Free program - editace videa pro začátečníky

...

Moderátor: Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Free program - editace videa pro začátečníky

Příspěvekod guest » 03 zář 2012 12:29

Jaké placené? Já tě neposílám na žádný kurz:-) Ale jsou tam nějaké návody ovšem co jsem koukl, tak v aj.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 zář 2012 12:39

Distributor Pinnacle pro CR je firma Exac, koupit to samozrejmne lze kdekoliv

Na webu Exacu mas i licencni podminky (doufam ze to nebude brano jako reklama, ale Exac je skutecne oficialni distributor, stejne jako Syntex pro Edius)

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 03 zář 2012 21:29

Za odkaz na ten Exac díky.

Zůstává otázka toho mikrofonu. Na kolik to tak přijde, něco ne moc profi, aby to bylo finančně dostupné? Když hledám třeba na Alze nebo Alfě, najdu samé mikrofonky na skype, ale nedokážu posoudit, co by pro náš účel bylo tak akorát.

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2012 21:35

S tím by ti zde jistě poradil Karlos. Pokud nechceš USB, pak něco takového, ale počkej na názor Karlose, to je znalec.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 03 zář 2012 22:05

Nějak mi nejni jasný, jak to z toho tvého odkazovaného mikrofonu vlastně dostanu do noťasu. Co tam bude nutné dál? Já neznám ty názvy koncovek, ale k tomu mikrofonu bude krabička s anténou nebo jak vlastně? Není lepší přes USB? A jaký program na nahrávání je použitelný? Já, když potřeboval cokoliv upravit, používal jsem audacity, ale na nahrávání audiostop teda netuším vůbec, jelikož s tím nemám žádnou zkušenost.

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2012 22:09

Tak si nejprve musíme ujasnit jaká videa chceš dělat. Pokud občas ozvučit video s rodinkou na dovolené, anebo vánoce, pak opravdu stačí USB za dvě stovky.

Software si snad vybral Pinnacle?

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 03 zář 2012 22:26

Není problém s cenou toho mikrofonu, jen mi není jasné technicky, jak vlastně ten mikrofon kabelózně připojím do PC.

Asi Pinnacle, pokud to nějak půjde s tou licencí, já bych ji potřeboval tak na 2-4 PC, pokud by náklady za Pinnacle přesáhly 3 litry, asi se budu muset spokojit s něčím complet free.

Abych ti to co nejvíc přiblížil - formát celého projektu by měl vypadat jako např. Objektiv, Toulavá kamera, či nějaké pořady, kde je nějaký moderátor (spíš moderátorská dvojice) a uvádí pár reportáží. Bude na tom pracovat technicky (natáčení, střih, kompletace atd.) asi 3-4 děcka z druhého stupně základky. Další budou promýšlet náměty, dělat redaktory atd. Prezentace na www (musím si osvěžit vědomsti, jak tam napasuju přímo do prohlížeče přehrávač z youtube (asi kanál na YT). Takže se na to mbude pracovat vlastně stále. Co vlastně budu potřebovat kromě PC? kameru (koupila se nějaká Canonka, musím dokoupit stativ, ten software (zřejmě Pinnacle), a na nahrávání komentáře k videu (jako je u těch pořadů v jednotlivých reportážích) asi nějaký mikrofon. S tím co si mi postnul není snad ani tak problém v ceně, jen vlastně nevím, jak na to. Půjčil sem si nějaké knížky o natáčení videí, třeba tam bude rozebraná i problematika audia, v tom sem úplně novic. Nikdo s tím nemá žádné zkušenosti, budeme se to učit, jen nechci, aby výsledek vypadal jako nepodařené video z dovolené. Proto si nechám poradit a rád uslyším, jak technicky bys to řešil ty a další, kteří s tím mají víc zkušeností. Třeba si lámu hlavu na tím, že zrovna ti moderátoři budou muset jen mikrofon v kameře, protože by se musely koupit ještě nějaké ty malé mikrofony (netuším cenu, ani jak se to vlastně nazývá).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 zář 2012 22:38

Zminovane free softy jsou pouzitelne tak leda na vystrizeni reklamy z nahravky, video se v tom strihat neda.

Mikrofon se obvykle pripojuje na mikrofonni vstup zvukove karty, nahravani komentare obsatara primo Pinnacle Studio do nahraneho videa.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 03 zář 2012 22:42

Aha. Plánuju to stříhat na noťasu, nevím jak by to jelo na PC, které jsou k dispozici. Ten má nejlepší parametry (Intel Core i5) a tam nevím, jak bych to zapojil.

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2012 22:44

Myslíš to celkem vážně.

Moderátoři nic mít nemusí, bylo by to nákladné. Lepší je jenom kamera s jedním mikrofonem a zbytek se dodělá ve studiu. Tam je možné to okomentovat a sestříhat.

To ale není moje parketa a tak se zítra zeptám kámoše co to obnáší. Náklady včetně mikrofonu a software jsou kolem 7 tisíc.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 zář 2012 22:45

V tom pripade na USB, kdyz to bude standardni zvukove zarizeni Window, bude to fungovat

Tedka koukam ze existuje Pinnacle VideoSpin, coz je orezana verze Studia ktera je zadarmo

http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... videospin/

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2012 22:54

Pokud jsem to pochopil jako známou "Kameru na cestách" potom s free verzí nevystačí!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
    od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení
    7
    6413
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 12:20
  • PC střih 4k videa
    od jan.jirek » 26 led 2025 13:58 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    2826
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 18:25
  • PC na hry a střih videa
    od jval » 28 lis 2024 22:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    6301
    od jval Zobrazit poslední příspěvek
    04 bře 2025 20:41
  • PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
    od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1327
    od Karkulinn Zobrazit poslední příspěvek
    07 led 2025 20:17
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4667
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “Vše ostatní (sw)”