Zdravím,
už dlouho máme doma internet od společnosti Tlapnet. Jsme s nimi spokojení, protože kdykoliv byl nějaký problém, stačilo zvednout telefon...
Dneska jsem prováděl test internetu a vyšly mi až pozoruhodné výsledky. Je pravda, že jsem na vesnici, ale přece jenom (podle mapy pokrytí) nejsem periferií. S Tlapnetem máme smlouvu na internet 10Mbit, ale při testech se vytáhne maximálně na 5,88Mbit. Ano, Talpnet se sice chrání větičkou "až 10Mbit", ale myslím si, že by se naměřené hodnoty mělo tomuaspoň blížit a ne být téměř poloviční.
Myslíte si, že je tohle normální, nebo bych s tím měl něco dělat?
Pomalý internet; místo 10Mbit jen 6Mbit
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Pomalý internet; místo 10Mbit jen 6Mbit
Pokud to nemají garantováno, tak nic.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus změřit zde: http://rychlost.cz/ a vlož sem naměřené.
Rychlost by se měla blížit, ale podle zatížení sítě může kolísat.
Rychlost by se měla blížit, ale podle zatížení sítě může kolísat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ja mám DSL od telekomu, a v mojej lokalite mám tiež miesto 10MB, ktoré by som mal mať tiež len 6 MB, a nič stým neurobím, všetci internetový provideri sa väčšinou bránia tým, že rýchlosť najmä v problémových oblastiach nie je garantovaná, čo je uvedené aj v zmluve, ale vždy je o niečo vyššia ako nižší program, aj v tých problémových oblastiach, a to už stačí, aby človek platil za ten vyšší program, aj keď ani zďaleka to nie je proklamovaná rýchlosť. Pri prestupe na nižší 5MB program by som si nepomohol, lebo potom by som miesto 6MB mal už len 3MB, tak som to nechal tak, optika v mojej lokalite nebude dostupná asi nikdy, tak som rád tomu čo je k dispozícii.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus zatlačit na poskytovatele připojení. Pokud máš tyto hodnoty stále i v různou denní a noční dobu, tak bych reklamoval, protože to má do 10 daleko. Dolož mu to vícero údaji z měření v různou dobu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
Otázkou je, co má ve smlouvě o agregaci?
Tlacit na poskytovatele nema moc vyznam. Sam mam internet od O2 a tlacim na ne minimalne rok a nic.
V me lokalite je udavana max. rychlost 2MB. Jenze abych toho vubec dosahnul tak si musim platit 4MB a stejne podle testu mi sem dojde jen asi 1,6MB.
S O2 jsem komunikoval jak pisemne tak telefonicky tak i osobne na prodejne. Pokazde se zavazali to proverit ale pak stejne rekli ze je jim lito, ze nemohou v mem pripade nic delat.
Odesláno z mého GT-I9100G pomocí Tapatalk 2
V me lokalite je udavana max. rychlost 2MB. Jenze abych toho vubec dosahnul tak si musim platit 4MB a stejne podle testu mi sem dojde jen asi 1,6MB.
S O2 jsem komunikoval jak pisemne tak telefonicky tak i osobne na prodejne. Pokazde se zavazali to proverit ale pak stejne rekli ze je jim lito, ze nemohou v mem pripade nic delat.
Odesláno z mého GT-I9100G pomocí Tapatalk 2
Asus M5A78L-M LX V2
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
K modemu jste připojený přes Wi-Fi nebo pomocí kabelu? Pro přesnější měření použijte připojení kabelem. Je také dobré při měření ukončit všechny aplikace, co pracují s internetem jako je icq, mail atp...
Také zkoušejte měřit v různou denní dobu. Například večer bývá internet zatížený více než přes den.
Já měřím rychlost na ADSL.cz tak to můžete zkusit také http://goo.gl/XSJJf a vložte nám sem výsledky pro srovnání.
Viz např. moje měření:

Také zkoušejte měřit v různou denní dobu. Například večer bývá internet zatížený více než přes den.
Já měřím rychlost na ADSL.cz tak to můžete zkusit také http://goo.gl/XSJJf a vložte nám sem výsledky pro srovnání.
Viz např. moje měření:

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5772
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2063
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
- 6
- 3113
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4658
-
od meda2016
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 2964
-
od Alferi