Prosím poraďte - NOD 32 nebo Norton NIS 2007 ????
Prosím poraďte - NOD 32 nebo Norton NIS 2007 ????
Mám možnost užívat Jak NOD 32 tak i Norton NIS 2007. Spolu se nejspíš nesnesou a navíc dva antiviry jsou čirá blbost. Zatím mám NODa ale začínám pošilhávat po Nortonovi. CO DĚLAT ? Za nezaujatou radu odborníka (mimo tábor obojích skalních příznivců) předem děkuji. Tomáš.
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ani odborníci nejsou nezaujatí
nod je rychlej,nenáročnej a na špici v detekci.víš kde co dělá,je pro mě osobně čitelnej.
ale musíš instalovat další bezpečnostní programy.
NIS ti to obstará všechno,ale rozleze se ti po kompu jako chobotnice
takže nakonec museli vyvinout spešl odinstalátor,aby si jí odsekal choboty
takže v tom je mi nod sympatičtější.
samozřejmě,pokud se chování na netu nekoriguje,hlavně, mezi klávesnicí a židlí,
tak je to fuk

nod je rychlej,nenáročnej a na špici v detekci.víš kde co dělá,je pro mě osobně čitelnej.
ale musíš instalovat další bezpečnostní programy.
NIS ti to obstará všechno,ale rozleze se ti po kompu jako chobotnice

takže nakonec museli vyvinout spešl odinstalátor,aby si jí odsekal choboty

takže v tom je mi nod sympatičtější.
samozřejmě,pokud se chování na netu nekoriguje,hlavně, mezi klávesnicí a židlí,
tak je to fuk

Norton Internet Security 2007 = kvalitní antivirus využívající jednu z nejlepších databází virových signatur na světě. Silný v detekci,léčbě i v likvidaci potvor. Na poli bezpečnosti PCs již dlouho - zkušenosti,ověřená kvalita. Patří k nejpoužívanějším na světě a v různých testech dlouhodobě obsazuje ta nejlepší místa.
Kvalitní, do detailů nastavitelný firewall.
Antispywarová ochrana. Ochrana proti rootkitům - Bloodhound. Antispam. Autoprotect - sebeochrana. Blokování reklam , místních oken, ochrana prohlížeče , instant messagingu a kontrola E-mail pošty. Ochrana osobních údajů a antiphishing.
Přehledné menu v ČEŠTINĚ. Přístup k nastavením lze zaheslovat proti neoprávněné manipulaci cizích osob.
Osobně jsem používal NIS 2005, NIS 2006, NIS 2007, NIS 2007 v2. Nyní se chystám na Nortona 360.
Je pravdou že Nortoni mají ve zvyku se "zapustit" do Windowsů ale jsem toho názoru že aby mohl účinně chránit tolik věcí v nekonečně děravých Windowsech tak je to holt potřeba.
Zlí jazykové mají ve zvyku se držet starých klišé o systémové náročnosti Nortonů, dál straší historkami o dramatickém zpomalení PC ale to již dávno není pravdou.
Kaspersky Internet Security patří také k těm lepším . . . . . . pozn.: pro Horsta "Brizu" Fuchse

NOD 32 je bezesporu také kvalitní produkt ALE je to stále pouze antivir a nic víc. K tomu aby byl PC chráněn tolik jako s NIS, by bylo potřeba k němu doinstalovat hromadu dalších produktů (ať už free nebo placených) od různých společností což nemusí zaručit jejich dokonalou "slícovanost" a nepropustnost.
Cena antiviru NOD32 na rok = s DPH cca 1800,- Kč.
Cena NIS 2007 v2 na rok = s DPH cca 1400,- Kč.
ALE . . . . . . pokud si můžete dovolit čekat . . . . . tak ESET vyvíjí ESET Smart Security - balík. Zatím je to ve stádiu testování a až po finální verzi - čas ukáže jak schopná věc to bude.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”