Windows 8, existuje ještě horší OS? Vyřešeno
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 8, existuje ještě horší OS?
Ne, F10 to není... 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Nefunguje to nejspis proto, ze mas tu prvni verzi co vysla pred X lety
Jo, tomu se říká zpětná kompatibilita. A na root.cz je jeden magor co pořád dokola spamuje že na jakémkoliv dnešním Windoze spustí libovolný program od W3.
Půl roku mi trvalo než jsem mu vysvětlil že šestnáctibitový kód na čtyřiašedesátibitovém systému prostě nejde, a přitom ho za ty bláboly M$ platí!

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Ja teda nevim, ale u cracku na hru se o nejake kompatibilite mluvit neda
To ze 16bitovy exe nejde na spustit na 64bit OS je jasne, ale tohle jsou programy stare treba 20 let. Ma linuxu nespuspustis kolikrat ani program kompilovany pred pul rokem, jake jsou tam zmeny v knihovnach. Dokonce cele prostredi ktere vyzaduje uz se nemusi pouzivat.

To ze 16bitovy exe nejde na spustit na 64bit OS je jasne, ale tohle jsou programy stare treba 20 let. Ma linuxu nespuspustis kolikrat ani program kompilovany pred pul rokem, jake jsou tam zmeny v knihovnach. Dokonce cele prostredi ktere vyzaduje uz se nemusi pouzivat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 26 pro 2012 21:12, celkem upraveno 1 x.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, ale otázka je stále stejná... Jak se dostanu do BIOSu u Aceru?

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Martin63 píše:Jak to, že na Win. 7 jde a na Win. 8 tedy nejde??? Ale raději dost. Nerad bych dostal od nějakého moderátora žlutou. Warez se tu bohužel nesmí řešit. Už jen to metro je nesnesitelné. A proto se ptám rovnou... Jak se dostat do BIOSu?
Počítač je vybaven firmwarem InsydeH2O, který umí pracovat v režimu BIOS i EFI. Do jeho nastavení se vchází stiskem F2 po zapnutí. Musíte však být rychlí, neboť obrazovka BIOSu pouze problikne, aby nezdržovala start systému.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... re-v3-571g
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
On to nepise pri startu?
Ja kdyz nevim tak promackam ESC, F1, F10 a DEL a neco z toho to vetsinou je.
Ja kdyz nevim tak promackam ESC, F1, F10 a DEL a neco z toho to vetsinou je.
Osobne si myslim,že Win 8 jsou povedeny system a dokonce lepsi nez win 7 jen je treba si ho trochu poupravit.Treba Hyper V je super funkce ,ktera sedmam chybí .Take si myslim,ze lide co rikaji o win 8,ze jsou strasne je nikdy poradne nezkusili a nepohrali si s nima.. Ne nadarmo osmy vychazi se sedmicek...takze je povazovat za spatny system je jen hodonoceni na oko odborniku - lidi co je ani poradne neproslo.a uz soudi..... ano je to nodelane,ale ma to dobre zaklady ,ktere je nutne trochu pocuchat a pak sedmicky muzete klidne pustit pryc.....Neni to zadne opakovani Windows vista,,,,,tady mrkvosofti vedeli moc dobre co delaji( ted jsem nepletme vubec unixove systemy to je jina kategorie kvality)...ale proste byznys je byznys .Byly vypusteny hlavne kvuli dotykovym pristrojum jinak by sazmozrejmne zaslouzili jeste rok dva doladit... coz se take stane jen s e pak zmeni nazev abude to WIN 9:-)....Takze napadani windows 8 ,ze je spatny system muze rict vazne jen ten kdo o tom nic nevi a nejspis a slovo hyper V take nikdy neslysel....
petr22 píše:Ma linuxu nespuspustis kolikrat ani program kompilovany pred pul rokem, jake jsou tam zmeny v knihovnach.
Když někdo používá Debian Testing, tak bych tomu věřil. Ale mě se rozjel pět let starý program zkompilovaný pro jádro 2.4 na jádru 2.6, stačil k tomu jen jeden příkaz v shellu při spuštění, a OpenGL úplně jiné verze fungoval naprosto perfektně bez jediné chybičky. Navíc to byl původně Céčkový program pro DOS z roku 1990, mírně upravený do dvaatřicetibitového kompilátoru.

Ideální je kompatibilita na úrovni zdrojového kódu, rozjel jsem program ve FORTRANu z roku 1969 s drobnou úpravou tří řádků - to mě definitivně přesvědčilo že jedině Open Source je správný způsob jak neupadnout do korporátního otroctví, což například ministr Langer provedl s naším školstvím...
Martin63: Online manuál: http://www.manualowl.com/p/Acer%20Compu ... ual/161967
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
El Diablo píše:Martin63 píše:Jak to, že na Win. 7 jde a na Win. 8 tedy nejde??? Ale raději dost. Nerad bych dostal od nějakého moderátora žlutou. Warez se tu bohužel nesmí řešit. Už jen to metro je nesnesitelné. A proto se ptám rovnou... Jak se dostat do BIOSu?Počítač je vybaven firmwarem InsydeH2O, který umí pracovat v režimu BIOS i EFI. Do jeho nastavení se vchází stiskem F2 po zapnutí. Musíte však být rychlí, neboť obrazovka BIOSu pouze problikne, aby nezdržovala start systému.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... re-v3-571g
Moc díky El Diablo

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2012 21:35) ---
No tak nic... Nejde to nainstalovat... Vybraný disk má styl oddílů GPT. A dále mně to nepustí.

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2012 21:37) ---
Dobré, už to jede.

dobry den,mam v rukou notebook acer s win 8 a chcu ho predelat na win 7 pres boot dvd..dvd sem dal do dvd-romky,v biosu sem nastavil tohle
a ulozil sem zmeny a restartoval..hned po zapnuti mackam F12,avsak notebook se nacita,jak kdyby nic..zadna instalace nenabiha..samotne dvd je funkcni,na jinem notebooku (win7) bez problemu..
kde prosim delam chybu nebo jak bych mohl misto osmicek dat sedmicky?
diky
Kód: Vybrat vše
https://www.dropbox.com/s/l2af10zn4yvczof/IMAG0229.jpg
a ulozil sem zmeny a restartoval..hned po zapnuti mackam F12,avsak notebook se nacita,jak kdyby nic..zadna instalace nenabiha..samotne dvd je funkcni,na jinem notebooku (win7) bez problemu..
kde prosim delam chybu nebo jak bych mohl misto osmicek dat sedmicky?
diky
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, mám stejný BIOS. Také jsem to teď zkoumal. V BOOT mode dej tu druhou možnost. A myslím, že v Main dej Enabled, aby se zobrazovalo BOOT menu. Pak pomocí F12 nabootuj z DVD...

jaj,super,uz to frci :) mockrat diky!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 11362
-
od petr22