Z ubuntu na W 7 prosím pomoc
Z ubuntu na W 7 prosím pomoc
Zdravím chci si nainstalovat windows 7 a momentálně mám ubuntu.. Zkoušel jsem nastavit v biosu boot z cd jako první ale nic se neděj tak jsem to spustil přes počítáč spustil jsem exe přes wine a napsalo mi to chybu : systém windows nemohl vytvořit požadovanou instalační složku. Nevíte co s tím ? zkoušel jsem přes gparte naformátovat disk na ntfs ale nlze kliknout na formátování je průhledné a můžu klikat kolikrát chci. Prosím o radu předem děkuji :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Z ubuntu na W 7 prosím pomoc
Nejprve odstraň partition (oddíl) s linuxem, kam chceš instalovat, pak jej znovu vytvoř a následně naformátuj na NTFS, nejlépe pomalým formáte, což sice trvá déle, ale zároveň proběhne i kontrola disku, která vyřadí případně poškozené sektory a tak zabrání chybám při instalaci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Můžeš mi to napsat prosím troch polopatě ? jak vymažu ten oddíl přes Gparte nemůžu nic dělat všechno je šedé a nedá se na nic klikat. Ale jestli to nemám dělat v tom tak jak přesně to mám udělat ať neudělám nějakou kravinu kterou to poseru úplně.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si Cute Partition Manager, vypal na CD (je bootovací). V PC nastav v BIOSu boot first CD/DVD a vlož CD. Je to přehledné, takže to zvládneš sám. Případně poradím, nebo někdo jiný, ale za necelou hodinu, tady cca 2 hod nebudu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ok zachvíli to jdu hodit na Cd musel jsem si koupit... Snad to pomůže když ne tak napíšu sem.. Zatím díky za rady 
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 12:09) ---
Zapnu to CPMko dám to vypalovat na CD a dole mám furt Burning CPM Boot disc jede mi to už asi tak 10 minut a potom to napíše Error burning cpm boot disc.... Tak nevím asi dělám něco špatně ? dal jsem tu první možnost vypalování v CPM... Tak co mám dělat co dělám špatně ? Kdyžtak nějaký jiný návrh řešení .. ? :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 12:09) ---
Zapnu to CPMko dám to vypalovat na CD a dole mám furt Burning CPM Boot disc jede mi to už asi tak 10 minut a potom to napíše Error burning cpm boot disc.... Tak nevím asi dělám něco špatně ? dal jsem tu první možnost vypalování v CPM... Tak co mám dělat co dělám špatně ? Kdyžtak nějaký jiný návrh řešení .. ? :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Máš Windows skutečně bootovací? Už jsi z toho někdy instaloval?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Strýc z toho už instaloval a jelo mu všechno vpohodě... a mě přes to ubuntu nejede nic chtěl jsem to uděla i přes flash disk protože to je možná i jednoduchší ale nejde mi nabootovat protože program na boot USB mi tu flashku nenajde a když jo chce to po mě abych ji naformátovatl a tím pádem se naskytl další problém program na formát mi flashku nechce najít klasika... a když to formátuju přes ubuntu normál tak to nejde hází to nějaké errory, chyby..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ke stáhnutí je to třeba na Slunečnici (cpm.exe - velikost 237.719). Klikneš na cpm.exe a spustí se a z nabídky zvolíš tu první. Po vypálení to ohlásí, že je OK. Pak stačí v BIOSu nastavit bootování z CD/DVD jako první a spustit PC a musí CPM naběhnout. Jestli máš možnost, zkus to u kámoše pokud to nejde na Tvém PC. Schválně jsem to ověřil, zda v tom není chyba, ale je to OK.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 6785
-
od Dyonysos