Ahoj,
máme novej net od jedný místní společnosti. Mělo by to jet něco kolem 30mbps, ale na všech počítačích co jsou připojený přes router to ukazuje něco kolem 8mbps. Když píchnu notebook přímo na drát bez routeru, tak to ukazuje tak 15mbps. Může bejt problém v routeru? Router mám Linksys WRT54GL.
Je možný, aby router zpomaloval net?
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je možný, aby router zpomaloval net?
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Re: Je možný, aby router zpomaloval net?
Mne router taky zpomaluje net. Ale ne tak markantne. Kazdopadne, jestli platis 30mbps a mas pouze polovinu na dratu, tak to bych se ozval.
dle moderatora mas ultra rychlej a dobrej router proto to zpomaleni
Naposledy upravil(a) als dne 02 led 2013 15:18, celkem upraveno 1 x.
Asi nemáš Nkový router nebo wifi kartu které nepodporuje N.
omlouvam se nevsiml jsem si ze tu moderator radi moderatorovy ze je tu diskuze na vyssi urovni
Naposledy upravil(a) als dne 02 led 2013 15:52, celkem upraveno 3 x.
No,než začne kupovat nový router,zkusil bych updatovat firmware,popř. nahrát nejnovější verzi DD-WRT.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
als: Chceš říct, že Linksys potažmo Cisco jsou špatné síťové prvky?
Evidentně tomu rozumíš jak koza petrželi, když dokážeš napsat, že na 802.11g nelze dosáhnout víc jak 8mbit, které má...
Rewqa: Problém v routeru být samozřejmě může. Ideálně od někoho půjčit jiný a uvidíš. Ale i bez routeru dosahuješ docela malých rychlostí

Rewqa: Problém v routeru být samozřejmě může. Ideálně od někoho půjčit jiný a uvidíš. Ale i bez routeru dosahuješ docela malých rychlostí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Teoreticky by mohl router dát až těch 54mbps,ale to se nikdy nepovede.Jinak bych si troufl tvrdit že cisco vyrábí nejlepší síťové prvky 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na géčku se v reálu dosahuje 20-25mbit. Takže ano, přípojku 30mbit to už může brzdit. Za prvé ale ne na 8, za druhé on těch 30 nedosáhne ani bez routeru
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
takze pomali internet ma proto ze ma rychli router zajimave
Naposledy upravil(a) als dne 02 led 2013 15:17, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Piš prosím tak, abych to po tobě nemusel 5 minut luštit. Např. věta "takze prosim o neosocovani ja jsem nepsal co asi se nikdo nepodival na specifikace coz jsem myslel ..." nedává žádný smysl
Tvůj příspěvek před tvou úpravou:
Značka je Linksys. Nic víc nic míň. Podle tohoto tvrdíš, že linksys dělá špatné resp. pomalé routery. Což jsem vyvrátil.
Tvůj příspěvek před tvou úpravou:
ne asi ale na 100% podivej se co poslal za znacku routeru
Značka je Linksys. Nic víc nic míň. Podle tohoto tvrdíš, že linksys dělá špatné resp. pomalé routery. Což jsem vyvrátil.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No já sem stejně chtěl ten router koupit novej, protože tenhle si občas postaví hlavu a nepustí mi na síť další zařízení a musim ho restartovat (resp. na síť se připojim, ale nejde net), aby to běželo. Například mám puštenej velkej komp (ten jde přes kabel) a pak jeden notebook a telefon (přes wifi) a když se chce připojit další notebook, tak mu neběží net. Když routeru vytáhnu ze zásuvky a zase ho zapojim, tak to běží. A měl sem už i jiný problémy, mám ten router už docela dlouho. Firmware mám nejnovější.
Co řikáte na tenhle? Asus RT-N10U Black Diamond Series Já myslim, že by naprosto stačil, nepotřebuju žádný extra funkce, snad jenom filtr mac adres kvůli zabezpečení. A je fajn, že má USB což bych hodně využil kvůli tiskárně (jestli to teda takhle funguje).
K tý rychlosti netu. Jak tu byl ten technik, co nám dělal tu přípojku, tak tomu to na jeho notebooku běželo tak jak mělo. Já to měril na svym netbooku, tak nevim jestli může bejt problém v něm. Každopádně bych předně chtěl vyřešit ten router a pak teprve jim tam kdyžtak volat.
Co řikáte na tenhle? Asus RT-N10U Black Diamond Series Já myslim, že by naprosto stačil, nepotřebuju žádný extra funkce, snad jenom filtr mac adres kvůli zabezpečení. A je fajn, že má USB což bych hodně využil kvůli tiskárně (jestli to teda takhle funguje).
K tý rychlosti netu. Jak tu byl ten technik, co nám dělal tu přípojku, tak tomu to na jeho notebooku běželo tak jak mělo. Já to měril na svym netbooku, tak nevim jestli může bejt problém v něm. Každopádně bych předně chtěl vyřešit ten router a pak teprve jim tam kdyžtak volat.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2597
-
od liborek