Nahrazení odkazů z podpisu samostatným tématem FAQ

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 10 kvě 2007 21:03

Jo je to pohoda válet si šunky a popohánět jiný takže omluva :oops: Bo nejsem středem vesmíru i jiný lidi můžou mít nápady viz téma modi. Jen se mi chviličku zdálo než sem se chytil za nos že téma usnulo.

Tabulka než to vysvětlovat vkládam příklad vytvořený v excelu jen by to při větším množství dat chtělo ještě učesat. Podstata toho nápadu spoustě z nás stačí jen nakopnout a zbytek dojede sama bez další nápovědy.
Přílohy
PChlpFaqTabulka.rar
(3.21 KiB) Staženo 87 x
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 10 kvě 2007 22:24

Jistě dobrý nápad (jak je možné, že jsem si toho všiml až dnes?).
Honzo, svou reakci budu směřovat spíš tobě, jako našmu vědeckotechnickému revolucionáři :lol: , tvůj nápad by asi vyžadoval opravdovou revoluci v příspěvcích. Myslím si, že by postačilo, kdyby "pecky" fóra sepsaly svá doporučení a ta by se v jednotlivých sekcích přišpendlila, jako důležitá. Kupříkladu dnes Weslo, dle mého soudu vyčerpávajícím způsobem, připravil důležitá upozornění v sekci download, kterak získat a přeinstalovat ovladače HW komponent. Podobně již dříve umístil své důležité rady Mijaja, v sekci o virech. Omlouvám se všem ostatním, jejichž důležité rady jsem zde neuvedl, toto byl jen příklad. Myslím si, že i zde by měl být prostor pro moderátory a ve spolupráci s odborně zdatnějšími kolegy pročistit zastaralá témata v našem neskutečně rychle se rozvíjejícím hobby.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 11 kvě 2007 06:37

Karlos z jedné strany chápu že nechceš dělat znovu to co je již vyřešeno a je to ten nejjednodušší způsob. Pro ty co se zde na foru trochu vyznají to možná stačí. Ještě se k pohledu z pozice rádce vátím.

Z pohledu nováčka a chronického nečteče je to ale myslím nedostatečné. Tak jak to navrhuje LTB je to do očí bijící a myslím že právě takto by to mělo vypadat. Jde o samostatnou sekci kde už nemusím nic hledat a povede mne dál až k vyřešení nejčastějších problémů. Sám dobře víš že například zpomalení počítače může mít několik příčin jednou spadá do sekce viry jindy je to HW a jindy SW údržba čili defragmentace a registry. Jako zelenáč to asi těžko prolezeš a najdeš.

Znovu k pohledu rádce mám málo času a chci pomoc vým že odpověď na dotaz je tu už někde zpracovaná jen jí najít. Nevím jak ty ale jsou okamžiky kdy najít vhodná klíčová slova pro vyhledávač je totální řehol. Není lepší mít to na pár kliků pohromadě a podnosem?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 16 kvě 2007 23:19

Ahoj,

díval jsem se na tu tabulku a chválím :-) Trochu mám pocit, že se z plánu jak zpřehlednit FAQ dostáváme k takovému malému PC-HELP trouble shooteru. Což je super věc a mohla by být v mnoha směrech originálním prvkem našeho fóra. :bigups: Jen se trochu děsím té aktualizace - kdo to bude dělat? :? Jedině bychom na to museli "najmout" nového xperta, který by si tabulku vzal za svou..

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 17 kvě 2007 06:50

MNo jak sem již psal a ty se zmiňuješ pro jednotlivce nerealizovatelný úkol. Jako tvůrci bychom museli být nejméně dva a v úzkém kontaktu a jeden který by to po nás kontroloval. POkud bychom dále pokračovali v excelu může to zachvíli nakynout do poměrně obludných rozměrů co se objemu dat týče. na druhou stranu při použití aut filtrů by to v excelu nebylo k zahození. Viděl bych to na CD PC-Help do kapsy a nebo si musíš říct jak velký objem dat je možné z PC-help stahovat. Dál tabulka se týká pouze závad a již neobsahuje různá šikovná doporučení která zde taky máme třeba jakou sestavu PC a p.

Protože sem rejpal už delší dobu se zabývám nápadem zpracovat něco takového jako DVD ve formátu MPEG2 a to z toho důvodu že video je dnes skoro v každé domácnosti a když ti totálně lehne PC můžeš si ty rady pustit jinde. Pro nedostatek času jsem ale tento projekt zastavil po zpracování první části a pro velký objem dat který by bylo nutno stahovat.

Takže sem si ten nápad docela zkrytizoval a nejrozumější asi bude zůstat u toho co navrhoval LTB v této diskusy předtím aby se do toho dostali všichni nebo všichni od Levelu 2,5 aby nám tam nepsal každy zelenáč který sem vleze.

Tak že spíše čekám na nějaký prostor který rychle najdu a kam budu moci vkládat svoje odkazy zrovna včera by se mi to hodilo vypracoval jsem odpověď přes 0,5 stránky ohledně odebrání a aktualizace wmv kodeku a v podpisu už nemám místo. Samozřejmě mohu si pro tento účel založit vlastní topic kde v první zprávě vysvětlím o co jde a do druhé si začnu třídit odkazy a v podpisu mi zbude jen odkaz na moje FAQ ale když už sem téma kolektivního FAQ načal je dobré ku prospěchu věci chvíli počkat.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 kvě 2007 11:11

Trošinku se mi zkrabatilo čelo, při tvé zmínce, "aby nám tam nepsal každý zelenáč". Je hodně lidiček s pár příspěvky a vědomostmi, jako hrom. A velmi snadno se může stát, že si takový člověk řekne, "Já se vám na 140 příspěvků můžu vys.at, když nechcete mé rady a zkušennosti, tak si trhněte nohou!" a půjde pryč :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 17 kvě 2007 11:53

Karlos máš pravdu že sme již svým přístupem pár odborníků přetáhly od jinud stejně se ale na fóru nezorientuješ po napsání prvního přízpěvku a ten 2,5 level není závazný sundám to klidně na 1,5 jen bych doopravdy nerad aby se tam objevovali odkazy někam jinam než na PC-help(pokud tu již byl problém úspěšně řešen) a na to se tu musíš trošku rozkoukat. Navíc jako admin víš dobře že i tak je práce dost tak proč si ji trochu neulehčit. i zněkolika málo přízpěvků se dá poznat jestli je dotyčný odborník ale jeden přízpěvek dle mého na to rozhodně nestačí.

(nezaslouženě jsi mě povýšil... :lol: ) //Karlos

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 19 pro 2007 08:24

omlouvám se předem za oživování tohoto topicu po takové době ale myslím že bychom to(minimálně v těch sekcích kam nejčastěji přispívám) měli co nejrychleji zavést

zároveň jsem ochoten docela dost FAQ(hlavně sekce s HW a síťě) vytvořit(ve spolupráci s nějákým modem)

taky bych navrhoval aby se to dělalo podobně jako na jiných fórech tzn. uživatel položí dotaz který je ve faq a dostane se mu upozornění že už se to tam vyřešilo a pak se(pokud to jeho problém vyřeší) thread zamkne a případně přesune na smetiště/smaže

FAQ bych opět udělal osvědčeným otázka odpověď/odkaz na řešení(klidně i jiné weby)

fórum tak určitě bude přehlednější - jelikož s přibývajícími uživateli a příspěvky tomu je spíše naopak

Ltb:předpokládám že import do phpbb v3 bude bez problémů?nerad bych to případně dělal 2x...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 26 pro 2007 00:13

Ahoj Weslo,
není se zač omlouvat, spíše naopak, díky za oživení.

Souhlasím, FAQ je potřeba, mnohé usnadní, urychlí, zpřehlední..pokud by jsi měl dostatek síly s FAQ začít, budu se ti snažit maximálně vyjít vstříc, s tím můžeš počítat :bigups:

phpbb 3.0 by ovlivnit faq nemělo, samozř. záleží, jakou formou bychom ho zpracovali.

Zdraví

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 pro 2007 11:44

Nedá mi to, neříci také něco k tomuto tématu. Domnívám se, že v FAQ by se měly řešit jen často frekventované dotazy, aby usnadnily rádcům opakovaní rad. Mnozí nováčci, zde na fóru, si dosavadní rady a odkazy uvedené v jednotlivých sekcích stejně nečtou a asi číst nebudou. Pro mnohé je i problém normální počítačová terminologie a pod uvedeným pojmem si nedokáží představit o co se jedná. Přílišný rozsah může také mnohé odradit se vůbec tam mrknout, protože jak sami víte, pojem hledat (tlačítko) většině návštěvníků nic neříká.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 26 pro 2007 11:58

to Jan Pašek
není problém pokud má někdo zájem a klidně i já si dám do podpisu užitečné odkazy co připravíš Ty :wink:
takhle toho bude víc jako rychlá nápověda a taky to bude víc na očích dost z vás je tu často a pro tazatele pak nebude problém si kliknout u vás na odkaz.
ps: tyhle věci jsou vždy plus pro ostatní a jistě by se u mě v podpisu našlo místo jak je prezentovat nebo šířit dál.Víme že ve FAQ většinou můžou být obecné věci - nedovedu si představit nápovědu na x stránek ale některé časté speciality se uchytí i mezi náma.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 26 pro 2007 15:08

Souhlasím s Picem, určitě musí být zachována podstata FAQ tj. Frequently Asked Questions (pouze ty časté, stále se opakující dotazy).

..to, že lidé nečtou manuály, nepoužívají tlačítko hledat, neradi listují v faq je, myslím, nekonečné téma 8) a původní záměr by to nemělo nijak ohrozit

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”