Určení pohlaví dle rodného čísla - vymazání části čísla Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Vodny
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Určení pohlaví dle rodného čísla - vymazání části čísla  Vyřešeno

Příspěvekod Vodny » 13 úno 2013 15:27

Zdravím,

potřeboval bych poradit, jak ve sloupci rodných čísel určit pohlaví, když víme, že ženy mají měsíc narození navýšený o hodnotu 50. Tzn. jak hromadně vyfiltrovat, případně upravit rodná čísla tak, abych následně mohl oddělit ženská rodná čísla a mužská?

Ideálně si to představuji tak, že se zbavím všech částí čísel tak, aby tam zůstala jen ta hodnota určující měsíc narození a pak použiji filtr větší než 12. Pro mě je to ale nepřekonatelný oříšek.

Př.r.č.

8405271226 (mužské)
8455271226 (ženské)

Moc děkuji za radu.

Reklama
the ProtoType
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Určení pohlaví dle rodného čísla - vymazání části čísla

Příspěvekod the ProtoType » 13 úno 2013 16:22

Pro Autora : V jakém programu se pohybujeme? Neboli kde to potřebuješ vyfiltrovat.

//Tento příspěvek zkrácen o reakci na OT příspěvky, které jsem smazal. Opravdu zde nejsme jazykový koutek a i když i mně srdce krvácí nad některými příspěvky, nechávám je bez komentáře. K OT přidám jen drobnost ze života. Mám moc dobrého kamaráda. Je to učitel, má dvě vysoké školy, mluví spisovně (za střízliva), jako kazatel a píše česky, jako Tatar. Je to totiž tím, že od narození až do dvaadvaceti let vyrůstal na Slovensku... Proto psaný projev nekomentuji, možná to psal Martin ;-)
//Karlos
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. :D

Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Vodny
nováček
Stav:

Příspěvekod Vodny » 13 úno 2013 18:51

Excel, zapomněl jsem uvést.

the ProtoType píše:Pro Autora : V jakém programu se pohybujeme? Neboli kde to potřebuješ vyfiltrovat.

//Tento příspěvek zkrácen o reakci na OT příspěvky, které jsem smazal. Opravdu zde nejsme jazykový koutek a i když i mně srdce krvácí nad některými příspěvky, nechávám je bez komentáře. K OT přidám jen drobnost ze života. Mám moc dobrého kamaráda. Je to učitel, má dvě vysoké školy, mluví spisovně (za střízliva), jako kazatel a píše česky, jako Tatar. Je to totiž tím, že od narození až do dvaadvaceti let vyrůstal na Slovensku... Proto psaný projev nekomentuji, možná to psal Martin ;-)
//Karlos

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 13 úno 2013 18:55

Tak já si dovolím uvést na správnou míru aspoň jeden OT příspěvek, jehož jsem ovšem nebyl autorem.To Vodny, změn si v profilu pohlaví, pokud tedy nejsi ženská.

Vodny
nováček
Stav:

Příspěvekod Vodny » 13 úno 2013 18:57

Děkuji za info. Je možné toto aplikovat do sloupce s několika rodnými čísly jako podmíněné formátování, aby se mi např. ženy označily červeně? Potřebuji takto vyfiltrovat několik tisíc rodných čísel.

LuCaCZ píše:http://janvavrik.webnode.cz/news/excel-28-pohlavi-z-rodneho-cisla/

LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LuCaCZ » 13 úno 2013 19:15

ano to jde a odpověděl sis sám > Podmíněné formátování (Excel 07,10 karta Domů, 03 nabídka Formát)
Naposledy upravil(a) LuCaCZ dne 13 úno 2013 20:35, celkem upraveno 1 x.

Vodny
nováček
Stav:

Příspěvekod Vodny » 13 úno 2013 20:06

Změněno. Při rychlém zakládání účtu jsem zrovna této položce nevěnoval pozornost. Za vším hledej ženu :-)

Blue Spirit píše:Tak já si dovolím uvést na správnou míru aspoň jeden OT příspěvek, jehož jsem ovšem nebyl autorem.To Vodny, změn si v profilu pohlaví, pokud tedy nejsi ženská.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 13 úno 2013 20:44

the ProtoType píše:Pro Autora : V jakém programu se pohybujeme? Neboli kde to potřebuješ vyfiltrovat.

//Karlos

Karlosi, už mi skutečně s*r*š s tím podezříváním ;) .
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Vodny
nováček
Stav:

Příspěvekod Vodny » 13 úno 2013 21:24

Děkuji mockrát, funguje. :thumbup:

LuCaCZ píše:ano to jde a odpověděl sis sám > Podmíněné formátování (Excel 07,10 karta Domů, 03 nabídka Formát)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”