Dobrý den, potýkám se s problémem připojením na wifi více notebooků v domácnosti. Abych popsal situaci: Vše jelo asi 4 roky po sobě a oba notebooky se v pohodě připojili pod DHCP automaticky.. Dnes se mi notebook sám od sebe odpojuje od routeru a hned připoji asi po 5 sekundách, zárověň vypadne internet na druhém notebooku. Zdá se mi, že to dělá jen při větším přetížením, např sleduji YT videa, hraju hry atp- ale nevím jestli je to tím.
Internet funguje, ale co chvíli padá... Děkuji za každou radu. S pozdravem aL-cAponE...
Nelze připojit 2 Notebooky na jednu wifi
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze připojit 2 Notebooky na jednu wifi
Zkus restartovat, ne resetovat, router
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Celé wifi jsem restartoval, resetoval prostě vše. Zkoušel nahrát nový Firmware nic nepohohlo. Problém začal dnes. Dělá to když je druhý člověk na ntb a i Já zároveň.. Pere se to o net jak o život, proto nic nejde.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus si nastavit IP napevno
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Proskenuj okoli jestli soused nekoupil wifi ap a neposadil ho na stejny kanal...
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Možná to u tebe vypadá jako u nás v baráku:-) Proskenuj kanály a nastav v routeru ten nejmíň vytíženej.
Pak by bylo ještě dobrý něčím otestovat stabilitu spojení počítače a routeru. Já na to používám PingTestEasy.
Pak by bylo ještě dobrý něčím otestovat stabilitu spojení počítače a routeru. Já na to používám PingTestEasy.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
To co pozorujes, je normalne spravanie sa wifi klientskych stanic (pocitacov) v prostredi s odrazmi signalu. Ovplyvnovanie a vypadavanie je zavisle na tom ako silna je odrazena vlna a to z kazdeho wifi zariadenia. Odrazy su silnejsie ak sa pouzije silnejsia antena na routri ako je standarne instalovana, alebo sa pouzije vysoky vysielaci vykon, pricom za vysoky sa povazuje vyssi nez je potrebne na bezchybnu komunikaciu.
Napriklad specifikacia povoluje max. vysielaci vykon z nateny 20dBm, ale na blizku komunikaciu staci uplne vpohode aj 4dBm, alebo dokonca aj -10dBm ak je AP vo vzialenosti do 3m (bez prekazok).
Napriklad specifikacia povoluje max. vysielaci vykon z nateny 20dBm, ale na blizku komunikaciu staci uplne vpohode aj 4dBm, alebo dokonca aj -10dBm ak je AP vo vzialenosti do 3m (bez prekazok).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2484
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 08:55
-
- 6
- 3117
-
od RIKI22
03 srp 2024 21:26
-
-
Kdo umí číst kód HTML? Doladit jednu podmínku. Příloha(y)
od Minapark » 06 led 2025 09:21 » v Programování a tvorba webu - 22
- 10008
-
od Minapark
20 led 2025 16:54
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2420