CPU vytížené na 100% (vyřešeno)

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 dub 2007 18:46

Co se týče 2 antivirů, stačí u jednoho vypnout rezidentní štít. Jinak obecně platí spouštět se startem počítače jen ty programy, které potřebuji. Jestliže některé využívám jen příležitostně, tak je spouštím, až je potřebuji. Dostatek volné paměti zrychluje práci s počítačem a také šetří HD. Na př. Skype spouštím, jestliže chci s někým komunikovat, nebo očekávám, že mne někdo zavolá ap.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
xy.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod xy. » 23 dub 2007 22:17

Pic píše:Co se týče 2 antivirů, stačí u jednoho vypnout rezidentní štít. Jinak obecně platí spouštět se startem počítače jen ty programy, které potřebuji. Jestliže některé využívám jen příležitostně, tak je spouštím, až je potřebuji. Dostatek volné paměti zrychluje práci s počítačem a také šetří HD. Na př. Skype spouštím, jestliže chci s někým komunikovat, nebo očekávám, že mne někdo zavolá ap.

Jj chápu. Taky se snažím zbytečně nespouštět procesy, které nepotřebuju. Např. na ten StatBar jsem zvyklej, kvůli přehlednosti informací co mi dává a taky se mi s ním pohodlněji ovládá master volume, dále mi vyhovuje i přehledná indikace zapnutých kláves num a caps na ploše, poněvadž mám bezdrátovou myš i klávesnici (Labtec) a vysílač s kontrolkama strčenej pod monitorem, kde na diody nevidím. Čili třeba StatBar používám rád a pomáhá mi, i když se může někomu zdát jako "žrout prostředků". Dále jsem povypínal jiné rezidentní programy (k TV kartě, SpeedFan, apod...).
Ale o to mi až tak nejde. Jak jsem psal vítám Vaše podněty ke zrychlení systému, nicméně hlavní problém tkví (nebo vlastně tkvěl) v tom, že mi najednou začaly určité procesy vytěžovat CPU na 100%, což se mi dříve nestávalo a všelijaké program ny pozadí mi běžely také.
Možná se špatně vyjadřuju, ale nejde mi o to maximálně odladit a zrychlit PC, ale snažím se přijít na to, proč s emi najednou začalo PC chovat nekorektně i přes to, že na něm stále běžel stejný software a do HW jsem taky zásadně nehrabal. Pouze pravidelně aktualizuju Wokna a antiviry + program ny všelijakou awarovou havěť (Ad.Aware, SpyBot). Jestli úplně nahoře popisovaný problém podle Vás ukazuje na nějakou vzniknuvší chybu používaného hardwaru, nebo jaké hádající se procesy to mohly způsobovat. Chtěl bych příčinu pokud možno odhalit konkrétně, ovšem zatím se nám to nedaří odhalit a bavíme se stále v obecné rovině. Zkrátka oba antiviry společněš i StatBar jsem používal už dávno a PC běželo OK, a najednou začaly problémy. Tak bych rád zjistil, kde byl (je) "zakopaný pes". Jak už jsem psal výše, může se to stát znovu a já můžu systém obnovit zase z bezproblémově funkční zálohy, doinstalit záplaty a tak to dělat pořád dokola, ale chtěl bych zjistit příčinu než jen řešit následky. :wink:
Samozřejmě díky, za Vaši pomoc a rady. Nechcu aby to vypadalo, že nejsu s Vaší pomocí spokojenej, nicméně zatím to můj problém neřeší. Myslel jsem, že se třeba něco podobného stalo někomu stejně jako mě.
I když on to mohl být nějaký brouk, který mi to způsobil a nemusela to být ani kolize nějakých spuštěných programů nebo bzájemné "hádání se" hardwaru. :|

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 dub 2007 22:41

IMHO prach v PC, oxidace konektorů etc. ...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 dub 2007 14:24

Tvrdé restarty dělají občas neplechu. Je dobré, jak uvádí Jan Pašek, dělat občas preventivní úklid PC. Dost problémů pak dělá chybný zápis na HD, třeba při kolizi programů ap., poškozené ovladače a bohužel někdy i ne dobré záplaty Microsofti. Dobré je i občas vyčistit registry. Vhodných programů je celá řada na př. Ccleaner ap. Z toho plyne, že někdy je dosti obtížné dopátrat se rychle pravé příčiny. Též HW stárne a nejprve se třeba objevují náhodné poruchy, než dotyčný díl úplně klekne. Je třeba postupovat systematicky a postupně tak vyloučit jednotlivé příčiny. To na vysvětlenou. Jinak platí co mám na závěr podpisu. Jestli jsem dobře porozuměl, je po obnovení ze zálohy vše OK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

xy.
nováček
Stav:

Příspěvekod xy. » 29 dub 2007 21:42

Pic píše:Tvrdé restarty dělají občas neplechu. Je dobré, jak uvádí Jan Pašek, dělat občas preventivní úklid PC. Dost problémů pak dělá chybný zápis na HD, třeba při kolizi programů ap., poškozené ovladače a bohužel někdy i ne dobré záplaty Microsofti. Dobré je i občas vyčistit registry. Vhodných programů je celá řada na př. Ccleaner ap. Z toho plyne, že někdy je dosti obtížné dopátrat se rychle pravé příčiny. Též HW stárne a nejprve se třeba objevují náhodné poruchy, než dotyčný díl úplně klekne. Je třeba postupovat systematicky a postupně tak vyloučit jednotlivé příčiny. To na vysvětlenou. Jinak platí co mám na závěr podpisu. Jestli jsem dobře porozuměl, je po obnovení ze zálohy vše OK.

Ano, teď to funguje bez problémů.
Děkuji všem za ochotu pomoci, tipy a rady na údržbu a zrychlení systému. :number1:

xy.
nováček
Stav:

Příspěvekod xy. » 30 dub 2007 11:49

Tak a mám to tu zase. :o( Kua.
Ale už asi vím, kdy to začalo. Celou dobu bez problémů a problém vyvstal poté, co jsem se přihlásil na lidé.cz na chat. A vzpomínm si, že když mi to začalo poprvé, taky mi to začalo taky "mrznout" při přihlášení na lidé.cz. Jestli si odtamtud stáhne něco....co mi pak tohle způsobuje......nevím........Pomůže ještě někdo?

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”