podpis není popis

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

weem
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

podpis není popis

Příspěvekod weem » 06 čer 2007 14:32

Tak se na vás obracím s trošku netypickou žádostí. Již na více fórech mě toto pobuřovalo. Podpisy, resp. uvádění své PC sestavy, připadá mi to trošku jako "machrování" (sám mám celkem silný komp, a taky se s tim nechlubim), upřímě; co je mi do toho, že někdo má 3GB RAM? Tohle je jen můj názor, ale bych bych rád, kdyby se proti tomu ještě někdo postavil. Podpisy jsou přece na oblíbené slogany, URL, nebo životní motta, na tohle ne. Děkuju předem všem co se ke mě přidají. (mimochodem, ti co to v podpisech mají, to doufám nebudou brát nějak osobně).
GeForce 8800GT, ATI Radeon HD 5850, AMD Phenom II X4 955 (3,2Ghz), 4GB RAM (DDR3 1600Mhz), 1000 GB HDD (Samsung F1), M4A8TD EVO motherboard

Reklama
Verxes
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Verxes » 06 čer 2007 15:02

Já tě docela chápu,
ale tento podpis mám pouze na tomto fóru, protože je to zaměřené na PC obecně a z toho plyne, že se tady nebavíme o počasí (i když někdy taky :D ), a když potřebuješ něco poradit s kompem, tak než abych uváděl typ procesoru, grafiky, operačního systému apod. tak raději napíšu viz podpis a těmito 9 znaky jsem si ušetřil vypisování konfigurace počítače..
Mohla by na to být ale speciální kolonka (třeba nějaký malý logo u přezdívky a konfigurace by se zobrazila v náhledu, nebo tak něco..)
Naposledy upravil(a) Verxes dne 06 čer 2007 15:03, celkem upraveno 1 x.

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nuggett » 06 čer 2007 15:02

Tobě do toho třeba nic být nemusí, ale například na fórech o počítačích nebo hrách je to k výhodě. Si představ že budeš chtít někomu pomoct třeba s hardwarem nebo i softwarem anebo dokonce se hrou(jestli mu ten či onen program, hra pojede), no ale jelikož nevíš jakou má konfiguraci, tak se ho nejdřív na to musíš zeptat...a to je podle mě ztráta času. Nebral bych to jako machrování, ale info.

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Verxes » 06 čer 2007 15:04

nuggett píše:Tobě do toho třeba nic být nemusí, ale například na fórech o počítačích nebo hrách je to k výhodě. Si představ že budeš chtít někomu pomoct třeba s hardwarem nebo i softwarem anebo dokonce se hrou(jestli mu ten či onen program, hra pojede), no ale jelikož nevíš jakou má konfiguraci, tak se ho nejdřív na to musíš zeptat...a to je podle mě ztráta času. Nebral bych to jako machrování, ale info.

Souhlasim, a docela by nebylo špatný zavést to jako další údaj při registraci, aby otázky přesně toho typu co zmiňuješ ubyly...

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 06 čer 2007 15:12

Nejedná se o "machrování" kolikrát když se tu řeší problém s HW tak to usnadní práci viz jak už bylo zmíněno.

Verxes píše:Souhlasim, a docela by nebylo špatný zavést to jako další údaj při registraci, aby otázky přesně toho typu co zmiňuješ ubyly...
V blízké době by se tato možnost měla objevit viz:
Návrh na přidání kolonky konfigurace počítače do...

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 06 čer 2007 15:18

a víte že mě to ani nenapadlo, ta kolonka by byla super, každého uživatele třeba pod hodností rolovací menu HW konfigurace... tak by se to vyřešilo
GeForce 8800GT, ATI Radeon HD 5850, AMD Phenom II X4 955 (3,2Ghz), 4GB RAM (DDR3 1600Mhz), 1000 GB HDD (Samsung F1), M4A8TD EVO motherboard

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Verxes » 06 čer 2007 15:18

fredik píše:V blízké době by se tato možnost měla objevit viz:
Návrh na přidání kolonky konfigurace počítače do...

jj, koukám, tak to ok, zase bude krok k lepšímu fóru..
Takže až tato možnost opravdu nastane, tak si do podpisu dám klidně nějaký motto, ale zatim to necham tak jak to mám..

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 06 čer 2007 15:26

souhlasíte s tím rol. menu?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 06 čer 2007 17:30

Určitě by to bylo dobré.Myslím si ,že popis sestavy není machrováním ale užitečný odkaz,ze kterého lze mnohé předpovědět.Kdybych chtěl machrovat-vymyslím si počítač za 150tisíc a dokažte mi,že ho nemám. Všimni si ,že u spousty otázek se odpovídající ptá na konfiguraci aby vyloučil chybu hardwaru (typicky u her).Což by jistě nemusel a mohl si to přečíst v popisu.
Takže já jsem určitě pro popis sestavy.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Verxes » 06 čer 2007 18:05

weem píše:souhlasíte s tím rol. menu?

Mě je celkem jedno, jak to bude provedený, to nechám na autorovi, hlavně že ta možnost tady bude a taky plno lidem dojde, že když tam ta kolonka bude, že by jí teda mohli vyplnit.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 06 čer 2007 19:05

Jen si trochu pošťourám vyjádřete se jak často řešíte závady kámošům na PC pak je celá konfig vašeho PC velmi zavádějící.
Ostatně stačí v rubrice vše ostatní založit Diskusy Konfigurace Mého PC a odkaz na příslušnou odpověď si dát do podpisu postupně se tam všichni naskládáme a nebudeme omezeni počtem a délkou jednotlivých řádků. Pro Site admina (LTB) je to bez práce a pokud řešíš svůj PC stačí jen odkázat do podpisu. Opravy se řeší za pomoci tlačítka upravit.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 06 čer 2007 19:37

Ja to tam mam jenom na tomhle foru. A navic ja se svym kompem fakt machrovat nemuzu. Je to jenom proto, aby se v pripade nejakeho problemu mohl ten kdo mi chce poradit kouknout na moji sestavu ja v tom nic jinyho nevidim :D
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”