O2 sem tam nedorozumění nebo vyloženě podvody na zákazníka?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

O2 sem tam nedorozumění nebo vyloženě podvody na zákazníka?

Příspěvekod alias75 » 21 čer 2007 18:23

Tak jsem se rozhodl trochu zvednou svoje připojení od O2 ,protože ty 2Mb jsou zoufalé.Ještě s FUP 8Gb a skokem na 128kb no to mne drtí.Nechci ale žehrat na pozdní zvyšování rychlosti nebo podobně ,ale zaujala mne vyloženě lživá informace na jejich stránkách.

Obrázek

Nedá se ani mluvit o omylu nebo o nepřesnosti jak se mne snažil přesvědčit jeden pracovník na telefonní lince O2.Když jsem se ho ptal na ono jak tam mají napsáno doslova „neomezené množství stažených dat“ a že mě tam poněkud nesedí dole znázornění obrázek s FUP.Pro laika který chce neomezené stahování dat (ať už z jakého koliv důvodu,nechci tu řešit P2P sítě apod.) a mnoho tomu nerozumí nebo se nepodívá podrobněji ,je tato informace naprosto dostačující a objednává.
Jenže ten obrázek s FUP.Na můj dotaz co to tam dělá mě pracovník řekl že jde o FUP k tomu tarifu na který se ptám.Ovšem samozřejmě chápu že O2 má i u tarifu 6Mb FUP (u jiné firmy ne ,ale tady to chápu).A jsme u jádra pudla ,to neomezené stahování dat je prý mírně nepřesné a je tím myšleno připojení non-stop.AHA tak to jo já tušil ,že asi nebudu na úrovni O2.Na moji námitku ,že mě to přijde spíš hodně zavádějící než mírně nepřesné ,mě bylo sděleno ,že každý to chápe jinak.Zase AHA ,opravdu bude muset O2 vydat slovník výrazů použitých ve svých obchodních materiálech.Protože o pár řádků výše je zase slovní spojení ,které podle mne má znamenat ,že se jedná o non-stop připojení „připojení k internetu 24 hodin denně“.Nebo to zase chápu jinak???
Ať se na mne nikdo nezlobí ale tohle považuji za lež a ne nepřesnost.
No nic .Už jsem ok ,jen jsem se potřeboval vybít abych nemusel někoho ubít.Díky za PC-Help a téma „Vše ostatní“ .
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 21 čer 2007 18:38

Asi myslí neomezené celkově, do FUPu + po FUPu(což je ovšem bída)...

Takže "neomezeně" je jen takové "neomezeně"
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 21 čer 2007 18:55

Tak takhle obhajovat blbosti na jejich stránkách toho tajtrdlíka nenapadlo.Doufám že nekouká na toto fórum ,protože bych jim nerad poskytoval návod na výmluvy.Když nad tím tak uvažuji tak by to pro ně byla stejně ubohá výmluva.Být ty zákazník tak by jsi to vzal???Myslím tím ,jako tvrzení na obhájení obchodních údajů.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 čer 2007 20:23

Hlavně, že se u nich reklamštinou nemluví, ale určitě píše. Nemlich na tom jsem včera mudroval, jestli nemám změnit poskytovatele na jejich stránkách, když přišel soused, že mu nejde internet. Má O2 a tak jsem zjistil, že to je na straně poskytovatele. Volal na bezplatnou linku, kde se dověděl, že oni žádnou poruchu hlášenou nemají. Tak mu sdělil důvěrně, že tedy tu poruchu jim oznamuje. To prý nejde, tak jsme ověřili, že to nejde dalším a pak teprve, že se na to podívají a zavolají telefonicky na číslo, které si vyžádali. Internet jim nešel od 8 hod. včera do 22hod, kdy soused šel spát. Nezavolali, ale dnes dopoledne 9 hod. již to jim jede. Ochota k pohledání.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 21 čer 2007 21:21

A co čekáte? Když má O2 téměř monopol, tak snad nečekáte že se bude chovat slušně? V jaké zemi to žijete :-(

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 21 čer 2007 21:38

Alias75:a kde to mají jinak?Nikde ... (btw. u 2Mbit je FUP 12GB)

neomezené množství stažených dat znamená že si můžeš stáhnout kolik dat chceš - o tom jakou rychlostí se tam nepíše

tajtrlík čte tohle fórum(i když ke mě se dovolat nedá) :D :D

Pic:nj jak myslíš že to chodí jinde?úplně stejně ...

ini808:monopol O2 opravdu nemá - což si můžeš ověřit když dáš do google poskytovatele připojení k internetu

zklamali jste mě pánové - čekal jsem že si zjistíte informace předtím než si začnete stěžovat na něco o čem nic nevíte :evil:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 21 čer 2007 22:13

Weslo píše:neomezené množství stažených dat znamená že si můžeš stáhnout kolik dat chceš - o tom jakou rychlostí se tam nepíše

A to je právě ta lumpárna! Je to stejně nefér jako nabídka letenky do londýna za 199 Kč. Tam se taky neříká, že k tomu je nutné ještě zaplatit několik tisíc letištních a jiných poplatků.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 21 čer 2007 22:25

mmmartin píše:A to je právě ta lumpárna!

no podle učebnic ekonomie se tomu říká marketing - a kdo je blbej tak na to skočí
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 22 čer 2007 10:51

weslo:
-kde to mají jinde? třeba zde cit:"V rámci všech variant připojení není uplatňována tzv. Faire Use Policy (FUP) omezující maximální přenosové rychlosti podle počtu přenesených dat, tedy platí, že u všech variant připojení je v ceně neomezené stahování dat. Garance rychlosti je 90% i ve špičce dne." Třeba takové UPC má ceník přehledný i pro naprostého laika.Jestli jsi si všiml tak nežehrám na FUP jako takové ,ale na formu jako to prezentují.To žeje to prezentováno hloupě ne-li lživě o tom se bavit nehodlám.
A koukám že jsi jak O2 taky jen tak polovičatě.Můj limit je 3GB ne jak jsem milně psal 8GB.
Obrázek
Měl by jsi si zjistit konkrétní údaje k danému problému než začneš něco tvrdit.O2 má tolik tarifů ,že se v tom ztrácím a ty si napíšeš 12GB a hotovo :D

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 22 čer 2007 12:12

Alias75:
O2 má mometálně pouze 4 tarify:
2Mbit FUP 3GB
4Mbit FUP 12GB
6Mbit FUP 20GB
8Mbit FUP 30GB

nic víc a nic míň
nechápu jak můžeš porovnávat Wi-Fi a ADSL - to přece jenom úplně něco jiného
o2
upc

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 22 čer 2007 12:32

Weslo píše:Alias75:
O2 má mometálně pouze 4 tarify:

tak to jsi trochu mimo...

ANO, má 4 tebou jmenované tarify, ale k tomu stejné tarify bez FUPu, dále například O2 Start (nebo jak se to jmenuje) a určitě ještě nějaký další...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 22 čer 2007 12:34

Pepas píše: O2 Start (nebo jak se to jmenuje) a určitě ještě nějaký další...

O2 start není tarif ale omyl - to si nikdo normální nekoupí

jinak mimo nejsem mají pouze ty tarify které jsem uvedl(co se týká ADSL) a jejich varianty Extreme bez FUP

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”