300 mA vs. 750mA nabíječka Vyřešeno
300 mA vs. 750mA nabíječka
Ahoj, mám doma FM transmiter do auta. Ale je k němu nabíječka jenom ten kolík do auta. Doma mám nabíječku na mp4 s mikro usb pasujícího do toho transmiteru. Ale problém je v tom že na nabíječce do auta je napsáno 5V 750mA a na nab. od mp4 jenom 350 mA MAX. tak se chci zeptata jestli se mi to nemůže pokazit když to budu nabíjet nabíječkou s menším napětím? Díky moc.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Re: 300 mA vs. 750mA nabíječka
Pokud pouzijes nabijecku co umi vetsi proud tak se nic netane
Opacne bys odpalil nabijecku, ponvadz by se zacala prehrivat
Opacne bys odpalil nabijecku, ponvadz by se zacala prehrivat
Obě mají stený proud 5v ale jiné napětí a to mp4 nabíječka 350mA MAX. a transmiter nabíjčka 750mA. Já to chci nabíjet tou s 350mA.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
-
- Pohlaví:
Nemůžeš, ale bude to trvat déle a nabíječka bude přetížená!
mA je označení proudu (I/A) a ne napětí (U/V)
U nabíječky by mělo být napětí, tedy V-Volty stejné jak je doporučeno. Na proudu A-Ampéry mnoho nezáleží. Když bude nižší, bude nabíjení trvat delší dobu, když bude vyšší, vezme si spotřebič jenom tolik, kolik potřebuje.
mA je označení proudu (I/A) a ne napětí (U/V)
U nabíječky by mělo být napětí, tedy V-Volty stejné jak je doporučeno. Na proudu A-Ampéry mnoho nezáleží. Když bude nižší, bude nabíjení trvat delší dobu, když bude vyšší, vezme si spotřebič jenom tolik, kolik potřebuje.
Nabijecka musi umet stejny nebo lepe vetsi proud nez odebira zarizeni
Klidne to skus a uvidis, nejdriv teplo a pak se to bud vypne nebo se z toho zacne kourit
Klidne to skus a uvidis, nejdriv teplo a pak se to bud vypne nebo se z toho zacne kourit
Kouřit se z toho nezačne, ta nabíječka prostě nedá větší proud, než těch 350mA a nabíjení bude trvat déle. Nic jiného se nestane
A někteří si tady pletou nabíječku se zdrojem
U zdroje by se mohly stát všechny ty černé scénáře, o kterých tady čteš, u nabíječky se jen prodlouží doba k nabití vestavěných (předpokládám!) akumulátorů zařízení
Takže si ujasni, zda jde o nabíječku, nebo o "napáječ" a podle toho může vypadat výsledek.

A někteří si tady pletou nabíječku se zdrojem

Takže si ujasni, zda jde o nabíječku, nebo o "napáječ" a podle toho může vypadat výsledek.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Dobrý postřeh. Není to nabíječka, ale zdroj a FM-transmitery se zpravidla napájejí ze zapalovače.
Kazda nabijecka ktera se pripojuje do zarizeni je zdroj (tudiz musi zvladat plny odber v Amperech)
Nic by se nestalo, kdyby se z toho vyndala baterii a nabijela oddelene v nabijecce. Ve chvili kdy se to zarizeni zapne aby zaclo nabijet, bude problem.
Elektroniku do auta u nas vyrabime, muzu klidne vyfotit pokusy napajet autoradio nebo navigaci slabym zdrojem.
Nic by se nestalo, kdyby se z toho vyndala baterii a nabijela oddelene v nabijecce. Ve chvili kdy se to zarizeni zapne aby zaclo nabijet, bude problem.
Elektroniku do auta u nas vyrabime, muzu klidne vyfotit pokusy napajet autoradio nebo navigaci slabym zdrojem.
2petr22: Jsi na omylu. Případný rozdíl v odběru za provozu vyrovnají akumulátory, tedy pokud jsou nabité, a nabíječka si pojede po svém! Při vypnutém přístroji bude normálně nabíjet.
2BS: to je sice pravda, ale nevím, co má tazatel za transmiter, když píše
2BS: to je sice pravda, ale nevím, co má tazatel za transmiter, když píše
Pokud má běžný transmiter, tak ten pochopitelně obsahuje příslušně dimenzovaný zdroj a pak by tahle diskuze nemohla vzniknout!Ale je k němu nabíječka jenom ten kolík do auta.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Transmitery jsou různé, např. http://www.alza.cz/sencor-swm-160r-d149041.htm
Nicméně je toto zbytečná debata. Fakt nelze srovnávat zdroj a zdroj, nebo nabíječku a nabíječku. Nemůžeme uvažovat jako před dvaceti lety.
Tyto věci jsou úplně jinak stavěné a jinak chráněné. Pokud bychom tam připojili zdroj který dává poloviční proud, opravdu se nic nestane. Pokud má nabíjet, bude nabíjet déle, pokud na něm má zařízení běžet, pak při polovičním proudu nejspíš nepoběží.
Zdroj/nabíječka bude přetížená, ochrana ji vypne a žádná havárie nehrozí. To můj názor.
Nicméně je toto zbytečná debata. Fakt nelze srovnávat zdroj a zdroj, nebo nabíječku a nabíječku. Nemůžeme uvažovat jako před dvaceti lety.
Tyto věci jsou úplně jinak stavěné a jinak chráněné. Pokud bychom tam připojili zdroj který dává poloviční proud, opravdu se nic nestane. Pokud má nabíjet, bude nabíjet déle, pokud na něm má zařízení běžet, pak při polovičním proudu nejspíš nepoběží.
Zdroj/nabíječka bude přetížená, ochrana ji vypne a žádná havárie nehrozí. To můj názor.

PS. To je namířeno proti prodejci/dodavateli, ne proti BS

-
- Pohlaví:
Tam žádná dobíječka není, není co dobíjet.
"Tento model je určen pro auto napájení a vyžaduje napětí mezi 12 až 24 Volty."
"Tento model je určen pro auto napájení a vyžaduje napětí mezi 12 až 24 Volty."