Zdravím,
potřeboval bych poradit, jak ve sloupci rodných čísel určit pohlaví, když víme, že ženy mají měsíc narození navýšený o hodnotu 50. Tzn. jak hromadně vyfiltrovat, případně upravit rodná čísla tak, abych následně mohl oddělit ženská rodná čísla a mužská?
Ideálně si to představuji tak, že se zbavím všech částí čísel tak, aby tam zůstala jen ta hodnota určující měsíc narození a pak použiji filtr větší než 12. Pro mě je to ale nepřekonatelný oříšek.
Př.r.č.
8405271226 (mužské)
8455271226 (ženské)
Moc děkuji za radu.
Určení pohlaví dle rodného čísla - vymazání části čísla Vyřešeno
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Určení pohlaví dle rodného čísla - vymazání části čísla
Pro Autora : V jakém programu se pohybujeme? Neboli kde to potřebuješ vyfiltrovat.
//Tento příspěvek zkrácen o reakci na OT příspěvky, které jsem smazal. Opravdu zde nejsme jazykový koutek a i když i mně srdce krvácí nad některými příspěvky, nechávám je bez komentáře. K OT přidám jen drobnost ze života. Mám moc dobrého kamaráda. Je to učitel, má dvě vysoké školy, mluví spisovně (za střízliva), jako kazatel a píše česky, jako Tatar. Je to totiž tím, že od narození až do dvaadvaceti let vyrůstal na Slovensku... Proto psaný projev nekomentuji, možná to psal Martin
//Karlos
//Tento příspěvek zkrácen o reakci na OT příspěvky, které jsem smazal. Opravdu zde nejsme jazykový koutek a i když i mně srdce krvácí nad některými příspěvky, nechávám je bez komentáře. K OT přidám jen drobnost ze života. Mám moc dobrého kamaráda. Je to učitel, má dvě vysoké školy, mluví spisovně (za střízliva), jako kazatel a píše česky, jako Tatar. Je to totiž tím, že od narození až do dvaadvaceti let vyrůstal na Slovensku... Proto psaný projev nekomentuji, možná to psal Martin

//Karlos
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...
Excel, zapomněl jsem uvést.
the ProtoType píše:Pro Autora : V jakém programu se pohybujeme? Neboli kde to potřebuješ vyfiltrovat.
//Karlos
-
- Pohlaví:
Tak já si dovolím uvést na správnou míru aspoň jeden OT příspěvek, jehož jsem ovšem nebyl autorem.To Vodny, změn si v profilu pohlaví, pokud tedy nejsi ženská.
Děkuji za info. Je možné toto aplikovat do sloupce s několika rodnými čísly jako podmíněné formátování, aby se mi např. ženy označily červeně? Potřebuji takto vyfiltrovat několik tisíc rodných čísel.
LuCaCZ píše:http://janvavrik.webnode.cz/news/excel-28-pohlavi-z-rodneho-cisla/
ano to jde a odpověděl sis sám > Podmíněné formátování (Excel 07,10 karta Domů, 03 nabídka Formát)
Naposledy upravil(a) LuCaCZ dne 13 úno 2013 20:35, celkem upraveno 1 x.
Změněno. Při rychlém zakládání účtu jsem zrovna této položce nevěnoval pozornost. Za vším hledej ženu :-)
Blue Spirit píše:Tak já si dovolím uvést na správnou míru aspoň jeden OT příspěvek, jehož jsem ovšem nebyl autorem.To Vodny, změn si v profilu pohlaví, pokud tedy nejsi ženská.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
the ProtoType píše:Pro Autora : V jakém programu se pohybujeme? Neboli kde to potřebuješ vyfiltrovat.
//Karlos
Karlosi, už mi skutečně s*r*š s tím podezříváním

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Děkuji mockrát, funguje.

LuCaCZ píše:ano to jde a odpověděl sis sám > Podmíněné formátování (Excel 07,10 karta Domů, 03 nabídka Formát)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3342
-
od elninoslov
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Co jako první udělat přenos tel čísla nebo aktivaci sim
od p3v4x » 04 říj 2024 15:26 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 3172