Zdravím, zaregistroval jsem se sem, protože potřebuji poradit. Mám 20 000 Kč a chci si pořídit notebook na filmy, hudbu, net a samozřejmě hry! No jo, 15cti letý kluk, však to znáte Zatím jsem vybral http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2K30CE1RG2 - je za 16 500 - samozřejmě čím míň tím líp a ještě mi padl do oka http://www.alza.cz/msi-ge60-0nc-291cz-d364047.htm
No a teď nevím, jestli se vyplatí dávat ty 3000 na víc za lepší rozlišení a grafiku GT 650M 2GB místo AMD HD 7670 2GB --- Respektive, jestli ty 3000 na víc odpovídají takovému hernímu výkonu, který díky němu dostanu oproti tomu noťasu za 16500. Díky, Honza. (už jsem samozřejmě koukal i po Lenovu s GTX660M, ale tam se přehřívá HDD a na koupi SSD místo HDD nemám prostředky)
2 notebooky - dilema
Re: 2 notebooky - DILEMA
vzal bych grafiku 7670..podle mě
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GTX650M je daleko lepší, jestli to je je i náhrada za stolní pc tak ber ten MSI, 1366x768 je docela naprd koukat na to celej den. Jeden ve třídě má ten MSI (mnou doporučen) a je štastnej a nb bez chyb.
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Ok, díky moc :-)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ten první odkaz ti nefunguje, ale pokud na to máš tak bych bral GTX650M, ten výkon tam poznáš a pokud to má být výhradně na hry tak bych neváhal.
Pokud trváš na cěně okolo 15K tak bych vzal http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... +Bridge%29
Okolo těch 20K pak to MSI co sisi sám vybral.
Edit: vidím 15ti letý a hned si to převedu na 15K
asi už začínám blbnout jak každý píše čísla jen jako cenu, budu se muset víc soustředit 
Pokud trváš na cěně okolo 15K tak bych vzal http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... +Bridge%29
Okolo těch 20K pak to MSI co sisi sám vybral.
Edit: vidím 15ti letý a hned si to převedu na 15K

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Díky moc :-) Jo o tom Aceru už jsem uvažoval, ale táta má doma taky jeden Acer a strašně hučí. Je to problematika jen konkrétního typu ntb, nebo Acery jsou celkově hlučné?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak záleží jak je ten Acer starý co má tvůj otec, ale dnes jsou ty notebooky v cenové hladicě (a podobném výkonu) téměř stejné (je to vlastně jenom plast a chlazení je dimenzované tak aby bylo tak akorát), jestli tak by u toho notebooku mohlo pomoct vyčištění od pracu. Pokud chceš kvalitní notebook tak si musiš vždycky připlatit, ale pokud chceš co nejvyžší výkon za danou cenu tk se musíš spokojit s tím že to bude časem hlučnější (chlazení se zanáší prachem...) a když ti spadne tak to bude jeho konec, z vlastní zkušenosti vím, že starý Fujitsu siemens vydrží pád z jednoho metru a krom podřených plastů nic, ale to se zas nehodí k dnešním ultra tenkým a lehkým notebookům, prostě odolnost něco stojí (v tomto případě peníze, váhu, rozměry) to samé platí o chlazení, čím výkonější komponenty tím je potřeba výkonější chlazení, tím je větší, těžší, dražší, rozměrnější... proto jede většina dnešních notebooků na "doraz" chlazení (skoro na MAX co zvládne) a pak jsou po čase hlučné (u Acerů to bylo dřív ještě horší, teď se "zvedly" aspoň na úroveň ve své třídě
).
Edit: Ale neboj zas až tak hrozné jak to vypadá to není, záleží co považuješ za hlučné

Edit: Ale neboj zas až tak hrozné jak to vypadá to není, záleží co považuješ za hlučné

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

No tak teď mám stolní PC a grafika je přímo na základní desce a hučí to neskutečně takže pro mne bude vlastně tišší vše, co teď koupím :) Ok, ten Acer vypadá slibně za tu cenu. Poradím se s rodiči kolik mi přispějí a podle toho vyberu :-) Díky všem!
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo a ještě potřebuješ notebook? U klasického PC budeš mít stejný výkon za lepší cenu, respektive za stejnou cenu mnohem lepší výkon (vzhledem k tomu že už nějaké to PC máš tak by se dalo něco použít a cena by klesla)... Samozdžejmě jde udělat i to PC tiché tak, že o něm nebudeš ani věďět a bude ižší než kdejaký notebook.

No, použít by se určitě nedalo nic
Je to zasekaný křáp, ale je to můj první počítač, koupil jsem si ho sám a poskládal z nějakých starších dílů od taťky z práce takže je to srdcovka
Notebook si kupuju jednak, že později ho budu potřebovat nejspíš do školy a protože kdybych kupoval stolní PC, tak bych potřeboval i monitor (mám něco strašného za 2 kila od známého, jen provizorní) a OS. což bych se dostal s výkonem na úroveň NTB. Jinak asi vemu ten acer, akorát mě štve, že když jsem si stejné parametry zadal u Toshiby (líbí se mi víc desingově), tak cena skočila cca o 2 000 víc než u Aceru --- http://www.czc.cz/toshiba-satellite-p85 ... pru16dneta . No ale asi vemu ten Acer. S OS to vyjde na něco pod 18 000 což je paráda a koukal jsem na porovnání těch karet GT 640M a HD 7670M a ta GT 640M má u většiny her 2 krát větší FPS, takže jasná volba :-) Moc jsi mi pomohl, díky :)

Pokud ho budeš potřebovat do školy, tak není co řešit- ber notebook. Jestli ne, tak o tom popřemýšlej. Za 20 tisíc budeš mít i s OS a monitorem určitě výkonější PC než notebook s GT 640M...
Intel Core i5-3350P 3,1GHz + Gelid Solution Tranquillo rev. 2, Radeon HD7870 2GB DDR5 OC, ASUS P8H77-V, 2*4GB Kingston HyperX DDR3, OCZ ZS Series 550W, CoolerMaster Elite 430, Windows 7 Professional 64bit
Tak nakonec beru tento http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... TMaii_seda --- je to prakticky ten samý Acer akorát s RAM 8GB a už je tam OS, takže nemusím řešit instalování :-) Jinak cena je stejná jako ten Acer co jsi postnul s OS, takže paráda :-)
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”