Mám nové pc s Atomem D525 a grafikou ATI HD 5430. Bohužel se mi nedaří korektně zprovoznit akceleraci videa. Jediný přehrávač kde vše funguje je Media Center. Všude jinde buď akcelerace nejde vůbec nebo nefunguje jak má. Např. dvbviewer - na fullscreenu se mírně, ale neustále seká, přitom v grafika akceleruje, protože zatížení cpu je na 10-20%, zkoušel jsem už celou řadu kodeků, ale nikdy nedosáhnu plynulého hd videa. Ani akcelerace flashe nefunguje korektně, tam se video seká dokonce víc než když jede přes cpu.
Systém mám Windows 7 a nainstalované nejnovější ovladače i DirectX.
ATI HW akcelerace videa DXVA
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ATI HW akcelerace videa DXVA
Media center a vše korektně?
Jediný(asi kvalitní) kodek pro pc je ffdshow+jeho libavcodec na H264 pro dvbviewer.Pro pc přehrávaš MPC.http://www.highdef.cz/menu/navody/akcelerace.HD/akcelerace.HD.videa.grafickou.kartou_part1.php

Taky nemám rád media center, ale kupodivu jako jediný dokáže vše přehrát naprosto plynule. O to divnější mi je, že v jiných softech se mi toho zatím docílit nepodařilo.
Ffdshow jsem pochopitelně taky zkoušel, ale chová se to stejně podivně jako ostatní kodeky, sice akceleruje, ale plynulé to není ani náhodou :(
Ffdshow jsem pochopitelně taky zkoušel, ale chová se to stejně podivně jako ostatní kodeky, sice akceleruje, ale plynulé to není ani náhodou :(
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak nestíhá grafika.Jakou verzi dvbvieweru máš?
No grafika určitě stíhá, když v media centru jdou plynule i ty nejnáročnější videa i tv. Verzi teď z hlavy nevím, sedím u jiného stroje, ale ten problem není jen v dvbvieweru...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud grafika stíhá tak odinstaluj všechny balíky kodeků co tam máš(řádně vyčistit) a instal jen ffdshow.Pro H264 nastav libavkodek.Dvbviewer je ve verzi 5.Pokud máš starší tak aktualizuj.Pro video vyzkoušej MPC.Funguje bez problémů.http://mpc-hc.sourceforge.net/
Mno, před chvilkou jsem k tomu dorazil a vzpomněl jsem si na rčení, že nejnovější není vždycky nejlepší. Takže jsem jsem downgradoval catalysty na starší verzi a najednou všechno funguje jak má.
Poslední verze má zřejmě nějaký bug. Škoda, že mě to nenapdalo dřív, mohl jsem si ušetřit dvojí reinstal win.

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vyzkoušej to MPC+dvbviewer v poslední verzi + pro něj ffdshow s libavkodekem pro přehrávání HD a určitě zklamaný nebudeš.
MPC i ffdshow mám, ale problém se tam projevoval taky, nicméně vše vyřešila starší verze catalystů jak jsem psal v minulém příspěvku. Teď už přehrávání funguje ve všech programech jak s ffdshow dxva, tak i s jinými kodeky, které dxva umí.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten libavkodek jsem psal protože je obrazově nejkvalitnější a strčí do kapsy i takové jako jsou kodeky od cyberlinku-nera nebo elecardu a nejlepší na tom je,že je free.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2654
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 18:25
-
- 9
- 6097
-
od jval
04 bře 2025 20:41
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5768
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1176
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4294
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-