Ahoj, včera mě a dalším 4 kamarádům v plzni ukradli PC ( HP Pavilion dv7-6b90ec Dark Umber ) potřeboval bych poradit s pár věcma :
1. i když o tom pochybuju dá se NB nějak dohledat?
2. v prohližeči jsem měl nastavení ukládaní hesel.. (změnil jsem FB a Email) nevím jestli mám nějak měnit internetové bankovnictví protože vše je přesSMS.. ale pamatuju že jsem parkrát platil tak že jsem vyplnoval čišla kreditní karty (kupovaní blbotsti od prohližečovích her)
- kdyby vás něco napadlo.. abych předešel některým věcem co jsem tu nepsal .. budu rád za každou radu
omlouvám se zachyby, včera jsme zapíjeli žal..
Rady ohledně odcizeného NB
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rady ohledně odcizeného NB
Rozhodně bych změnil všechna hesla co byla uložená v notebooku, a pokus jsi neměl v notebooku nějaký program co by vyhledání umožnil, tak pochybuji že by šel najít (myslím nějak přes internet...), zkusil bych se podívat po bazarech, zastavárnách... v okolí nebo po aukru... jestli se tam náhodou neoběví, potom by šlo prokázat, že je tvůj podle výrobníhoo čísla a protokolu od policie (akorát si nejsem jistý jestli je to číslo někde na záručáku nebo účtence).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Ještě bych nahlásil výrobní číslo toho notebooku jako kradené. Když by se pak notebook dostal do autorizovaného servisu, poznají to.
-
- Pohlaví:
Je pitomost nechat si bankovnictví uložené v nb, ale stalo se.
Každopádně se tam přihlaš a změn si tam heslo. Sice ty transakce jsou ošetřené SMS, ale pokud se tam někdo přihlásí, může změnit jak heslo, tak i číslo telefonu!
Každopádně se tam přihlaš a změn si tam heslo. Sice ty transakce jsou ošetřené SMS, ale pokud se tam někdo přihlásí, může změnit jak heslo, tak i číslo telefonu!
bankovnictví uloženené nebylo ale co jsem někde četl tak jsou prohrami co jsi to heslo prostě zjisti ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2012 12:47) ---
kde nahlásit? kam to mám poslat?
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2012 12:47) ---
Peťa píše:Ještě bych nahlásil výrobní číslo toho notebooku jako kradené. Když by se pak notebook dostal do autorizovaného servisu, poznají to.
kde nahlásit? kam to mám poslat?
Blue Spirit já občas používám internetové bankovnictví, ale možnost uložení hesla při přihlášení nemám. Pokud by heslo šlo uložit stejně jako například u fb, považoval bych to za bezpečnostní chybu banky.
Nicméně bych určitě změnil pro jistotu všechna hesla.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2012 12:50) ---
Buď bych zašel na pobočku, nebo jim napsal/zavolal, zda je možné zařízení nahlásit. Ale je dost možné, že budou požadovat právě nějaký papír od policie.
Stránky podpory HP jsou nejspíš zde http://www8.hp.com/cz/cs/contact-hp/contact.html
Nicméně bych určitě změnil pro jistotu všechna hesla.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2012 12:50) ---
Buď bych zašel na pobočku, nebo jim napsal/zavolal, zda je možné zařízení nahlásit. Ale je dost možné, že budou požadovat právě nějaký papír od policie.
Stránky podpory HP jsou nejspíš zde http://www8.hp.com/cz/cs/contact-hp/contact.html
-
- Pohlaví:
Já nevím jestli tam ta možnost je, protože jsem ho neukládal, ale psal jsem to pro jistotu.
A je celkem fuk jestli by to byla chyba banky, kdyby tam někdo udělal neplechu.
A je celkem fuk jestli by to byla chyba banky, kdyby tam někdo udělal neplechu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2348
-
od michal84
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 10:11