela jsem aktualizovat ovladače, vyndat a zandat kartu, prohmatat kabely... Čáry nejsou na monitoru stále, vždy se objeví až po nějaké době chodu pc. Zbavím se jich jen tak, že pc vypnu a zapnu (restart nepomáhá, nebo jen minimálně) a nebo tím, že vypnu a zapnu monitor.
Prosím o radu, co bych měla udělat, aby se mi na monitoru čáry neobjevovaly vůbec. Vzhledem k tomu, že problém začal až ve chvíli, kdy jsem vyměnila GK, ale dočasná "oprava" spočívá jen ve vypnutí a zapnutí monitoru, tak si nevím rady s tím, zda je problém v GK, monitoru, nebo úplně někde jinde (ovladače...).
PC:
- MB - GIGABYTE EP45-DS3LR (http://www.alza.cz/gigabyte-ep45-ds3lr-d104469.htm)
- procesor: Intel Core 2 Duo
- zdroj: Seasonic 400 W
- paměť: 6 GB
- monitor: Samsung SyncMaster 245B+
Předem děkuji za odpovědi.
Blikání čar na monitoru
Blikání čar na monitoru
...asi.
Re: Blikání čar na monitoru
Zkus jiný monitor, muze to byt monitorem pokud, jak pises, pomuze reset obrazovky.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9
-
- Pohlaví:
Mohla bys ty čáry vyfotit? Třeba mobilem a dát sem jako přílohu? Já bych to tipnul na blbou gtafiku, ale mate mne že pomůže restart monitoru. 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V případě že výměna monitoru nepomůže, zkusil bych silnější zdroj...
Min. doporučený výkon zdroje: 450 W
Min. doporučený výkon zdroje: 450 W
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Pfff. Tak jsem prve zkusila vyměnit monitor (za ten samý typ). Můj původní monitor na jiném PC problém nemá.
Ovšem tu u mě blikání téměř taky přestalo, objeví se jen na chvíli a zcela nečekaně a bohužel také nejspíš nezaznamenatelně. Jedná se opět o probliknutí několika vlasových podélnách čar modré či modromílé barvy většinou ve třetinách monitoru, jakoby to zazrní. Od včerejška jsem čáry zpozorovala pouze jednou (PC běžel 8 - 10h)
Takhle mi to na první pohled přijde, že možná přece jen bude problém v kabeláži, ale pokud někoho napadá něco jiného co by to mohlo být (respektive proč by to kabeláž býti nemusela), tak sem s tím.
Jinak moc jsem to nezkoumala a nejsem expert, ale když mi zdroj utáhnul původní GTX 260, tak by AMD HD 7770 měl utáhnout stejně tak... Či nikoliv? :/ Na zdrojích nešetřím a vzhledem k tomu, že podle mě jsou hodnoty doporučení pro karty nadsazené, tak by snad ten můj problém mít nemusel...
Ovšem tu u mě blikání téměř taky přestalo, objeví se jen na chvíli a zcela nečekaně a bohužel také nejspíš nezaznamenatelně. Jedná se opět o probliknutí několika vlasových podélnách čar modré či modromílé barvy většinou ve třetinách monitoru, jakoby to zazrní. Od včerejška jsem čáry zpozorovala pouze jednou (PC běžel 8 - 10h)
Takhle mi to na první pohled přijde, že možná přece jen bude problém v kabeláži, ale pokud někoho napadá něco jiného co by to mohlo být (respektive proč by to kabeláž býti nemusela), tak sem s tím.
Jinak moc jsem to nezkoumala a nejsem expert, ale když mi zdroj utáhnul původní GTX 260, tak by AMD HD 7770 měl utáhnout stejně tak... Či nikoliv? :/ Na zdrojích nešetřím a vzhledem k tomu, že podle mě jsou hodnoty doporučení pro karty nadsazené, tak by snad ten můj problém mít nemusel...
...asi.
-
- Pohlaví:
Možná hledáš problém, kde není. Že monitor občas problikne je zcela běžné, např. když zapíná špatně odrušená lednice apod.
Stejně tak to může dělat mobil, který vyhledává signál a mnoho dalšího.
Stejně tak to může dělat mobil, který vyhledává signál a mnoho dalšího.
Je to dost dobře možné
Jen to prostě začalo dělat po výměně GK, tak jsem se bála aby to nebyla právě vadná GK. Jest pravdou, že mám PC stůl hned vedle lednice a mobil mi na stole leží stále, ale to jsem měla i u staré GK a s ní to nedělalo.
Zkusím odpozorovat tu lednici
Je pravda, že u statého CRT monitoru jsem nemohla mít v jeho blízkosti bedýnky, to pak byl takovej duhovej, ale doposud jsem žila v domění, že LCD monitory jsou na rušení trochu odolnější.

Zkusím odpozorovat tu lednici

...asi.
-
- Pohlaví:
Není rušení jako rušení
U těch reproduktorů "rušilo" magnetické pole, ale to se u LCD neděje.

U těch reproduktorů "rušilo" magnetické pole, ale to se u LCD neděje.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za kabel, VGA nebo DVI? Zkus použít jiný nejlépe kvalitnější.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kabel DVI nějaký obyč standartní co byl k monitoru. Zítra si skočím koupit nějaký lepčejší, třeba to pomůže.
Ale opět začínám mít pochybnosti o tom, že to je kabelem... Od včerejška bylo vše ok, žádné rušení při zapnutí lednice jsem nevypozorovala :/ Ale před chvíli při brouzdání po netu (platba lístků na autobus, takže snad nic graficky složitého), jsem si na světlém pozadí všimla žlutého zrnění po celé obrazovce (na světlé je to blbě vidět), při přepnutí na plochu to dělalo to, co jsem popisovala, ale extrémě hodně. Čáry a zrnění po celé obrazovce, foťák na mobilu nic moc, takže jsou to prostě ty modré plochy a čáry.
http://www.pise.cz/obr_admin.php?blog=feji&idkey=280409&type=jpg
Jenom jsem to vyfotila, tak to udělalo blik, a samo od sebe to přeskočilo do této podoby:
http://www.pise.cz/obr_admin.php?blog=feji&idkey=280410&type=jpg
A po zmáčknutí ctrl+alt+dlt to udělalo tohle:
http://www.pise.cz/obr_admin.php?blog=feji&idkey=280411&type=jpg
Restart čudlíkem pomohl, teď to zase beží bez problému.
Co je to za bubáka? :/
Ale opět začínám mít pochybnosti o tom, že to je kabelem... Od včerejška bylo vše ok, žádné rušení při zapnutí lednice jsem nevypozorovala :/ Ale před chvíli při brouzdání po netu (platba lístků na autobus, takže snad nic graficky složitého), jsem si na světlém pozadí všimla žlutého zrnění po celé obrazovce (na světlé je to blbě vidět), při přepnutí na plochu to dělalo to, co jsem popisovala, ale extrémě hodně. Čáry a zrnění po celé obrazovce, foťák na mobilu nic moc, takže jsou to prostě ty modré plochy a čáry.
http://www.pise.cz/obr_admin.php?blog=feji&idkey=280409&type=jpg
Jenom jsem to vyfotila, tak to udělalo blik, a samo od sebe to přeskočilo do této podoby:
http://www.pise.cz/obr_admin.php?blog=feji&idkey=280410&type=jpg
A po zmáčknutí ctrl+alt+dlt to udělalo tohle:
http://www.pise.cz/obr_admin.php?blog=feji&idkey=280411&type=jpg
Restart čudlíkem pomohl, teď to zase beží bez problému.
Co je to za bubáka? :/
...asi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 5909
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
-
- 34
- 5272
-
od teichmann.ondrej