SW pro převod MP3 na MP3 s nižším vzorkovacím kmitočtem

Místo pro všechny tipy na zajímavé prográmky a utilitky ke stažení

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

SW pro převod MP3 na MP3 s nižším vzorkovacím kmitočtem

Příspěvekod Jan Pašek » 03 kvě 2007 22:16

Pls poraďte SW pro převod MP3 na MP3 s nižším vzorkovacím kmitočtem. (měla by se tak zmenšit velikost souboru MP3) Jinak poraďte samostatný SW s touto funkci. PLS česky Free. (nebo mne kontaktujte přes SZ) To co sme dostali k mobilu moc nefungovalo.


Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Uživatelský avatar
foxy_whiteFox
Level 3
Level 3
Příspěvky: 429
Registrován: prosinec 06
Bydliště: Olomoucký kraj
Pohlaví: Muž

Příspěvekod foxy_whiteFox » 03 kvě 2007 22:46

Jane, vyzkoušej AUDACITY, je v češtině, je free a to co požaduješ by měl zvládnout.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8077
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 03 kvě 2007 22:47

NERO Wave Editor

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 04 kvě 2007 09:04

Mohl by mě někdo navést jak to mám udělat v nero wave editoru mě s toho vyleze soubor který nehraje.
Ještě jednou co potřebuju snížit velikost souboru MP3 za cenu snízění jeho kvality tak aby se do mobilu nebo MP3 přehrávače vešlo co nejvíce muziky.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Uživatelský avatar
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4882
Registrován: červen 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Baron Prášil » 04 kvě 2007 09:21


Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6976
Registrován: duben 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

lame.exe

Příspěvekod Myloš » 04 kvě 2007 09:30

Podle mne ti převzorkování stran velikosti nepomůže; pomůže ale samozřejmě změna datového toku (bitrate). K tomuto oučelu můžeš použít lame (z příkazové řádky; já si na to dycinky dělám dávkový soubor *.cmd). A pokud půjdeš s bitrate výrazně nízko, lame to převzorkuje ne kvůli velikosti, ale kvůli kvalitě.

1) Stáhni si poslední lame (asi radši finální 3.97 než 3.98a11)
2) soubor lame.exe zkopíruj do adresáře Windows (adresář je v proměnné PATH, lame.exe z něj tak můžeš volat odkudkoli bez nutnosti zapisovat k němu cestu)
3) Spusť příkazový řádek (cmd.exe) v adresáři, ve kterém máš onen soubor mp3, jemuž chceš snížit velikost.
4) zadej příkaz: lame --abr číslo puvodni.mp3 novy.mp3
číslem je míněn datový tok (bitrate); v názvech nepoužívej písmena s diakritikou, ani mezery (windows mají jinou kódovou stránku v GUI a jinou v příkazové řádce).
pokud chceš převést stereo na mono, vyděl zamýšlený bitrate na polovinu (protože např. 128kbps ve stereu = 64 vlevo a 64 vpravo) a přidej přepínač -m m – takto:
lame -m m --abr číslo puvodni.mp3 novy.mp3
Soubory starý.mp3 a nový.mp3 pojmenuj odlišně – jinak bude nový přepisovat ten starý, ze kterého tak nepůjde číst (je to trivialita, ale snadno unikne pozornosti).

DÁVKOVÉ ZPRACOVÁNÍ
Pokud chceš převést víc souborů, je to z příkazové řádky nepohodlné. Proto v příslušném adresáři zadej následující příkaz:
dir *.mp3 /b/on > jedem.cmd
Ten ti vytvoří dávkový soubor jedem.cmd (můžeš ho samozřejmě nazvat jakkoli jinak, jen ta přípona musí být cmd).
V tomto souboru, který upravíš třeba v poznámkovém bloku, najdeš seznam všech přítomných mp3 souborů. Stačí ke každému přidat text, který bys psal do příkazové řádky (viz bod 4).

NA OKRAJ ŘEČENO
Tímto způsobem dělám mp3 z wavů, jež extrahuji z cédéček pomocí vynikajícího Exact Audio Copy – a to včetně individuálních ID3 popisků. Nápovědu z lame.exe dostaneš pomocí parametru --longhelp:
lame --longhelp | more (je to dlouhé, more ti zastaví obrazovku)
lame --longhelp > napoveda.txt (přesměruje výstup místo na obrazovku do souboru – celou nápovědu pak najdeš v souboru napoveda.txt)
Naposledy upravil(a) Myloš dne 04 kvě 2007 09:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 04 kvě 2007 13:46

Chlapci mám takový problémeček protože sem se nedávno pral s mnohonásobnou instalací stejného kodeku a PC z toho byl lama. Dal sem nejdříve lame do hledat a zjistil že už tam mám ten kodek 2* Jednou v milans Gui (převodník hudebních formátů) a podruhé v Auto gordian (ripper filmů do formátů Xvid a DivX)

Jak se říká příliš mnoho zlata někdy škodí. Je tu někdo takový odborník aby mi poradil jak to přesně udělat aby tu ten kodek byl jen jednou v poslední verzi a přitom chodily všechny programy co jej používají. Mám podle mylošova návodu tušení že stačí správný soubor nakopírovat do adresáře Windows ale raději se 3* zeptám jak lama než abych přeinstalovával Wokna nebo tak něco.

Založena nová diskuse název této nedopovídá tématu které chci řešit. http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=73791#73791
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6976
Registrován: duben 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Myloš » 04 kvě 2007 15:59

Jestli's něco instaloval, pak to byla nějaká grafická nadstavba lame, poněvadž program lame.exe se neinstaluje.
Tebou nainstalované programy imho používají buď tento exe soubor – ten by pak mělo stačit vyměnit za nový, nebo knihovnu lame_enc.dll, která je ale součástí mnou výše uvedeného lame ke stažení (zip archiv) a tu by mělo asi taky stačit vyměnit.

Pokud jde o to, které lame jede z příkazové řádky, stačí spustit cmd a odentrovat slovo lame – napíše ti to verzi a základní syntaxi.

Uživatelský avatar
Phoenix666
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: březen 07
Bydliště: Sokolovsko
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Phoenix666 » 04 kvě 2007 17:33

Používám prg ke svý zvukovce SB Audigy 4, taky k zmenšení mp3 do mobilu a jsem s tím naprosto spokojen. Jestli máš slušnou zvukovku, né integrovanou, měl by jsi k ní mít software pro vytváření různých zvukových blbostí. Jestli máš integrovanou, pak doporučuji jak bylo již řečeno Audacity :cry:
WIN XP PRO SP 2 CZ, MB Gibabyte K8NSNXP, AMD Athlon 64 3000+ Venice, 1 GB RAM Corsair DDR 400, Gigabyte GF 6600GT, SB Audigy4, LCD Yakumo 19", Genius Home Theathre 5.1

Uživatelský avatar
antik22
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: duben 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod antik22 » 12 črc 2007 22:03

vysie popisane softiky som ale ja som spokojny s Goldwave5.13 , je na to aj cestina a nedam nan dopustit... tisice moznosti uprav a hlavne funkcie, rychlost, formaty a inteligentne rozlozenie :idea:
antik22

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11598
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Marfy » 12 črc 2007 22:16

Předpokládám,že máš nainstalované Nero.Potom použij ,jak už bylo řečeno Nero Wawe Editor.Otevři skladbu kterou chceš zmenšit a až se načte tak dej Uložit jako......MP3 a v záložce Možnosti zvol co nejnižší bitráž.Třeba 32kbit. Soubor pak bude tak 5X menší.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Lefk
Level 2
Level 2
Příspěvky: 150
Registrován: únor 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Lefk » 12 črc 2007 23:55

Já být tebou tak si stáhnu na stránkách http://www.erightsoft.com
Program super umí převádět mejen mp3 do jiných formátů atd, ale i zmenšovat jejich velikost. :D
AMd Athlon 64 X2 4200+@4800+ ,Gigabyte Ga-MA69VM-S2,2x2 a 2x1 Ram A-Data, 400 Gb Seagate+640Gb Samsung, ATI HD3850/512, Seasonic 500W.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Převod ISO do VMDK.
    od ski1961 » 26 úno 2019 12:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    8
    583
    od ski1961
    26 úno 2019 14:09
  • Převod filmu na menší velikost se zachováním kvality
    od Kattienika » 02 pro 2019 16:42 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    10
    860
    od atari
    03 pro 2019 12:57
  • Adaptér pro převod internetu z USB kabelu do routeru?
    od postcd » 26 črc 2019 22:12 » v Sítě - hardware
    6
    1072
    od dvorakj
    05 srp 2019 22:23
  • Převod ze Cinchů na dvi s videme i zvukem
    od ABPotkan » 15 led 2019 17:04 » v Vše ostatní (hw)
    2
    351
    od ABPotkan
    15 led 2019 19:57
  • Urgentní - Win10, převod diplomky psané v MS Word 2007 do PDF/A a1
    od Klisnic » 08 kvě 2019 12:19 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    335
    od petr22
    08 kvě 2019 12:31

Zpět na “Programy ke stažení”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů