Zdravím,
přítelkyni se porouchal notebook, měla tam OEM verzi win Vista. V servise jí přeinstalovali systém na Win 7 a notebook vrátili. Zaplatila jen 600,-. Je možné nějak zjistit, zda je Win legální nebo ne? Aby jí případné aktualizace nezapříčinily zčernání obrazovky.
Děkuji.
Lze rozeznat nelegální WIN 7?
Re: Lze rozeznat nelegální WIN 7?
Asi nějakej nástroj od microsoftu, ale ten když to ověří, a bude to nelegální, tak ti to rovnou blokne.
Napiš pkey do google, jeslti ti ho najde. Jestli jo, je to jasný.
Napiš pkey do google, jeslti ti ho najde. Jestli jo, je to jasný.
Just Fucking Google It!
Jednoduse: neni na danovem dokladu = nelegalni
Pokud je to OEM aktivovana pres klic v BIOSu a certifikat, tak neexistuje zpusob jak poznat legalnost OS jen ze samotneho OS, protoze se nijak nelisi od OS ktery je vyrobcem predinstalovan. Zadna uprava, zadny loader, nic.
Pokud je to OEM aktivovana pres klic v BIOSu a certifikat, tak neexistuje zpusob jak poznat legalnost OS jen ze samotneho OS, protoze se nijak nelisi od OS ktery je vyrobcem predinstalovan. Zadna uprava, zadny loader, nic.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 18 bře 2013 17:19, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To je dobrej servis. Kde ho najdu? Mám tu pár PC, ne který by se W7 hodily. Zadarmo.
// Líbí.

// Myloš
// Líbí.

// Myloš
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Nainstaluj na něj nejnovější aktualizace. Jestli tě pak na startu upozorní, že máš nelegální Windows, tak je to jasné. Ale existují programy, které dokážou oklamat všechny ochrany proti nelegálnímu používání.
Jestli jsou samozřejmě tak inteligentní a nainstalujou je tam.
Jestli jsou samozřejmě tak inteligentní a nainstalujou je tam.
Je to notebook přítelkyně, takže na to mrknu až v pátek. Díky za info.
Adys: A to upozorní na startu instalací aktualizací nebo až je nainstaluju, restartuju notebook, tak při startu NTB?
Adys: A to upozorní na startu instalací aktualizací nebo až je nainstaluju, restartuju notebook, tak při startu NTB?
Naposledy upravil(a) cross dne 18 bře 2013 17:38, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
memphisto: Když tento MS nástroj zjistí, že je OS nelegální, tak asi hned podnikne nějaké kroky, ne?
Pokud je to OEM verze urcena pro ten konkretni typ notebooku, tak to samozrejmne projde vsemi overenimi pravosti a neni v tom instalovan zadny program navic. Budou fungovat vsecky aktualizace jako u legalni verze.
K tomu, ze je ta instalace nelegalni mi uplne staci to, ze je ZADARMO bez dokladu. Nikdo nerozdava legalni Windows, takze neni co rozeznavat.
K tomu, ze je ta instalace nelegalni mi uplne staci to, ze je ZADARMO bez dokladu. Nikdo nerozdava legalni Windows, takze neni co rozeznavat.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
cross píše:memphisto: Když tento MS nástroj zjistí, že je OS nelegální, tak asi hned podnikne nějaké kroky, ne?
A co je vlastně podstatou tvého dotazu? Pokud - jak píšeš v úvodním příspěvku
postupuj podle návodu memphista.cross píše:Je možné nějak zjistit, zda je Win legální nebo ne?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Nastroj overeni pravosti rekne, ze Windows jsou legalni a podekuje za zakoupeni. A legalni stejne nebudou.
Predpokladam ze ze na tom dokladu ze servisu je tech 600 Kc jen za praci.
Predpokladam ze ze na tom dokladu ze servisu je tech 600 Kc jen za praci.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
d1amond píše:To je dobrej servis. Kde ho najdu? Mám tu pár PC, ne který by se W7 hodily. Zadarmo.
// Líbí.![]()
![]()
// Myloš
Jsem ti k službám.

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”