Zamrznutí notebooku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

misazap
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Zamrznutí notebooku

Příspěvekod misazap » 20 lis 2012 16:04

Ahoj, tak se ozývám, protože po kompletním reinstalu Win XP se opakuje situace, kdy zcela náhodně zamrzává notebook. Někdy se to stane 3 minuty po startu, jindy po hodinách provozu. Někdy se to neukáže týden, jindy každé spuštění. Většinou na internetu (používám Mozzilu Firefox), ale to spíš že se surfuje nejčastěji. Zamrzne obrazovka, tak jak je, nejde hnout myší, neraguje na žádnou klávesu (ani caps lock a jiné), lze to jen delším podržením zapínacího tlačítka vypnout. Občas se to sekne s rozsvícenou indikací přístupu na disk. Tak trochu se obávám vadné sběrnice, něco podobného jsem už zažila na jiném, stolním PC, ale na tom běžel linux a tam bylo na 10. konzoli vidět chyby komunikace. Bohužel jsem se linux nenaučila instalovat. Notebook je Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515. Ještě zlobila vypalovačka (vždy chyba při vypalování). To jsem ještě nestihla vyzkoušet .. ale čte v pohodě.
Zkoušela jsem dělat nějaké HW testy (memtest, crystaldisk info, heavy load, originální utilitu výrobce WD disku a nějaký testy z Hirens boot) některé výsledky jsou screenlé v předchozím tématu - http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=96259 notebook je už reinstalovaný, takže ty screeny už nemám. Ale nikde jsem nenašla chybu. Co s tím? :-(
Nemám problém to ještě jednou reinstalovat, pokud to něčemu pomůže. Ale na linux si moc netroufám (ale třeba už existuje něco trochu víc user friendly?).

Reklama
misazap
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Zamrznutí notebooku

Příspěvekod misazap » 24 lis 2012 08:55

Po chvilkách co mi děti nechaly jsem zkoušela rozchodit testovací utilitu od výrobce notebooku, ale nepodařilo se. Mělo by to být bootovací CD, ale cd nebootovalo a zkusila jsem vyrobit bootovací flash a pak na ni nakopírovat iso obraz (přes Daemon tools), ale to taky neklaplo .. (podařilo se mi udělat boot msdos, hirens boot, ale tohle ne a ne fungovat).
no nic. od té doby se mi zamrznutí opět neprojevilo. Tak nevím co s tím .. ještě mě napadlo jestli by nemohlo pomoct upgrade biosu .. ale nikdy jsem to nedělala.
Jestli někdo nepřijde na něco co s tím, tak to vzdávám. Kdyby se to zamrznutí opakovalo moc často, tak to holt šoupnu do nějakýho servisu :-(.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí PC
    od Mynyus » 26 dub 2025 15:45 » v Problémy s hardwarem
    1
    2224
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 16:02
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2415
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4314
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37
  • Výběr OLED notebooku do 16 000
    od sxtrail » 09 dub 2025 23:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3283
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 17:40
  • Výběr OLED notebooku do 16 000