Ahoj,
už se to tu několikrát řešilo, ale žádné kloudné řešení jsem zde (ani na jiných fórech) nenašel. Monitor zarputile ukazuje "no signal". Po spuštění běží zdroj a PC bliká, jako že pracuje. Klávesnice ani myš se ale nerozsvítí.
Obrazovka i kabel funguje, zkoušel jsem ji zapojit do jiného pc. Vyčistil jsem (DDR2) RAMky a zkusil odpojit. Vyměnil jsem grafickou kartu, taky nepomohlo. Resetoval jsem CMOS. A pak mi došly nápady.
Při spouštění počítače někdy deska vyšle morseovkou 'SO' (jedno dlouhé písknutí, tři krátké), což předtím nedělala a moc nevím, o čem to vypovídá.
Máte s tím někdo zkušenosti? Budu muset pro novou základní desku? (současná deska: Asus P5N-E SLI)
Díky předem za nápady
Obrazovka nepřijímá signál od PC Vyřešeno
Re: Obrazovka nepřijímá signál od PC
Dlouhe pipnuti a tri kratke znamena chyba pameti (tu bych otestoval v jinem PC) a nebo, coz muze byt horsi, jejiho radice (cemuz by odpovidalo ze se chyba objevi pouze nekdy)
chyba paměti... zkusil jsem tam dát cizí ramku a pořád nic. Ale stejně by měl najet alespoň bios i bez ramky.
Řadič... to je předpokládám na motherboardu? Nemám problém s výměnou MB, ale nerad bych to dělal zbytečně. Lze to nějak ozkoušet?
Řadič... to je předpokládám na motherboardu? Nemám problém s výměnou MB, ale nerad bych to dělal zbytečně. Lze to nějak ozkoušet?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si Goldmemory a otestuj Paměť RAM.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jak?
Nemám monitor... Myslíš na jiném pc? Budu se opakovat, ale bez ramky by měl naběhnout bios

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jsi na omylu, bez RAMky nenaběhne vůbec nic, maximálně Ti vypípá chybu!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jinou GK není li tu integrovaná.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
No, nicméně dneska jsem zkoušel cizí ramku a nenaskočilo. Grafickou kartu jsem taky zkoušel. Připadám si hloupě, ale vážně už jsem to psal :) Asi budu muset koupit MB, pak dám vědět, jak to dopadlo
To jsem ještě nezkoušel. Je teda celkem nový (asi 6 měsíců), ale zase byl relativně levný, tak to byl možná nějaký zmetek. Zkusím, díky
podobný problém jsem nedávno řešil s kamošem. Počítač se nejdříve náhodně sekal (naběhl až na několikátý pokus), divné cvakání v HDD přičemž v jiném pc v pohode, vymena kabeláže a zdroje napomohla a za čas po zapnutí jen černá obrazovka, vylučovací metodou zkoušení komponent jsme došli k závěru vadné základní desky.
Re: Obrazovka nepřijímá signál od PC Vyřešeno
Tak základní deska skutečně problém vyřešila. Díky za nápady
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nedetekován signál (černá obrazovka) při spuštění PC
od zerbngr » 01 črc 2024 17:37 » v Problémy s hardwarem - 13
- 4617