Zdravím,
zajímalo by mě zda-li se někde v Čechách dají sehnat anglické popisky/polepky klávesnice (potřebuji to kvůli programování)?
Hledal jsem na netu a nic jsem nenašel, ale pokud někdo ví jak a kde se dají sehnat, nechť prosím poradí.
Btw.: Programuju si pro zábavu. Není to nic velkého, ale když chci napsat např.: # nebo {, tak je celkem umění to na klávesnici napsat. :)
Popisky klávesnice
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Popisky klávesnice
Není to přímo odpověď na Tvoji otázku, ale zkus si stáhnout Mapu znaků, tam najdeš všechno, co potřebuješ a práce s ní je mnohem rychlejší a pohodlnější, než pořád shánět klávesové zkratky apod.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
peyrac10:
Pokud je potřeba tu a tam napsat nějaký takový znak, proč ne, ale pokud je máš psát často (viz gdulikova slova o programování), považuji takové řešení za drbánmí levou nohou za pravým uchem.
gdulik:
Namapuj si vlastní klávesnici. Já to tak udělal a mám na ní jak českou diakritiku, tak všechny pro mě (ne)potřebné znaky:
@#$%^&*[]{}<>~÷×ß
Uvažuju ale o tom, že ji ještě dodělám a namapuju si tam typografické pomlčky, uvozovky…, které jsem si navykl sice psát číselným kódem, ale není to vysloveně pohodlné.
Slouží k tomu The Microsoft Keyboard Layout Creator
Díky tomu jsem mohl poslat ke všem čertům anglickou klávesnici, mám jen tu jednu svoji univerzální a nehrozí mi, že bych ji nějak omylem přepnul (setkal jsem se už s programem, který to dělal sám od sebe).
Pokud je potřeba tu a tam napsat nějaký takový znak, proč ne, ale pokud je máš psát často (viz gdulikova slova o programování), považuji takové řešení za drbánmí levou nohou za pravým uchem.
gdulik:
Namapuj si vlastní klávesnici. Já to tak udělal a mám na ní jak českou diakritiku, tak všechny pro mě (ne)potřebné znaky:
@#$%^&*[]{}<>~÷×ß
Uvažuju ale o tom, že ji ještě dodělám a namapuju si tam typografické pomlčky, uvozovky…, které jsem si navykl sice psát číselným kódem, ale není to vysloveně pohodlné.
Slouží k tomu The Microsoft Keyboard Layout Creator
Díky tomu jsem mohl poslat ke všem čertům anglickou klávesnici, mám jen tu jednu svoji univerzální a nehrozí mi, že bych ji nějak omylem přepnul (setkal jsem se už s programem, který to dělal sám od sebe).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
gdulik píše:anglické popisky/polepky klávesnice
Vidis, ja zil doted v domeni, ze CZ klavesnice je 'postavena' na EN zakladu, tedy obsahuje EN i CZ znaky. Co to mas za klaviaturu?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Děkuji za odpovědi,
Myloši zkusím to a uvidím. Doufám, že bude na W8 fungovat bez problémů.
Zeusi (správně by to mělo být Die, ale co) mám Genius KB-06XE. Patří mezi nejlevnější klávesnice, ale mě stačí. Na klávesnici s českými popisky chybí například složené závorky, křížek a mnoho dalších.
Myloši zkusím to a uvidím. Doufám, že bude na W8 fungovat bez problémů.
Zeusi (správně by to mělo být Die, ale co) mám Genius KB-06XE. Patří mezi nejlevnější klávesnice, ale mě stačí. Na klávesnici s českými popisky chybí například složené závorky, křížek a mnoho dalších.
# = AltGr + x
{ = AltGr + b
Pro zkoumání klávesnice, kde se nachází jaký znak, je skvělá Maximus Optimus klávesnice, drobná potíž je, že stojí kolem 30 000 Kč. Softwarová obdoba je Hot Virtual Keyboard >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=219 - je to sice shareware, ale můžeš ho (s neomezenými funkcemi) "hodnotit" libovolně dlouhou dobu ...
Art Lebedev: Optimus Maximus klávesnice
Hot Virtual Keyboard

Znaky klávesnice při stisknutém AltGr ve Win XP

{ = AltGr + b
Pro zkoumání klávesnice, kde se nachází jaký znak, je skvělá Maximus Optimus klávesnice, drobná potíž je, že stojí kolem 30 000 Kč. Softwarová obdoba je Hot Virtual Keyboard >>> viewtopic.php?f=3&t=38558&start=219 - je to sice shareware, ale můžeš ho (s neomezenými funkcemi) "hodnotit" libovolně dlouhou dobu ...
Art Lebedev: Optimus Maximus klávesnice
Hot Virtual Keyboard

Znaky klávesnice při stisknutém AltGr ve Win XP

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
gdulik píše:mám Genius KB-06XE
Jestli ma vespod K627, tak ja ty znaky na ni mam od vyroby natistene. Stejne tak i KB-09e (aka KB-0138).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1837
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 14:17