Mám pět let starý PC a objevila se mi tato chyba.Zapnu Pc a místo krátkého pípnutí slyším jedno dlouhé/asi 3 s/ a nic.PC se rozběhne,ale monitor je černý.
Udělám restart a hle..vše je OK./Jedno krátké pípnutí,náběh OS atd/.Myslel jsem,že GK odchází,ale když ji vyndám z modrého slotu PCI-E 16 a dám do druhého,oranžové slotu PCI-E 16/ve skutečnosti PCI-E 4/,vše jde jak mám jít.Odpojím-li disky,dvd,vyndám jednu RAM je situace totožná jako když je karta v PCI-E 16.Tak nevím.Po restartu,anebo když jsem měl grafiku ve slotu PCI-E 4 mohu mít počítač zapnutý celý den a nic.Je možné,že slot PCI-E 16 nevybudí grafiku a ta začne fungovat až po restaru?Počítač už má svoji slávu za sebou,ale zase takový křáp to není,takže nevím zda se mám ještě angažovat.
Děkuji
Podivný start PC
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Podivný start PC
možná nestíhá zdroj.
http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm
one long Passed (no errors)
jeden dlouhý Prošel (žádné chyby)
http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm
one long Passed (no errors)
jeden dlouhý Prošel (žádné chyby)
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Jedno dlouhé pípnutí obvykle signalizuje potíže s RAM. Buď je někde v RAM slotu špatný kontakt, nebo je jedna z RAMek na odchodu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já by jsem udělal memtest nebo goldmemory.
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
---------- Robert Nesta Marley ----------
To je jeden ze základních kroků, ale nevyloučí možnou závadu slotu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Taky bych udělal test ale taky bych vyházel všechny zbytečnosti a odinstaoval zbytečné programy.
A nainstaloval si advanced sistem care 5 a vyčistil si ramku pomoci programu který je v advenced sistem care 5 jeho jméno je smart ram.
A nainstaloval si advanced sistem care 5 a vyčistil si ramku pomoci programu který je v advenced sistem care 5 jeho jméno je smart ram.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš možnost otestovat PC s jiným zdrojem, nejlépe výkonnějším (třeba jen zapůjčeným), tak to otestuj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Co to je za blbost "vyčistit si RAMku"? RAMka je OPERAČNÍ paměť, víš, co to znamená, police???
S vyházením zbytečností a zbytečných programů (nevím, jaký je v tom rozdíl???) souhlasím, ale takové programy, jako Advanced sYstem care 5 zase..ou PC občas víc, než ty zmiňované zbytečnosti!
S vyházením zbytečností a zbytečných programů (nevím, jaký je v tom rozdíl???) souhlasím, ale takové programy, jako Advanced sYstem care 5 zase..ou PC občas víc, než ty zmiňované zbytečnosti!
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když tedy nejde čistit RAM, proč to ten program nabízí a po provedení vždy sníží využití?
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
Nevím, proč to ten program TAKTO nabízí. Může to být i nepřesným překladem z angličtiny a autor chtěl říct něco trochu jiného. V každém případě RAM je po každém vypnutí PC prázdná, takže netuším, co by chtěl autor čistit. Možná i mě tu někdo poučí.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neznám uvedený program, ale nejspíš k jinému účelu než je kontrola paměti, zda není nějaká část paměti poškozená. K tomu se používá Mentest,nebo GoldMemory. Slouží pravděpodobně jen k uvolnění momentálně nevyužívané části paměti.
Stále je nejvíce podezřelý zdroj. Zkus jiný, jak jsem již psal. Jinak se k zjištění příčiny nedostaneme.
Stále je nejvíce podezřelý zdroj. Zkus jiný, jak jsem již psal. Jinak se k zjištění příčiny nedostaneme.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To bude přesně ono, uvolnění nevyužité paměti, protože já memtest používám a RAM mám čistý ale náhodou používám i ten program a když mám třeba využité 3 GB dám čistit tak třeba se my tam objeví vyčištěno 700MB apd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1501
-
od zik9