Ahoj, nedávno jsem zjistil, že mi odcházel HDD. Tak jsem do počítače připojil jiný (starý) HDD, nainstaloval na něj Win 7, a ten odcházející HDD jsem dal na reklamaci. Reklamace už je vyřízená a dnes si pro něj pojedu. Mezitím, co se reklamoval, jsem na tom starém HDD hrál hry, a právě o to mi jde. Chtěl bych přesunout ty hry a hlavně savy na ten nový HDD, co si přivezu, abych ten starý mohl z počíteče odebrat, protože se mi zdá, že taky odchází, navíc jsou na něm 2xWin 7, a je výchozí (C:), takže se na něj chce instalovat každá hra a program, a na to je moc malý.
Stačilo by, kdybych ten nový HDD připojil, nainstaloval na něj bitovou kopii Win 7 a odpojil starý HDD ? Nemusel bych poté instalovat Win 7 a bylo by to pak po spuštění počítače všechno stejné, až na to, že bych měl lepší a větší HDD ?
Předem díky za odpovědi a návrhy.
Přesunutí dat na druhý HDD
-
- Pohlaví:
Re: Přesunutí dat na druhý HDD
Pokud se chceš vyhnout nějakým potížím, pak by asi bylo nemoudřejší znovu nainstalovat systém a ostatní S těmi savy nevím, nehraju.
Reinstalace by mi ty hry a savy smazalo. Myslíš, že by to klonování disku mohlo způsobit nějaký potíže ? Já myslim, že ta bitová kopie (přímo od Microsoftu) je bezpečná. Ale zkušenosti s tím nemám.
Tak si najdi savy ke každé hře, ulož je třeba na net a pak je vlož zpět do čerstvě nainstalovaných her. Vyhnes se komplikacím, kdyby nějaké vznikly při klonování.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
Ano pomocí toho nástroje ve w7 by to mělo jít... případně pa pomocí http://www.slunecnice.cz/sw/hdclone/
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
-