Webové prohlížeče mi v poslední době příliš vytěžují RAM Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Webové prohlížeče mi v poslední době příliš vytěžují RAM

Příspěvekod CZechBoY » 01 pro 2012 15:56

tak vypni prohlížeč když chceš hrát? tohle si nedovolim ani s 4GB RAM...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 pro 2012 16:16

Nejspíše by pomohlo zvětšení paměti, ale i omezení programů spouštěných při startu PC (ne všechno potřebuješ mít hned spuštěné - jen co vždy potřebuješ). Dále omezit počet různých rozšíření, doplňků ap. v prohlížeči (některé nejsou kompatibilní, nebo nekvalitně programátorsky zpracované). Také můžeš mít v PC nějakého vetřelce a tak vlož log z programu HijackThis do stejnojmenné sekce a požádej o kontrolu a případnou radu. Dobré je se zbavit různých toolbarů, které často dělají neplechu. Prostě přizpůsobit PC svým požadavkům, ale uvědomit si, že i stokrát nic umořilo osla. Jinak udržovat v PC pořádek a kontrolovat občas paměť i disk. Také teplota, především při hraní her může být příčinou pádu systému. Prostě o PC se musíš také starat, jako o každý stroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod don750 » 01 pro 2012 16:23

A máte někdo Battlefield 3? Já ho na své sestavě rozjíždím na nejnižší detaily, ale rozjedu ho a zahraju si. BF3 se spouští přes Origin přes webový prohlížeč. Nevím ted, zda hra po spuštění jde bez zapnutého prohlížeče, vím ale, že v prohlížeči je správce hry, zapíná se odtamtud hry, chodějí mi tam pozvánky od kamarádů do hry, vidím kde kdo hraje a mohu se na něj připojit. Přece nebudu vypínat prohlížeč, když ho potřebuji. A vždy jsem při hraní (jakýchkoliv her) měl zapnutý prohlížeč na pozadí a třeba jsem ještě stahoval a hrál jsem zároven po netu a vždy to šlo, vždy to fungovalo. Vždy měla hra pro sebe dostatek paměti, at už šlo o Counter strike, CoD 4, Dirt2, Dirt3 nebo i BF3 či GTA IV, vždy to bylo v pohodě. To co se děje ted rozhodně neni normální a pokud se to děje více lidem, tak veřte, že to rozhodně není správně. Doufal jsem, že mi zde někdo poradí, ale vidím, že mě tu spíš přesvědčujete, že je toto normální věc a že se tomu mám přizpůsobit. Tak to ale rozhodně nenechám i kdybych kvuli tomu měl přeinstalovat kompletně systém.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 pro 2012 16:29

A vždy jsem při hraní (jakýchkoliv her) měl zapnutý prohlížeč na pozadí a třeba jsem ještě stahoval a hrál jsem zároven po netu a vždy to šlo, vždy to fungovalo.

Nepřeháníš? Jaké máš připojení k netu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod don750 » 01 pro 2012 16:33

Pic: Díky za užitečnou radu. Spouštění programů mám v msconfig poštelované na minimum. Spouští se mi pouze Fraps, clipper, antivir a Realtek. Toolbary se snažím neinstalovat a pokud nějaký proklouzne, tak ho odinstaluji. Doplnky se snažím omezovat na minimum. Momentálně jsem zakázel ve firefoxu úplně vše - flash, javu, quicktime, WMP plugin atd. A problém přetrvává. O HJT přemýšlím již od chvíle, co jsem zjistil, že postupy, které normálně problém vyřeší nic nevyřešily, ale doufal jsem, že je třeba jen někde něco blbě nastaveno. Přiznávám, že v poslední době se mi PC trochu vymknul kontrole, ale pro příště už si na to budu dávat pozor. Takovéhle základy, co jsi mi poadil já už znám a ted jsem si díky tobě ověřil, že se držím správných zásad. O kompech něco málo vím, ale když se objeví takovýhle oříšek, tak jsem na to i já krátký a než abych to řešil razantně, tak se raději poradím. Víc hlav víc ví.

Pic: "Nepřeháníš? Jaké máš připojení k netu?" Ne, vážně, nedělám si z Tebe srandu. Opravdu jsem stahoval film a zároven jsem hrál CoD4 a je fakt, že jsem sice poznal, že už to je o něco pomalejší, viděl jsem, že pingy jsou horší, ale stále to šlo hrát. Pak jsem bezpečně poznal, kdy se mi film dostahoval. ;) A připojení nemám zrovna nějaké extra. 480 kB/s mi to stahuje max.
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A

Bari
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bari » 01 pro 2012 17:20

Zkus spustit CCleaner ve výchozím nastavení a nechat ho vyčistit kdejaký svinčík, včetně různých dočasných souborů prohlížečů.

Jinak nevím, to se těžko dá radit. Chromě je prostě nenažraný. A celková náročnost SW stoupá, takže si myslím, že tohle nemusí být ani nějaký problém někde, ale spíš vlastnost.

BTW 2 GiB paměti stojí pár kaček dnes, třeba by stálo za to pouvažovat o rozšíření na celkové 4 GiB...

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod don750 » 01 pro 2012 18:13

Já mám hlavně ZD pouze se dvěma sloty na RAM, kde mám nyní 2 x 1 GB a 2 x 2 GB už zase něco stojí. O 4 GB již delší dobu silně uvažuji, ale nyní mám důležitější výdaje. Ale tohle je skutečně divné. Kdybych měl 4 GB, tak by vytížení stoupalo až na 4 GB? To přece nejde. Tak to nemůže zůstat. Kdysi jsem měl Visty s 1 GB RAM - to byla sebevražda. V té době se to sice ještě dalo přežít, ale i tak to bylo peklo. Mít ovšem už kdysi tento problém, no tak to bych vážně nepřežil. To bych měl PC úplně nepoužitelný.
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A

Bari
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bari » 01 pro 2012 18:21

Po spuštění CCleaneru se situace nezlepšila? Tak zkus zahodit předsudky a použít jiný internetový prohlížeč. Chrome je prostě hodně náročný na operační paměť.

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod don750 » 01 pro 2012 19:23

CCleaner a HJT zkusím, až budu mít chvilku času. Zkoušel jsem Chrome i Firefox - u obou stejný průběh grafu paměti - každý má trochu jiné pluginy nezávisle instalované - některé stejné (např flash, java), některé má myslím FF navíc. Tady nejde o předsudky, tady jde o fakta. Roky jsem používal Chrome na 1 GB RAM, později na 2 GB RAM, pak mi na něm ale něco nefungovalo, tak jsem přešel na Firefox, ktarý používám asi půl roku a jsem velmi spokojen. Nikdy jsem neměl absolutně žádný problém. Toto je prostě nějaká chyba. Když Vám začnou někde najednou vrzat dveře, taky si neřeknete, že je to přirozený a že to tak prostě je, ale jdete a namažete to, ale nevyměníte celé dveře kvuli tomu.
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A

Bari
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bari » 01 pro 2012 19:31

2 GiB RAM ale už dnes nejsou žádná hitparáda. Jak jsem již psal, nároky na HW se zvyšují a pokud nejdeš s dobou, dřív nebo později na podobné limity narazíš (zrovna jsi nejspíš narazil). Vždyť 2 GiB RAM dnes mají i některé mobilní telefony a předpokládám, že příští rok to bude u nejvyšší řady mobilů standard - a to jsou to jen mobily ;)

BTW můžeš zkusit ten Internet Explorer. Jeho nároky jsou opravdu velice nízké.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 pro 2012 20:07

Nezakázal jsi virtuální paměť - na disku?

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod don750 » 01 pro 2012 23:36

CCleaner nepomohl. Virtuální pamět byla povolena. Zkusil jsem ji nastavit ještě ručně a žádná změna ani po restartu PC.
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”