Díky, tváří se to dobře, ale vzhledem k tomu, že se potíže vyskytovaly zcela nahodile a nezávisle na čase či spuštěné aplikaci, počkám den nebo dva, než to označím za vyřešené...
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli Malwarebytes mám nechat v kompu a povolit mu spouštění při startu windows... mám Eset SS, tak nevím, jestli se svými funkcemi zbytečně nepřekrývají. Dík za radu... :-))
Zamrzávající PC Vyřešeno
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zamrzávající PC
MbAM si nech jen na občasný sken , nespouštět při startu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Tak potíže se bohužel zase objevily... opět SearchProtocolHost.exe a ten druhej nárokují veškerou pamět, opět 20minut zamrzlé PC prakticky bez odezvy a poté to přešlo samo. Podařil se mi tentokrát printscreen pro přesnější popis potíží...je v příloze.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni AVP Tools
na svojí plochu.
Zaškrtni :
Hidden startup objects
System Memory
Disk boot sectors
Dokumenty
My email
Počítač
Místní disk C
Místní disk D
Jednotka DVD-Rom (E)
Jednotka BD-ROM (G)
A jiné , např. Flash disky , které máš připojeny.
Pokračuj podle instrukcí.Na konci se objeví textový soubor , který si hned ulož (save log) na svojí plochu pod názvem KAS.txt .Poté sem vlož celý obsah toho logu.
Pokud se Ti log nezobrazí:
Pokud máš AVPtool stále zapnutý, zkus zmáčknout tlačítko Zpráva (Report).
Pokud se Ti zobrazí tabulka, klikni na ní pravým myšítkem a dej Maximalize a měli by se Ti zobrazit výsledky.
http://www.sosej.cz/Download/Kaspersky- ... nload.html
na svojí plochu.
Zaškrtni :
Hidden startup objects
System Memory
Disk boot sectors
Dokumenty
My email
Počítač
Místní disk C
Místní disk D
Jednotka DVD-Rom (E)
Jednotka BD-ROM (G)
A jiné , např. Flash disky , které máš připojeny.
Pokračuj podle instrukcí.Na konci se objeví textový soubor , který si hned ulož (save log) na svojí plochu pod názvem KAS.txt .Poté sem vlož celý obsah toho logu.
Pokud se Ti log nezobrazí:
Pokud máš AVPtool stále zapnutý, zkus zmáčknout tlačítko Zpráva (Report).
Pokud se Ti zobrazí tabulka, klikni na ní pravým myšítkem a dej Maximalize a měli by se Ti zobrazit výsledky.
http://www.sosej.cz/Download/Kaspersky- ... nload.html
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Scan už jede přes 16 hodin, finish odhaduje za dalších 19, takže prosím o trpělivost... mně už dochází, ale to je holt můj boj. :-))
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
AVP trvá běžně tak dlouho, vydrž 

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Tak jo, test po 26 hodinách konečně doběhl a uložil jsem nějaký ten log...
Status: Deleted (events: 3)
24.10.2012 9:23:54 Deleted malware HackTool.Win32.BruteForce.it File D:\Dokumenty\ICQ\Archiív\238443255 druhá\ReceivedFiles\167536361 MasterPJ\ GameParkSetup11014.exe Medium
24.10.2012 9:23:54 Deleted malware HackTool.Win32.BruteForce.it File D:\Dokumenty\ICQ\Archiív\238443255 druhá\ReceivedFiles\167536361 MasterPJ\GameParkSetup11014.exe// data0001 Medium
24.10.2012 14:44:29 Deleted Trojan program Trojan.Win32.Genome.zgwj File F:\Install - soft\ArchiCAD\Graphisoft_Archicad_15_64bit_CZ\ Crack - AC15 build3267 X64.exe High
Doufám, že přikládám ten správný výstup. Ještě mám v PC uložený log o všech souborech, co to testovalo (texťák má asi 520MB), tak jestli vám k něčemu bude, tak ho nějak pošlu...

Status: Deleted (events: 3)
24.10.2012 9:23:54 Deleted malware HackTool.Win32.BruteForce.it File D:\Dokumenty\ICQ\Archiív\238443255 druhá\ReceivedFiles\167536361 MasterPJ\ GameParkSetup11014.exe Medium
24.10.2012 9:23:54 Deleted malware HackTool.Win32.BruteForce.it File D:\Dokumenty\ICQ\Archiív\238443255 druhá\ReceivedFiles\167536361 MasterPJ\GameParkSetup11014.exe// data0001 Medium
24.10.2012 14:44:29 Deleted Trojan program Trojan.Win32.Genome.zgwj File F:\Install - soft\ArchiCAD\Graphisoft_Archicad_15_64bit_CZ\ Crack - AC15 build3267 X64.exe High
Doufám, že přikládám ten správný výstup. Ještě mám v PC uložený log o všech souborech, co to testovalo (texťák má asi 520MB), tak jestli vám k něčemu bude, tak ho nějak pošlu...

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
No jen ty soubory-nákazy , co nebyly smazány....(chybí u nich "Deleted").
Celý test proběhl a našel pouze tyto tři potvory. A ty smazal. No anebo jsem natvrdlej a nevím, co přesně chceš... :-/
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Jo , to je správně.
Stáhni si Memtest:
Do políčka vlož největší velikost Tvé jednotlivé paměti RAM (256,512 nebo 1024,2048) dej Start , nech nejméně 2h běžet , pokud bude po 2h stále 0 errors , jsou v pořádku.
Je třeba zkontrolovat HDD na chyby , zkusit jeho defragmentaci ..
Stáhni si CrystalDiskInfo
Spusť program a klikni na Úpravy-Kopírovat. Poté sem vlož pomocí Ctrl+V obsah logu.
Stáhni si Memtest:
Do políčka vlož největší velikost Tvé jednotlivé paměti RAM (256,512 nebo 1024,2048) dej Start , nech nejméně 2h běžet , pokud bude po 2h stále 0 errors , jsou v pořádku.
Je třeba zkontrolovat HDD na chyby , zkusit jeho defragmentaci ..
Stáhni si CrystalDiskInfo
Spusť program a klikni na Úpravy-Kopírovat. Poté sem vlož pomocí Ctrl+V obsah logu.
OK... odjíždím brzy ráno na víkend pryč, takže se s výsledky ozvu patrně až někdy v neděli... Zatím díky a hezký víkend.. :-))
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Tobě taky..
Viry to nebude , spíš napoví kontrola HDD a RAM , nepřetaktovával si RAM a GK a CPU?
Viry to nebude , spíš napoví kontrola HDD a RAM , nepřetaktovával si RAM a GK a CPU?