prosím o kontrolu logů Hijackthis a MWAV - VYŘEŠENO
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Měl by si na majlu mít 2 rary s těmi soubory
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty soubory by si asi musel přepsat v nouzáku a v Ovládacích panelech by si musel mít vypnutý automatické aktualizace.
Ta konzola pořád stejná hláška? Tak potom asi opravdu jen oprava pomocí instalačky
Ta konzola pořád stejná hláška? Tak potom asi opravdu jen oprava pomocí instalačky
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Předpokládám že máš OEM tak stačí jen instalačka a oprava systému podle ní. Smaže ti ale SP2 (pokud máš instalačku bez něho). Pokud to umíš a chceš kompletně znovu nahrát a samozřejmě vyčistit od šmejdíků o kterých nevíš tak ...??? (jeden můj kolega prý pravidelně formátoval 1x za měsíc???)
Nechám na tobě.
Já mám win 5 let a jen jednou sem ho reinstaloval, když si soused hrál na elektrikáře. Jinak jsem s tím problémy který bych nezvládl neměl.
Každopádně si v HJT udělej seznam nainstalovaných programů ať víš cos tam měl. A taky to před aktualizací bude asi chtít zas ověření pravosti. Kdyžtak si ulož na disketu soubor wpa.dbl (tam by mělo být info o licenci, registrace apod.)
Nechám na tobě.
Já mám win 5 let a jen jednou sem ho reinstaloval, když si soused hrál na elektrikáře. Jinak jsem s tím problémy který bych nezvládl neměl.
Každopádně si v HJT udělej seznam nainstalovaných programů ať víš cos tam měl. A taky to před aktualizací bude asi chtít zas ověření pravosti. Kdyžtak si ulož na disketu soubor wpa.dbl (tam by mělo být info o licenci, registrace apod.)
tomu neuvěříte :-)
včera sem si ještě stáhnul ze slunecnice.cz program Dial-a-fix http://www.slunecnice.cz/product/Dial-a-fix/
Teď už sem v ruce držel instalačku, že jdu na re-install, ale vzpomněl sem si na něj, tak sem ho vyzkoušel..Spustil sem ho, nastavil ho a kliknul na GO..
Současný stav: services.msc naběhnou, aktualizace se stáhnou i nainstalují...
jen se mi pro jistotu objevil problém s AVG, prvně mi při spuštění psalo že nalezen virus....ale to asi byla nějaká chybka, protože první virus co to našlo bylo ....\Grisoft\AVG7\avgcore.dll, a potom mi to několikrát ukázalo virus ...\kerio\personal firewall 4\kpf4gui.exe...nevím, ale myslím že tohle klidně můžu přejít mlčením..jen teď když zapnu comp, tak se mi ikonka AVG ukáže šedá, tzn. že je tam nějaká chyby..ta chyba je v komponentě interní virová databáze a chybu to hlásí následovnou Komponenta je korektně registrována, ale zjišťování stavu selhalo s chybovým kódem 0x81000002
včera sem si ještě stáhnul ze slunecnice.cz program Dial-a-fix http://www.slunecnice.cz/product/Dial-a-fix/
Teď už sem v ruce držel instalačku, že jdu na re-install, ale vzpomněl sem si na něj, tak sem ho vyzkoušel..Spustil sem ho, nastavil ho a kliknul na GO..
Současný stav: services.msc naběhnou, aktualizace se stáhnou i nainstalují...
jen se mi pro jistotu objevil problém s AVG, prvně mi při spuštění psalo že nalezen virus....ale to asi byla nějaká chybka, protože první virus co to našlo bylo ....\Grisoft\AVG7\avgcore.dll, a potom mi to několikrát ukázalo virus ...\kerio\personal firewall 4\kpf4gui.exe...nevím, ale myslím že tohle klidně můžu přejít mlčením..jen teď když zapnu comp, tak se mi ikonka AVG ukáže šedá, tzn. že je tam nějaká chyby..ta chyba je v komponentě interní virová databáze a chybu to hlásí následovnou Komponenta je korektně registrována, ale zjišťování stavu selhalo s chybovým kódem 0x81000002
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus ty soubory, co ti hlásí jako chybu zkontrolovat na Virustotalu. Že by za to mohla nějaká špatná aktualizace AVG? (nebo respektivě nějaká chyba při aktualizacích?)
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je možné, že AVG aktualizoval a Blaster mu do toho skočil??? Udělej pak log HJT a zkus ho sem dát
Blaster (nebo co to bylo za potvoru) sem mi už dnes ani včera ani jednou neukázal (možná pomohlo MWAV v nouzovým režimu)...osobně si myslím (doufám), že už sem se ho zbavil...
aktualizace proběhla bez komplikací, jen mi přišlo, že byla větší než obvykle...jediný co mě zarazilo bylo, že se spustil jako každý ráno test, ale zkontroloval pouze 1 položku a pak to napsalo, že tens byl úspěšně dokončen...
ještě dva dotazy, jeden od lamy a jeden co by mě zajímal:
1)PROGRA~1 je úplně to stejný jako Program files, akorát v nějakým DOSovským zápisu(8 znaků)???
2)Proč AVG pouští prvně test a až potom aktualizaci..není to trošku postavený na hlavu? :-)
aktualizace proběhla bez komplikací, jen mi přišlo, že byla větší než obvykle...jediný co mě zarazilo bylo, že se spustil jako každý ráno test, ale zkontroloval pouze 1 položku a pak to napsalo, že tens byl úspěšně dokončen...
ještě dva dotazy, jeden od lamy a jeden co by mě zajímal:
1)PROGRA~1 je úplně to stejný jako Program files, akorát v nějakým DOSovským zápisu(8 znaků)???
2)Proč AVG pouští prvně test a až potom aktualizaci..není to trošku postavený na hlavu? :-)