Z těch tří ber ten ASUS. 24" Benq je VA panel. VA panely obecně nejsou vhodné k hraní her ani sledování filmů, jelikož u nich dochází k "duchovatění" - rychlé scény budou rozmazané, monitor nebude stíhat překreslovat. U levných VA (což je právě tento) to platí dvojnásob. 27" Benq je na FHD rozlišení moc velký. Pokud budeš od monitoru sedět ve vzdálenosti minimálně cca 1,5 m, budou tě z něj nejspíš bolet oči (nízká hustota pixelů), navíc u tého velikosti bys z malé vzdálenosti doplatil na nevýhody TN panelů, což jsou slabé pozorovací úhly (byl bys tak blízko, že když bys koukal ke kraji monitoru, měl bys obraz zkreslený).
Jestli hodně hraje na nějakej "větší úrovni" tak ať si vezme nějakej 24' TN případně MVA (nemám info), nejlíp 120hz. Jinak nějakej 24' IPS nic nezkazí.
Na hraní her je nejlepší TN, protože nejrychleji překresluje barvy. IPS jsou univerzální kompromis vo se týče kvality podání barev a rychlosti. Záleží ale na ceně. V této cenové kategorii je ideální IPS http://www.alza.cz/23-lg-ips235p-bn-d310719.htm Jakékoliv VA panely (tedy i MVA) nejsou vhodné k hraní her ani sledování filmů.
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Zdravim hladam monitor do tych 500€ max na hranie fps hier ako su cs2, gta, rdr a pod. no monitor budem využívať aj s ps5 na filmy a hry no tu hram len prevažne nhl.. co sa týka veľkosti tak 27”-28” a malo by to byť 4k nakolko by som natom chcel...
Poslední příspěvek
Hraji Call Of Duty (btw hledáme spoluhráče na private matche) dokonce na ještě širším, a samá pozitiva! :-D
Ten 40" MSI je (na výšku) jako 32" QHD, jen širší - takže větší situační přehled,
a v klidnějších hrách (příroda RDR2,...