Skype virus

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Koberus
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Skype virus

Příspěvekod Koberus » 30 říj 2012 19:29

Dobrý večer,chtěl bych se na Vás obrátit s prosbou. V registrech a podobných věcech se tolik nevyznam, tak doufám, že mi pomůžete. Byl jsem nachytán skype virem. Poté se mi začalo spouštěch hodně svchost.exe procesů, přesně mi jich ted běží 14. Jsem si jist že některé jsou viry ale nevím jak je rozpoznat a zrušit jejich spouštění. Pak mi Eset odhalil několik virů v operační paměti : Operační paměť » winlogon.exe(688) varianta infiltrace Win32/Dorkbot.B červ nelze léčit, Operační paměť » explorer.exe(496) varianta infiltrace Win32/Dorkbot.B červ nelze léčit Koberus-PC\Koberus, Operační paměť » C:\Users\Koberus\AppData\Roaming\Reekeb.exe varianta infiltrace Win32/Dorkbot.B červ nelze léčit. Prosím pomocte, zpomalil se chod celého počítače a to znatelně. Mám Win 7 32-bit. Díky za odpověd.

Reklama
Koberus
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Skype virus

Příspěvekod Koberus » 30 říj 2012 19:33

Zkoušel jsem mazat soubory v roaming, odinstalovat skype, projet celý počítač nodem a nic.

Heroes Killer
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Heroes Killer » 30 říj 2012 19:49

Dorkbot.B je červ, jenž se šíří přes odnímatelná média (flashky, apod.), IM či SN. K odstranění bude pravděpodobně potřeba ComboFix, ale velmi specificky nastaven.

Proto ti doporučím napsat na specializované fórum Viry.cz, kde ti odborníci napíší kód přímo pro tvůj případ, na základě tvého logu. :wink:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 30 říj 2012 20:02

Koberus přejdi do sekce HijackThis a nech si tam zkontrolovat log. Návod najdeš tamtéž anebo ho mám v podpisu.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”