Zdravím. Před dvěma dny jsem narazil na ošklivý problém. Kdykoliv se snažím vypnout PC (Windows 7 64-bit), vyhazuje BSOD (Modrou obrazovku smrti), přišel jsem i na to, který soubor to způsobuje a pravděpodobně je to virus, jelikož ho AVG 2012 detekuje jako hrozbu. Zničehonic se tento soubor objevil zde - C:\Users\Majitel\Drivers\
msconfig.exe. Hned mi to bylo divný, jelikož msconfig by v této složce podle mě neměl co dělat. Problém je v tom, že kdykoli se snažím přerušit jeho činnost (Přesunout ho do virového trezoru, vypnout PC, obnovit systém...), na obranu vyhodí Modrou obrazovku a nic s ním ani nehne. Při každém "vzbuzení" PC po této modré obrazovce se hned při startu Windows otevře podivná URL adresa
, která mě nutí stáhnout soubor "WinFirewallUpdate.rar" - což jsem v žádném případě nestahoval, jelikož je to asi také virus. Pomůže mi někdo a poradí mi, jak se toho šmejdu zbavit? Předem děkuji za odpovědi.
EDIT: Tak jsem tu podezřelou složku Drivers ještě zkontroloval manuálně a našel jsem tam dokonce 3 další podobné programy, které AVG detekuje jako hrozby. Konkrétně to jsou soubory:
explorer.exe ,
win32.exe ,
WinUpdater.exe + onen
msconfig.exe. A AVG se stále snaží blokovat ten WinUpdater.exe, jelikož se snaží připojovat k internetu.