Dotaz na zkušeného hackera či programátora
Re: Dotaz na zkušeného hackera či programátora
Tento virus jsem chytil 3x (vždy na Firefoxu, systémový bod obnovy na jiném uživatelském účtu vždy zabral) a pravděpodobně 3x jsem ho stačil odstřelit ještě než kompletně nastartoval ... protože jsem měl ve Firefoxu otevřeno desítky tabů, Firefox byl tedy dost zpomalený a já si vždy uvědomil, že najednou jakoby nereaguje už vůbec. Po otevření Správce úloh jsem zjistil běžící proces Adobe Acrobatu, ačkoli jsem žádný dokument AA nenačítal. Proces jsem odstřelil a vir už nenaběhl. Stačilo ho poté odmáznout na obvyklém místě, to se při jeho běhu nedá (dokážu totiž problikávat i za obrazovku se žádostí o výkupné) a to ani s Unlockerem. Takže mám takovou skromnou domněnku, že využívá děravý Adobe, jak přesně nevím, ale na Netu je o dírách Adobe popsáno docela dost.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Adobe má skutečně díry , snaží se to zaplácat , stále aktualizace moc nepomáhají. Ale aktualizace doporučuji. Víc by k tomu mohl napsat fredik.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Jako ze je to realne bezici Acrobat.exe ? To se mi nezda, nebyl to spise Flash? Neznas presny nazev procesu?
Tak na 99% to byl Acrobat.exe, protože jsem jen koukl na proces a bylo mi jasné, k jakému programu to patří, teď jsem pustil YouTube video v celoobrazovkovém režimu, dole na panelu mi flash seděl a ve správci úloh v XP nic podobného s čím bych si Acrobat spletl není ...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ja ti to nemam za zle, ze pracujes na systeme, ktory ti vyhovuje. Bol by som ovsem rad, ak by si to tak spravil reciprocne. Ak mas cas skumat "JAK" je to pre teba navhodnejsi system.
Mnohi z nas potrebuju na strojoch hlavne pracovat, tudiz prechod ku konkurencii nieje az tak narocny ked to spocitas na financie a to aj za cenu niektorych dodatocnych rieseni.
Mac ma a vzdy mal spickove programove vybavenie a to aj v dobach rechnerov Commodore Amiga, ktore sa pouzivali v TV stuadiach v spolupraci s genlockom. Spolupracoval som s technikmi v STV volakedy davno, ktori sa pokusali robit nejake efekty na A2000.
Ano na Linuxe to nebolo s aplikaciami az tak ruzove, bohuzial nikdy som nemal na Mac, resp. na Mac este ano, ale tam sa programy nedali kradnut ako na BillOS.
Mnohi z nas potrebuju na strojoch hlavne pracovat, tudiz prechod ku konkurencii nieje az tak narocny ked to spocitas na financie a to aj za cenu niektorych dodatocnych rieseni.
Mac ma a vzdy mal spickove programove vybavenie a to aj v dobach rechnerov Commodore Amiga, ktore sa pouzivali v TV stuadiach v spolupraci s genlockom. Spolupracoval som s technikmi v STV volakedy davno, ktori sa pokusali robit nejake efekty na A2000.
Ano na Linuxe to nebolo s aplikaciami az tak ruzove, bohuzial nikdy som nemal na Mac, resp. na Mac este ano, ale tam sa programy nedali kradnut ako na BillOS.
Ot: Na A2000 nez si koupili SGI? :-) jo i ceska televize par jednoduchych efektu na Amize udelala. V te dobe to bylo low cost funkcni reseni. Mac je spise genialne jednoduchy pro BFU, ono ja take jsem ho nemel a nelaka e, nato jsem moc IT. e to pise o tom ze uzivatele macu nejak nemaji potrebu resit, kolik co stoji, tedy ani crackovat... Takze sis to musel cracknout sam. Mam iOS a nejakych podle Appstore mam 10K+ aplikaci a vsechny legalne, JB nemam. A lze to mit skoro zadarmo, ovsem genialita applu nebere konce, kdyz to vidim, ostatni neresi a kupuji cim dal vic...
Jaky free antivirak radite?
Avast nebo avg free? Nebo jiny?
Avast nebo avg free? Nebo jiny?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
AVAST, ale ani AVG by sis nepohoršil. Záleží na tvých preferencích a jak ti sedne. Hlavně ale ne MSE.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Tak avg neni cesky davno, avast z vetsi casti asi ano, doufam ze jsem to neobratil...
Takze myslis ze oba jsou stejne kvalitni stejne malo zatezuji system a ze sjou teda rovnocenny?
Takze myslis ze oba jsou stejne kvalitni stejne malo zatezuji system a ze sjou teda rovnocenny?
Česky nebo český? Česky je i AVG free edice:

Český co do původu resp. současného majoritního vlastníka...
Oba systémy pocházejí z Česla konce 80 let (ms-dos) co pamatuji a AVG mělo v jednu dobu (tak 10 let zpět) velmi špatnou pověst co do velké brzdy počítače.
Oba systémy pocházejí z Česla konce 80 let (ms-dos) co pamatuji a AVG mělo v jednu dobu (tak 10 let zpět) velmi špatnou pověst co do velké brzdy počítače.
Česlo neznám a Avast spíš zpomaloval PC na polovičku ...
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”